Aneta ile ważył synek ?? Mnie straszyli pod koniec ciazy że Maja będzie ważył 4.200 na szczęście ginekolodzy pomylili sie o kilogram
Mój tata jak był przy porodzie siostry to prawie zemdlal jak typowy facet :p
Ja mam termin na koniec maja i szczerze mam nadzieję że do tego czasu to minie. Wiem że jak trzeba będzie to urodzę bez męża ale poprostu nie chcę. Był przy pierwszym porodzie i nie wyobrażam sobie że zostanę sama z obcymi ludźmi. A co będzie jak coś pójdzie nie tak kto weźmie i przytuli dziecko albo będzie podejmował decyzje to bardzo ważny dzień i bym była 100 razy spokojniejsza jak mąż był by obok.
Mama malej majki ja mam wzrostu 163cm z corka do porodu szlam wazac 50 kilo. Corka urodzila sie z waga 3150 gram i 53 cm. Z synem do porodu jak szlam wazylam 53 kilo. Syn urodzil sie z waga 3625 gram i 55 cm.
Ja mam tetmin na 21 kwiecień ale lekarz powiedział, że raczej urodzę szybciej. Także na zmiany zasad w porodach rodzinnych raczej nie mogę liczyć...
Czy któraś z Was jeszcze ćwiczy czy nadal jestem sama? :)
U mnie dziś do przodu 26,5cm!
Klaudia A co ćwiczysz?
Szczerze mówiąc to przestałam już myśleć o tym czy będę rodziła sama czy z mężem. Co ma być to będzie. Nie mam na to wpływu i nie chce się stresować.
Klaudia to już faktycznie lada dzień. Z jednej strony może lepiej teraz gdy sytuacja jest jeszcze stabilna bo za miesiąc może być jeszcze gorzej.
Xoanna, ćwiczę z balonikiem oczywiście :) i też myślę tak jak Ty. Nie mamy wpływu na różne rzeczy szczególnie w tych ciężkich czasach więc się nie zamartwiam na zapas. Staram się tylko trzymać pozytywną wizję porodu i powrotu do domu :)
Karolina, taką mam właśnie nadzieję, że zdążę zanim się to wszystko porządnie rozkręci. Ta cała epidemia. Ale też myślę, że już niedługo zacznie się to cofać także nie martwmy się na zapas!!! :)
Najgorsza sytuacja z pandemia jeszcze przed nami. Juz kazdy chce wrocic do tego co bylo.
Klaudia dobry wynik.
Czy może macie jakieś opinie na temat olejku do masażu krocza Azeta Bio? Głównie na bazie olejku migdalowego, więc chyba dobry, ale cena mnie trochę odstrasza...
Tam nie ma zadnych opini czy ocen. Zawsze przy zakupie jest takie cos.
Paulinek, nie znam olejku o którym piszesz, ale bardzo dużo czytałam i rozmawiałam nt.masażu krocza i mogę Ci polecić głownie naturalne olejki. Takie jakie polecają m.in.położne.
Ja używałam najpierw zwykłej oliwy, a teraz na końcówce ciąży oleju z wiesiołka. Podobno pomaga dojrzeć szyjce przed porodem.
Niektórzy używają też olej kokosowy, mnie jednak przeszkadza jego zapach.
Naturalne oleje mają moim zdaniem dużo lepszy, bogatszy skład niż kupne. I są o wiele tańsze.
Na forum dużo dziewczyn pisało, że również takich używa.
Ja przed rozpoczęciem ćwiczeń z anibalem długo smarowałam i masowałam krocze właśnie oliwą i moim zdaniem są efekty. Ćwiczenia przychodzą mi z łatwością i szybko poszerzam cm. Czuję po prostu, że krocze jest elastyczne i czuję, że jeżeli starczy mi czasu to spokojnie dojdę na anibalu do 30cm!
Poza tym całą ciąże smarowałam brzuch oliwą z dodatkiem witaminy E takiej z apteki i nie mam ani jednego rozstępu :) gdzie wiem, że mam skłnność do rozstępów. Co prawda kupiłam raz specjalny balsam przeciw rozstępom za 75zł, ale szybko się skończył i moim zdaniem oliwa lepsza.
Czasem lepiej kupic juz sprawdzony olejek. Ja gdybym miala taka mozliwoac to bym lupila olejek specjalny do balonika z tej samej firmy.
Jejku nie wyobrażam sobie robienie masażu krocza... Jakoś to takie ... Nie wiem...
Aneta do balonika jak najbardziej jest potrzebny specjalny żel. Powinien być na bazie wody - można kupić np w aptece.
Te olejki co są do masażu krocza nie nadają się do balonika.
Też mi się wydawało, że do balonika musi być inny slad. Przecież to jednak wprowadzasz wglab organizmu
do masażu krocza można użyć nawet zwykłej oliwy. Czasami najprostszy sposób jest lepszy niż jakieś specjalne olejki.
Faktycznie cena tego specyfiku dość wygorowana, pewnie zapłacili za testy kliniczne żeby mieć podkladke że jest testowany dermatologicznie no i jest "bio" czyli z automatu czyt. 2xdrozszy.
Myślę że równie dobry byłby zwykły olejek migdałowy :)
Tak, to ci da i pomoże! Próbowałam tego!
Jak człowiek kupował wszystko co oferują ,to by z torbami poszedł