Dorka, a czy jakiś konkretny polecasz ten żel? Chyba faktycznie trzeba delikatnie i małymi krokami zaczynać, żeby nie przesadzić. Powiedzcie mi dziewczyny ile czasu ćwiczycie dziennie?
Monini - to my będziemy miały dzieci prawie z tego samego dnia:) Może jednodniowa przerwa w ćwiczeniach i wszystko wróci do normy.
Ja kupiłam sobie żel Durex play taki truskawkowy i jest ok. Wcześniej miałam też durexa taki niebieski i też dobrze nawilżał, tylko tam był taki efekt chłodzący, który nie do końca mi pasował, a teraz pomyślałam, że z truskawką lepiej będzie mi się ćwiczyć Nie mam porównania żeli z oliwkami, bo nie używałam.
MikiMaj na to wyglada ciesze sie ze jest ktos o zblizonym terminie jakos tak latwiej psychicznie. Mi lacznie masazem zajmuje to 30-40 minut. Dzis tylko masaz planuje i mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy.
Dorka jest juz lepiej, ale brzuch nadal troche boli. W trakcie cwiczen nie bylo krwi dopiero dzis rano w toalecie zauwazylam ze jest sluz taki zabarwiony krwia cos jak koncowka okresu, podejrzewam ze w nocy tez tak bylo, ale ja w nocy do toalety to juz na automacie chodze jak lunatyk wiec nic nie zauwazylam. Teraz leze i cwicze z balonem na sucho tzn pompuje i sprawdzam obwody bo nie chce drugi raz takiej wpadki.
Tez czekam na wieści od Emen83 z córką na piersi. Nie dość ze urodziła się duża (3750g i 34cm glowka) to jeszcze rosnie jak szalona, ma 3tyg a waży juz 4580g!
Czytam Wasze wpisy o początkach używania, o czekania na poród…fajny to był czas, ale teraz jest jeszcze fajniej co do liści malin i wiesiołka, stosowałam przez ponad 4tyg a i tak urodziłam grubo pp terminie (8/11dni) i z oksytocyną, bo skurcze były nieregularne i nieefektywne, wiec nie polecam tych sposobów;)
Aniball za to polecam jeszcze raz, szybka i świadoma faza parcia, bez najmniejszego uszkodzenia! Dziś położna środowiskowa powiedziała, że miałam szczęście. powiedziałam ze mialam szczęście że znalazłam aniball;))
Trzymam za was kciuki, poród nie boli;) bolą piersi jak przychodzi nawał! I jeszcze dwa tygodnie po;)))
Jestem po wizycie u lekarza, na szczęście coś się ruszyło. Rozwarcie na 1 cm, niewiele ale daje nadzieje że na kolejną wizyte za tydzień może nie pójdę…
Z balonikiem mam codziennie 30 cm z małym hakiem i chyba już nie będę zwiększać obwodu bo od 2 dni przy tym ostatnim wypchnięciu pojawia się ciutkę krwi. Mam nadzieje że to z szyjki bo żadnego urazu nie czuję.
To niesamowite ale w ogóle nie boję się porodu. W porównaniu do początku ciąży albo nawet do myśli sprzed 2 tygodni duża zmiana na plus.
Ja do ćwiczeń używam durexa tego fioletowego, nie ma żadnych dodatków chłodząco rozgrzewających ani zapachu. Używam też zawsze na początku olejku z migdałów z dodatkiem wit e (ćwicze z prezerwatywą)
Jestem baaardzo ciekawa jak tam emen !!
nati.ol pamiętam że pisałaś o polecanych pieluszkach wielorazowych ale ostatnio taki ruch na forum że nie mogę znaleźć Twojego postu. Mogłabyś jeszcze raz? Która firma się najlepiej sprawdziła?
Magda Na 82stronie jest ten moj wpis o wielorazówkach. Jakby co to jeszcze cos dopowiem:)
Cześć dziewczyny, chciałabym tanio kupić aniball, tak na wszelki wypadek żeby czekał w szufladzie, może któraś chciałaby odsprzedać, albo w najbliższym czasie nie będzie go już potrzebowała po porodzie?
pozdrawiam
hej, ja myślałam o sprzedaży aniballa po porodzie, chcesz kupić cały sprzęt czy samą pompkę? (do ćwiczeń używałam prezerwatyw więc balonik jest też ok) Podaj może maila to się odezwę do Ciebie
Magda.Mo
Moje jedyne znieczulenie to był prysznic i wanna przez 1,5h to była ulgaaaaa… Aż bałam się wychodzić A poza tym dostałam gaz ale po chwili rzuciłam go w diabły
W sumie miałam sprzedawać swój Aniball, ale chyba zostawie na trening przed kolejnymi porodami bo to jednak moje pierwsze dziecko
A teraz niecierpliwie czekam aż Maciusiowi odpadnie pępuszek…juz kończymy 3 tydzień a ten dziad dalej sie trzyma hihi
Jeszcze mi się nie spieszy, ale jakby któraś jeszcze z was chciała sprzedać to czekam na propozycje
Trzymajcie kciuki, rodzę B-)
Magda. Mo trzymam mocno, powodzenia!
Trzymam kciuki:-)
Niestety mojemu synkowi bardzo spieszylo sie na ten swiat i jestem juz po porodzie. Bardzo zaluje ze nie udalo mi sie pocwiczyc z aniballem bo wiazalam z nim bardzo duze nadzieje oczywiscie zostalam nacieta ale w tym przypadku bardzo przyspieszylo to porod. Gdyby nie szwy wogule nie czulabym ze jestem po wiec szkoda ze sie nie udalo.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny i mam nadzieje ze bedziecie mialy wiecej szczescia
Magda czekamy na wiesci powodzenia
Magda Trzymam kciuki!
Monini Gratuluję! W którym tygodniu urodzilas?
Monini gratuluje ważne że dobrze sie czujesz
Magda kciuki zacisniete, odezwij sie kochana jak bedziesz mogla.
Monini gratulacje:-) najważniejsze że nie cierpisz bardzo. Mam nadzieję że z dzidziusidm wszystko ok. Głowa do góry jesteś już mama!!!
Monini gratulacje ! Jak przebiegł poród ? Dzidziuś zdrowy ?
U mnie wczoraj prawdopodobnie odszedł czop sluzowy, dziś pojawiło sie zabarwienie różowe na wkładce, nie wiem czy to wynik rozwierania szyjki macicy czy wczorajszych ćwiczeń z Aniballem (25,5 cm, lekkie obtarcie)
Dziś jestem ledwo żywa, śpiąca i osłabiona, ciekawe czy to oznaki zbliżającego sie porodu …