Aniball = łatwiejszy poród?

Wiem że imbir jest super i ma dużo właściwości i to też nie jest tak że ja go nie wypije jeśli jest potrzeba i ma mi pomóc w walce z przeziębieniem to zrobię sobie herbatę właśnie z imbirem, bo ja też jestem z tego typu ludzi że nie lubią brać tabletek czy antybiotyków 

tak imbir fajnie działa na przeziębienie, ale ja na przykład kiedy jestem przeziębiona pije mleko z czosnkiem i miodem też bardzo fajnie pomaga załagodzić objawy przeziębienia

MamaZosi mój ojciec tak właśnie często pije mleko z miodem i w sumie nie jest jakoś często chory;)

jeszcze czosnek do takiego mleczka isuper lek na wszystko :)

Ja nie dam rady znowu pić mleka krzes nietolerancję laktozy ;) mi lekarz mówił że to nie do końca prawda z tym krzepnięciem i piciem imbiru w małych ilościach nie jest w stanie zaszkodzić 

Oo tak, a jeszcze jest fajna mikstura na przeziębienie, kawałek pokrojonego drobno albo startego imbiru gotuję razem z gozdzikami przez jakieś 10-15 min,  do tego później dodaje cytrynę i miód i pierwsza pomoc na przeziębienie jak znalazł :) 

Ja lubię z cytrynka do herbaty 

a robicie jeszcze syrop z cebuli ? :D 

u mnie już się raczej syropu z cebuli nie robi. Chociaż kiedyś to pamiętam jak mama robiła. Nawet mi smakował bo duzo cukru w nim było heheh

Ja robię na przeziębienie świetny 

Według dziejszego wykładu z fizjo uroginekologicznyn aniball jest niezalecany przez fizjoterapeutów z uwagi na późniejsze konsekwencje związane z trudnością powrotu do stanu sprzed ciazy przy nadmiernym rozciągnięciu mięśni i innymi powikłaniami . Ale wiadomo, każda opinia jest inna. Jeśli lekarz zalecił to pewnie są też ku temu wskazania. 

Różne krążą opinie o baloniku aniball niby przyspiesza on 2 fazę porodu poza tym nie gwarantuje nam uniknięcia nacięcia krocza nie zawsze poród dzięki niemu jest łatwiejszy . 

U nas też się kiedyś robiło syrop z cebuli albo z sosny i ten drugi był dość dobry w smaku i super pomagał ale do niego się chyba dawało kapkę alkohu z tego co kojarzę 

Ja wolę wypić właśnie mleko z czosnkiem i miodem

Ja to wolę jak mi nic nie jest :D dlatego juz od września jem tram z Mollersa o takim lepszym składzie + rutinoscorbin i moje witaminki cały czas dla kobiet w ciąży. 

a Wy jecie jakies witaminy żeby uchronić się przed chorobami? 

Ja piję takie szoty z imbiru z miodem cytryną i kurkuma :) i jak Ci smakuje tran ja nigdy nie piłam ale słyszałam że do dobrych rzeczy to nie należy raczej 

Ja zazwyczaj to rzadko choruję u mnie tylko witamina C i D 

O Tak pamiętam jak za dziecka również mama robiła nam syrop z cebuli nie była to dobra sprawa jeżeli chodzi o smak ale jednak Pozytywne efekty widać było po pewnym czasie stosowania

a ja uwielbiałam ten syrop ;) włansie musze go wdrożyć do uzytku;) a jak sie doda czosnek to jest lepsze działanie no i zamiast cukru miód;)

oo nie dawalam czosnku nigdy do niego :) musze sprobowac :)