Aniball = łatwiejszy poród?

Caryca gratuluję to mimo iz wcześniej urodziłaś to mala i tak spora ;)

Gratulacje maleństwa. Ja przy porodzie byłam nacięta. A co do kolki nerkowej również miałam bol straszny wymioty i najskuteczniej!niejsze dla mnie było jak siedziałam na podłodze z głową między nogami kolje miałam w 28 tyg. Strach ogromnyna początku czy maleństwu nic nie będzie.

Ćwiczyłaś tym balonikiem? 

Monia Caryaa pisała, że ćwiczyła i doszła do 28cm

Caryaa gratulacje! Dużo zdrówka dla Was!

Czyli za mało ćwiczyła? Skoro jednak doszło do pęknięcia? 

Dzięki dziewczyny. My nadal w szpitalu, walczymy z żółtaczką.

Monia - rozmawiałam później z położną i nie, to nie była kwestia za małej ilości ćwiczeń, tylko bardzo szybkiego i gwałtownego przebiegu porodu. Do tego ja już pięć dni wcześniej leżałam podpieta pod kroplówki i nie śpiąc prawie wcale i z gigantycznym uogólnionym obrzękiem (skóra pulsowała mi tak, że myślałam że pęknie). Nawet na porodówce miałam jeszcze jedną. Położna nawet nie zdążyła mi materaca wyciągnąć tylko parcie dopadło mnie jak leżałam pod KTG. Bardzo chciała żebym zmieniła pozycje z leżącej na boku na kuczną ale nie zdążyłam. Mała wyszła na 3 potężnych skurczach w czymś pomiedzy kuckami i siadem podpartym. Na szczęście pęknie faktycznie malutkie (a nie wierzyłam w to położnej), I stopnia i ujścia pochwy. Po porodzie siedziałam normalnie w każdej pozycji a dziś już nic nie czuję. 

Co do samej kolki to u mnie to nie były kamienie, piasek czy inne zapalenie , tylko córka zaczęła uciekać na moczowody. Ładowali we mnie płyny, przeciwbólowe i antybiotyki ale nie mogli mi pomóc inaczej niż przez zakończenie ciąży, zwłaszcza że małej skakało tętno i do tego bali się, że od zastoju zrobi się zakażenie i zagrozi dziecku. 

No to supe ze wszystko się udało a jak mała ile waży i ile ma cm? 

Caryca dobrze ze wszystko dobrze się skończyło;) gratuluję maleństwa i życzę szybkiego powrotu do domu:)

Dzięki Anita. 

Monia - główka 34 cm, waga 3260, długość 55 cm. Jak na niemal 3 tygodnie przed terminem to bardzo przyzwoicie. Pierwsza córka miała 36 cm obwodu główki, 100 g więcej ważyła i była o 1 cm krótsza. 

Najważniejsze że wszystko już za wami teraz tylko czekać cierpliwie i wracać do domu cieszyć się sobą nawzajem :) Poród miałaś rzeczywistoście szybki ale mimo wszystko swoje się wycierpiałas

No to fajna dzidzia, tylko się cieszyć ♥ 

Caryaa to faktycznie duża jak na urodzenie przed terminem ☺ super :)

Najważniejsze, że się udało ładnie urodzić a jak pęknięcie już nie dokucza to już w ogóle ekstra :)

Caryaa gratuluje..dzidzia malutka.niestety mimo cwieczen nie zawsze uda sie nie pęknąć,nasza skóra niestety nie guma..plus jak pisałas ze to malutkie pekniecie,,

Caryaa o ro kruszynka, ale.dluga nawet 🙂 najważniejsze,że.m masz już lrzye obecnie dowiedzieć skarb 

A jak będzie miała na imię 

Gratulacje Carrya 🥳 najważniejsze, że już po wszystkim, a później wszystko się zagoi

Gratulacje ☺ uważam ze waga dobra jak na tyle wcześniejszy poród ☺

Monia - Magdalena.

Iza - mi nie pomagało nic. Początkowo ulgę przynosił mi prysznic ale później nie mogłam nawet złapać oddechu :( Monitorowali Małą na ktg i niestety tętno jej skakało ale po porodzie wszystkie badania miała wzorowe. Dostała też 10/10. 

Pękłam trochę, pionowo w stronę tyłka. Na szczęście nie przeszkadzało mi to w niczym. Bałam się bardzo wizyty w toalecie, bo na lewatywę zabrakło czasu, ale nie odczułam żadnego dyskomfortu.

Jakby ktoś był zainteresowany sprzedam swojego aniballa za grosze. Więcej dzieci nie planuję ;) Wiadomości na e-mail halldis@wp.pl

Piekne, moja ma tak na drugie