Patrice na mnie trzy dni przed porodem spłynęła moc. Rano wyszorowałam cała kuchnie łącznie z myciem piekarnika i dwa ciasta zrobiłam na Wielkanoc, a w nocy dostałam skurczy. Ponoć przed porodem organizm się mobilizuje.
Ja juz chyba tez nie poćwiczę, przyjęli mnie do szpitala ze względu na wysokie ciśnienie, bedą obserwować i chyba juz nie wypuszcza do porodu. W piątek udało mi sie 29,5 mam nadzieje ze to wystarczy.
Beata Z tego co pamięta to dziewczyny zwykle dochodziły do 30 cm wiec myślę ze 29,5 powinno wystarczyć. Który tydzień u Ciebie?
Monini gratulacje! Najwazniejsze, ze masz jyz to za sobą:)
Magda trzymaj sie tam i powodzenia!
Koniec 35 tygodnia. Dzidzius jak na ten tydzien duzy bo 3kg, 32 cm obwod glowki i 54cm dlugosci. Polozna sama stwierdzila ze szczescie w nieszczesciu ze wczesniak bo o terminie to by juz pewnie taki klusek byl ze raczej bym nie urodzila sama. Na szczescie maly czuje sie juz dobrze i mam nadzieje ze jutro juz bedziemy razem (bo dzis nadal inkubator).
Patrice mi po odjesciu czopa (a ja glupia myslalam ze to po cwiczeniach) sily zupelnie odeszly, a dzien wczesniej spedzilam dwie godziny na basenie i posprzatalam caly dom. Wieczorem seks z mezem i cwiczenia z aniballem a do tego pelnia i o 2.20 odeszly mi wody. W szpitalu na 3.30 bylam a o 5.30 juz bylo po wszystkim.
Monini No to szybciutko urodzilas:) Jeśli chodzi o nacięcie-jak.rodzi się wcześniak jest normą ( niestety). Jeszcze raz gratulacje!
Nati dlaczego przy wczesniakach naciecie to norma?
Nikoletta Chodzi o ochronę główki wcześniaka żeby nie doszlo do mikrourazow w mózgu.
U mnie dzis 38t1d a na ktg pojedyncze skurcze. Ciśnienie spadło wiec jestem spokojniejsza. Ciekawe czy jutro mnie wypiszą.
Dziewczyny w dużym skrócie. Urodziłam bez zadrasniecia 35 cm główkę. Ale skurcze porodowe szkoda gadać! Najważniejsze że już leżymy i odpoczywamy a tu zero szwów, brak bólu krocza. Na balonik powinna być refundacja
Serdeczne gratulacje:-) możesz być z siebie dumna:-) masz synka czy córeczkę bo jakoś nie doczytałam?
Super Magda, gratulacje
Magda gratulacje! Uwielbiam takie relacje:) duzo zdrowka dla Ciebie i maleństwa. Kupuje balonik, chocby nie wiem co
Magda, gratuluję! Świetnie, że wszystko poszło tak dobrze
Monini, gratulacje! Nie mogłaś przewidzieć, że wszystko tak szybko się wydarzy. Najważniejsze, że maluszek jest zdrowy i jest już z Tobą:)
Życzę Wam dziewczyny i Waszym dzieciątkom wszystkiego dobrego!
Magda ! Gratulacje ! Ostatnio właśnie pomyslałam o Tobie, nie udzielałas sie na forum, wiec podejrzewałam poród
Mi poleciała krew po nogach, wiec pojechałam do szpitala, nie dowiedziałam sie co było powodem krwawienia, ale szyjka jest jeszcze zamknięta i z dzidzia jest wszystko ok, wiec trochę sie uspokoiłam
Madzia gratulacje! A skurcze porodowe juz za Toba i o nich nie myśl, najgorsze za Tobą dzielna kobietko
Wielkie gratulacje dziewczyny teraz życzę Wam dużo zdrowia i dobrego spania w nocy :)))
Magda Pięknie!!! Gratuluję! Ja też na bank kupię balonik w nastepnej ciąży. Rewelacja!!!
Monini - Gratulacje! A miałyśmy mieć dzieci z tego samego dnia! Tym bardziej się teraz mobilizuje do ćwiczeń. U mnie dopiero po trzecim treningu, ale z pierwszych wrażeń, które komuś mogą pomóc najlepiej mi się ćwiczy po pierwsze po kąpieli (mam rozluźniony organizm) i po manualnym masażu krocza. Wczoraj nawet nie miałam problemu z wprowadzeniem tego “ustrojstwa”. Mam termin na Dzień Matki, ale jak widać nasze Maluchy lubią robić niespodzianki. NIe wiem do ilu na razie cm doszłam, bo Połówek ukrył mi miarkę, żebym się niepotrzebnie nie spinała, ale wiem na pewno, ze już po kilku dniach jest coraz więcej dopompowań i czuć rozciąganie i większy luz. Tak jak wspominałam pierwsza sesja była u mnie traumatyczna.
Magda również Gratulacje:) Jestem chłonna wszystkich rad. W pierwszej fazie chodziłaś, ruszałaś się na piłce albo na worku sako? Powiedz co Ci pomagało?
Magda gratuluje super ze bez naciecia nie mogło być inaczej na który szpital sie zdecydowałaś?