Aniball = łatwiejszy poród?

hahaha :smiley: :smiley: :smiley: no aniball to anal sie kojarzy nie? :slight_smile:

Hahahaha! Rzeczywiście nie pomyślałam, że tak to zabrzmieć może :). Tylko serial oglądałam. A w rzeczy samej, ten aniball mi w głowie jakoś utkwił.

ale się uśmiałam :wink: juz się tak nie tłumacz hihi…

Mówiłam, że moja wyobraźnia mnie przerasta :stuck_out_tongue:

Nienormatywna - i jak idą ćwiczenia ? jak się czujesz ? :slight_smile:

mi aniball kojarzy się z kanibalem:p

Dajcie spokój - ćwiczenia super bo faktycznie się wszystko rozciąga, ale przyjemne to to nie jest.

Zresztą czego się spodziewać skoro sex w tym czasie była nieprzyjemny bo jesteśmy tak obkurczone i ciasne, a tu nagle wkładasz sobie balonik i go nadmuchujesz.

Jedynie co mi sie podoba to fakt, że już wiem jakie to będzie uczucie kiedy głowa małej będzie przeze mnie przechodzić - nic przyjemnego, ale nie będę bardzo zaskoczona :slight_smile: Bo faktycznie po pierwszym uzyciu balonika byłam w szoku. że to zupełnie inne uczucie niż wszystkie jakie do tej pory znałam :slight_smile:

Mnie tam sex niczym nie przeszkadza :). Gratuluję jednak siły i determinacji w ćwiczeniach z aniball :slight_smile:

Hej
Ja stosuje balonik od 9 dni i udało mi sie dojść do 32 cm średnicy balonika.
Zaczęłam go stosować na 3 tyg przed planowanym porodem -tak mi poleciła lekarka
Której zdaniem lepiej było poczekać do tzw donoszenia ciąży :slight_smile: zreszta na ulotce balonika
Napisali tak samo. Z tego co czytałam średnica głowki niemowlaka to od 33 do 38 cm podczas porodu
Sama teraz szukam informacji do jakich wyników kobiety dochodzą podczas ćwiczeń Pozdrawiam:)

Oooo podziwiam!!!

Ja jakoś nie mam ostatnio motywacji. Zastanawiam się czy można ćwiczyć w wannie :slight_smile: bo to by mogło bardzo uprzyjemnic tą czynność

Nienormatywna- woda jak najbardziej. Nie mówię z własnego doświadczenia, bo takiego nie posiadam, ale ogólnie wiadomo, że wpływa ona na nas rozluźniająco.

Dziewczyny, a skąd zamawiałyście to cudo?

Na stronie aniball jest odnośnik do szkół i osób współpracujacych z aniball i tam podane są adresy pod którymi można zamówić sprzęt :slight_smile:

Cw w wannie? Jak najbardziej, ale z nie za bardzo ciepla woda

hmmm aczkolwiek jeśli chodzi o wannę i o ćw. czy czasem jakieś wredne bakterie nie dostaną się do środka pochwy? Mój lekarz nie zalecał mi leżenia w wannie tylko prysznic. Podobno woda dostająca się do pochwy wypłukuje dobrą florę bakteryjną i powoduje rozwijanie się grzybów i innych chorobotwórczych bakterii i infekcji dróg rodnych . Poza tym wlatuje woda w której się myłyśmy wiec cały ten brud, który z nas zszedł. No i pod koniec ciąży łatwo się poślizgnąć najlepiej włożyć wkładkę antypoślizgową dla bezpieczeństwa :slight_smile:

No właśnie tego o czym piszesz się boję …

Ja osobiście nie ćwiczę w wannie rownież z tego powodu ze rodzic nie będę w wodzie.
Co do miejsca zamówienia- ja zamawiałam prosto z Czech przez stronkę internetowa a kontakt nawiązałam przez fb

Nienormatywna no ja bym chyba nie ryzykowala. Kurcze…no różnie się może zdarzyć. Nie jest powiedziane ze tak się stanie podczas Twoich ćwiczeń, no ale może. Podczas ciąży jesteśmy prawie o 100% bardziej narażone na infekcje dróg rodnych wiec lepiej być ostrożną.

Hej bez przesady w wannie.śmiało z 15min możesz spędzić:)

Dzisiaj zamawiam swój balonik, jestem ciekawa jakie będą rezultaty po ćwiczeniu z nim :slight_smile: