Aniu ale co to za ćwiczenia - zaciskanie mięśni kegla ja tam lubię np. się sama ze sobą zakładać, że uda mi się je zacisnąć na czas filmu jaki obecnie oglądam
albo co drugi krok to zaciśnięcie
Witaj na forum #teamLOVI!
Aniu ale co to za ćwiczenia - zaciskanie mięśni kegla ja tam lubię np. się sama ze sobą zakładać, że uda mi się je zacisnąć na czas filmu jaki obecnie oglądam
albo co drugi krok to zaciśnięcie
Dokładnie - ćwiczenia mięśni Kegla, to żaden wysiłek, Powinnaś zaciskać dolne partie ciała, ale tak, jakby bardzo chciało Ci się siku i te siuśki tak jakby “wciągać” coraz wyżej w siebie. Wzmacniasz w ten sposób również mięśnie głębokie brzucha. Poza tym w ciąży nie ćwiczy się nie wiadomo jak intensywnie. Nawet 15 min dziennie wystarczy. Polecam. Ps. A potem obowiązkowo tyle samo czasu odpoczynku.
wiem że to żaden wysiłek ale czasami nie mam takiego lenia że tylko leżała i pachniała
Wtedy też Aniu leżysz i pachniesz. To na tej samej zasadzie, jakbyś leżała i tylko pośladki spinała. W zasadzie jakoś specjalnie się przecież przy tym nie przemęczasz.
to Aniu leż - szczególnie jak będzie Ci się chciało siku, to sie nie daj i leż tak dlugo jak to będzie możliwe wtedy będziesz musiała użyć tych mięśni albo będzie wypadek
(tylko przypadkiem nie kichaj w między czasie :P)
Cześć! nienormatywna - super, że kupiłaś balonik - podejrzewam, że się faktycznie sprawdzi, daj znać! Jeżeli chodzi o to rozciągnięcie pochwy, to jest artykuł w Supermamie, taka rozmowa z położną(jest i odpowiedź na to poszerzenie pochwy…) Issuu
teraz na pewno zacznę ćwiczyć
A mnie dziwi, ze u nas tak mało jest komentarzy na temat balonika…w Czechach, jak sprawdzałam w google są setki pozytywnych opinii na rożnych forach…
po prostu to jest mało powszechne u nas.
No jasne, chyba trzeba doświadczeń - żeby kobiety dzieliły się opinią…bo myślę, że nie różnimy sie fizjologią od kobiet w europie A jest jeszcze taki balonik epi-no (ta sama zasada, tylko sporo droższy bo niemiecki …)
nowości bardzo pomału wchodzą w Polsce. a po drugie dużo ludzi nie chce testować nowości nie ma do nich przekonania. więc trudno o opinie na temat jakiejś nowej rzeczy skoro nikt nie chcę jej testować
No to testuje nienormatywna Jestem ciekawa!
My to niestety w takich sprawach 100 lat za afroamerykanami jesteśmy. Ważne, że dzięki forum Lovi mogę poznać takie nowinki.
kiedyś to się zmieni na pewno. i obyśmy tych czasów doczekały
Jak nie my, to nasze dzieci na pewno :). Ale z kolei wtedy pewnie też będą inne nowości na świecie, za którymi nie nadążymy :).
hirudo-bonum No to na pewno! Jeżeli chodzi o mięśnie dna miednicy, to ja od lat wzmacniam…nosze kulki waginalne i faktycznie daje efekty…(i tak mało sie mówi o tych mięśniach…szkoda… po prostu pielucha i załatwione, myślę w menopauzie…
) Super, ze mogę o tym tutaj porozmawiać, bo większość kolezanek i znajomych uważa, ze to jakiś gadżet erotyczny a tak naprawdę to jest mit (bo nieznam nikogo, kto mialby orgazmy nosząc kulki:-) Chodzi tyko o lepsze doznania seksualne przy wzmocnionych miesniach dna miednicy…
Dekola - na pewno. Ja mam swoje mięśnie tak wyćwiczone, że mój partner na pewno nie narzeka z tego powodu. Kulki analne to sposób, by łatwiej je wyćwiczyć i poznać swoje ciało. Nie każda kobieta potrafi ćwiczyć mięśnie Kegla bez takich przyborów.
No ja czytalam, ze ponoć tylko 20% kobiet probujacych je wzmocnic, potrafi to robic poprawnie…ale nie kulki analne:-D tylko waginalne!! hej troche poczytalam na tych stronach aniball i jest taka broszura o miesniach dna miednicy…http://www.aniball.pl/wp-content/uploads/2014/09/Svaly-pánevního-dna-leták-PL.pdf
no co do tego wstrzymywania strumieniu to sie zgadzam…nie najlepszy sposob na wzmacnianie…bo ponoc jakies problemy z sikaniem (pomylony pecherz moczowy) to powoduje…
Przepraszam za błąd :). Nawet nie zwróciłam uwagi na to, że tak napisałam. Tak to jest jak człowiek pisze i jednocześnie coś w tv ogląda
To co Ty oglądasz ze Ci anal po głowie chodził haha
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.