Ja sobie nie wyobrażam teraz jest w tej ciąży non stop słodyczy w tamtej miałam tak że tu ciastko tu jogurt zaraz jakiś baton i tak non stop a teraz ? Ani mnie nie ciągnie na jedzenie słodkiego ani wgl nie mam ochoty jak zjem trochę to mi jest niedobrze cieszę się w sumie że tak to wygląda nie będę żałować że jadłam czy była potrzeba czy nie bo niestety wszystko się odkłada ile jesteśmy w stanie zrzucić tyle jesteśmy z resztą kalorii potem walka trwa bo te nadprogramowe nam nie zejdą po porodzie niestety do zera ;) każdemu życzę żeby mógł jeść co chce i nie przybierać trzy razy tyle ;)
No właśnie tak najlepiej jak się nie ma na takie słodkości i smaku gorzej jak się ma i człowiek musi walczyć sam ze sobą każda z nas chyba musi się w życiu nauczyć na takich błędach tego typu I potem w kolejnej ciąży wie że jednak troszeczkę Trzeba się pilnować
Nie mamy wpływu na swoje smaki szczególnie w ciąży przecież podczas miesiączki często nabiera nas smak i zaczynamy się opychać :) oby nie szkodzić tylko swojemu zdrowiu wszystko w granicach rozsądku jest w porządku
No trzeba trzeba sie pilnować bo inaczej nadprogramowe kilogramy robią się bardzo szybko a bardzo wolno się ich pozbywa niestety :(.
Ja dziewczyny dzisiaj zaczęłam pranie ciuszków dla młodej. rany ile tego jest :D a powiedźcie mi czy prałyście tylko w kapsułkach/ proszku/ płynie czy dodawałyście jeszcze płyn do płukania? Ja wybrałam LOVELE.
Ja prałam z początku w loveli kapsułkach potem dodawałam płyn :) ale z początku tylko kapsułki no prania jest a ile potem jest prasowania jak się ktoś wczuwa to ma roboty masę :)
Ja też miałam lovele na początku kapsułki, dopiero po roku zaczęłam pracy razem z naszymi ubraniami
przy starszej crce tylko lovella potem próbowaliśmy z proszkami i zostaliśmy na e sensitive ale jak już była starszą dziewczynką płyn do płukania silan sensitive, (cocolino i inne powodowały napady kaszlowe ( u astmatyka nie polecam)
U młodszej spróbowałam z proszkiem bobini potem kupywałam już płyn do prania jak i płukania bo jednak lepiej sie go dozuje i mniej zajmuje miejsca w szafce;) zapach podobny do lovelli co do prania ;) podobne działanie niewiele tańszy niż lovella a podobnie z dostepnością na rynku;)
Ja teraz kupuje płyn do płukania dla dzieci z reguły a proszek daje zwykły ale delikatny nie mamy problemów z alergią uważam jedynie na odplamiacze na pewno nie wybieram tego z Vanisha bo jest mocny
Przy tych alergicznych dzieciach trzeba właśnie uważać na płyny, moja sąsiadka ma do dzisiejszego dnia problem z synem a on ma już 16lat
Dlatego warto wybierać te które nie da mocno perfumowane przede wszystkim bo one dość mocno potrafią uczulić niestety a często właśnie te płyny są mocno perfumowane
Dokładnie tak dziewczyny jeśli chodzi o ten balonik aniball to do tanich nie należy ponad 200 zł kosztuje
Jak ma pomoc to warto zainwestować
Czy 200 zł w dzisiejszych czasach to dużo za taki gadżet tym bardziej jeżeli ma nam pomóc
Ja stosuję jak narazie tylko Lovele, proszki, płyny do prania i do płukania. Nic córci po nich nie było. Na razie jest malutka dlatego nie kombinujemy z innymi i trzymamy się serii Lovela.
Ja na poczatku kapsułki z Loveli, później płyn do prania i płyn do płukania Lenor/Cocolino/Silan delikatne dla dzieci. Płyny do płukania zaczęliśmy stosować jak córka miała ok 4 miesiące i chyba było za szybko, bo miała lekkie zaczerwienienienie na skórze, ale szybko jej to przeszło.
co do alergii to jest jedno ale astma to juz głebszy temat.
co do 200zł to również uważam ze na te czasy co to jest ;)
Nie ma co ukrywać że być może taki gadżet jeszcze kilka lat temu moglibyśmy kupić na przykład w cenie do 100 zł a teraz już w tych czasach niestety ceny wszystkiego praktycznie się podwoiły
Lovela to taka chyba najbardziej popularna firma i widać że dużo osób właśnie jej używa.
Jeśli chodzi o aniballa to cena chyba właśnie na te czasy normalną ale ja bym się zastanowiła kilka razy zanim zaczęłabym to używać, z powodu rozciągnięcia, który później jest trudno zrekonstruować, nie jest to naturalne przygotowanie do porodu I wiele położnych odradza stosowania aniballa
U nas tez Lovela się sprawdza
Ja też postawiłam na lovela odpowiada mi ich zapach i kupiłam płyn do prania i płyn do płukania. Zobaczymy póki co piorę w tym wszystko przed narodzinami, mam nadzieję że nic jej nie będzie w kwestiach alergii po tym ;)