Aniball = łatwiejszy poród?

Ja właśnie po tej kąpieli w domu wiedziałam, że się zaczyna, bo skurcze nie przechodziły. W szpitalu raz szłam pod prysznic, tak na pół godziny.

Ja sobie chyba też wezmę tym razem Dafi. Mam dzbanek filtrujący i butelkę, choć ja mało piję to przy porodzie by mi litrowa butelka wystarczyła. No ale jak mąż nie będzie mógł wejść ani na poród ani później na salę to lepsza będzie ta butelka z filtrem, żeby nie nosić nie wiadomo jakich ciężarów.

Ja tez mam zamiar wziąść butelkę z filtrem zamiast dźwigać wodę w butelkach może jedna wezmę ale nie więcej

Nati no dokładnie jedną też wezmę najlepiej małą z dziubkiem bo tak mi się sprawdziła na porodówce i butelkę z filtrem bo tej wody idzie sporo jednak 

O juz gdzieś sama pisałam o tej davi.  Fajnie fajnie. To jest super pomysł jak mąż nie zatacha wody 😂 

Macie jeszcse jakieś triki/pomysły jak np ta Davi? Bo może coś robię mało pomysłowo i ktoś ma jakieś fajne pomysły 😊

Z ty dzbankiem dobry pomysł, pamiętam sama jak w torby uciskałam butelki z wodą 

Ja w przyszlosci bede mądrzejsza. I tez kuoie wode z filtrem bo po co dzwigac. Ja byms dlugo w szpitslu i jescze musial mi ktos przywozic wode 

ta butelka to super opcja tym bardziej ze nie wiadomo jak będzie z dowozem czegokolwiek ;( a tak to zawsze butelka z zanadrzu jest ;)

Ja całe szczęście leżałam tylko 2 doby to mi starczyło to co wzięłam 

Dokładnie kupcie sobie butelkę filtrującą najlepiej 0.7 i spokój ja wzięłam zwykła wodę i musieli mi dowozić bo mi zabrakło 

w biedrze czesto jest jakaś promo na te butelki nie wiem tylko jak z wkładami, ale chyba trzeba sie bedzie zainteresować;) 

w biedronce i w lidlu często są i nawet w niskich cenach 

Te wkłady chyba na miesiąc starczają więc luzik :) Ja sobie wezmę. I jeszcze się zastanawiam nad dzbankiem, żeby nie chodzić ciągle po wodę a dodatkowo mieć ją 2 razy przefiltrowaną. Robiłyście tak?

nie, ja tylko raz filtruję i jest ok

Ewcia to jak wezmiesz dzbanek to w sumie butelka nie potrzebna;) jak ty kochana to wszystko zapakujesz;)

W biedronce często jest promocja na butelki dafi. Mi się udało tak kupić 0.7 plus 4 wkłady za 35zl 

To dość tanio jak na Dafi 

Czyli przesadzam :D No właśnie Anita myślałam, że butelka na salę porodową a na oddział dzbanek ale masz rację. To już prędzej do porodu wezmę zwykłą małą wodę a na oddział dzbanek. Chociaż on trochę spory...

No właśnie;) stad moje pytanie;) ja mam mała walizke w sumie kupioną dla córki ale sobie zapożyczę;) mieści sie  w niej sporo, ale nie tyle zeby jeszcze dzbanek włożyć;) 

Ewula najlepiej na salę porodową małą butelkę i to z dziubkiem najlepiej

Ewabrz myślę że jak raz przefiltrujesz wodę to w zupełności wystarczy .ją dzbanka nie biorę