To że oksytocyna przyspiesza poród to też słyszałam;))
No dokładnie jest tak jak Mazia pisze, ogólnie, żeby przyspieszyć poród trzeba zadbać o ten wyrzut oksytocyny i zmniejszenie stresu, który ją blokuje :)
My to mamy jednak ciężkie przeprawy w tych ciążach
oj tak macie przeboje
U mnie z kolei sex zawsze wywołuje jakieś skurcze. Delikatne co prawda ale są. Dlatego też teraz na końcówkę ciąży sex odstawiliśmy z mężem do czasu.... Spakowania walizki ;p
Teraz już naprawdę bliżej niż dalej (38tydzien) więc na dniach dopasuje ostatnie rzeczy i ... Niech się dzieje co chce ;D mąż nie ma narazie oporów a mi już coraz trudniej przez ten brzuch ;)
Paulina.to normalne bo dziala oxy
Tak to normalne ;))
Paulina to teraz juz możecie uprawiać sex :) chyba ze chcesz czekać do końca:)
Paulina to czas działać by pomóc maluszkowi wyjść szybciej :D ja już też mówiłam mężowi jak donoszę ciążę bezpiecznie do 38 tygodnia to szalejmy by mały wyszedł szybko :D hahah
już w 38 to na spokojnie możecie korzystać :)
Paulina zeby nie było tak że jak wczesniej skurcze wywoływał tak teraz nie bedzie;)
bo czasami to działa odwrotnie;)
Tak jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to myślę że można próbować;))
Paulina jak juz 38 tydzień to wszystko dozwolone 😂
Kozystaj, korzystaj bo może hak maluszek sie urodzi nie będzie czasu na to 😄
Lila ahhhaa masz rację :D
potem 6 tygodni celibatu, a potem czasu brak być może
Haha i ogólne wymęczenie, przynajmniej po pierwszym porodzie tak miałam :D nie myślałam o niczym innym tylko o wyspaniu się :D
Maziula potem to sie też i nie chce;)
Oj tak potem to sił brak. Ciągle człowiek śpiący i jak jest chwilą dla siebie to pada w minute, a gdzie tam igraszki w głowie
Dokładnie 😂 u mnie facet chce a ja zamykam oczy i odrazu śpię 😂 w ciąży to jak sowa zylam
Monia to musi szybko działać;) u mnie tak było jak na noce pracowałam;) maż sie śmiał ze jak miałam wolne i córka chciała zeby jej czytac to mówił pośpies sie bo zaraz stoper wlaczam i zobaczysz jak matka szybko zasypia;)