Również rodziłam bez niczego, gladko poszło! Godzina na fotelu i mała przyszła na świat ?
Gdy zajdę w ciąże po raz 3 to napewno zainwestuje. Dwa razy nacięte i pęknięte krocze. Kto nie ryzykuje to nic nie ma. Opinie pozytywne więc czemu nie :)
Produktu nie uzywalam choc urodzilam 5 dzieci, 4 naturalnie ostatni poród był cesarskim cieciem. Cwiczenia miesni kegla to super sprawa i nawet w ciąży spokojnie mozna je robic zapobiegaja przynajmniej u mnie problemowi nie trzymania moczu po porodzie, po 2 pierwszych niestety mialam i było to delikatnie mowiac nie komfortowe. Pozniej zaczelam cwiczyc i poki co nie ma problemu, nacinana bylam z urzedu kiedys nikt nie pytal czy kobieta chce czy nie, masaz okolic krocza tez swietnie dziala trzeba go zaczac odpowiednio wczesnie ale oplaca sie to, choc nie u kazdego sie sprawdzi czasem po prostu trzeba naciac bo dziecko jest duze.
Mesia co do ćwiczeń mięśni Kegla to zaleca się cały czas nie tylko jak się jest w ciąży albo urodzi. Bo to na przyszłość punktuje i pomaga właśnie np. żeby nie było problemy z nietrzymaniem moczu
Rozmawiałam o tym z lekarzem prowadzącym. Mówił, że takie ćwiczenia to świetna sprawa, ale nie szybciej niż przed 36 tyg. ciąży, bo można wywołać poród przedwczesny. Do rozmowy mamy wrócić po 36 tyg. ,aby nie kusiło :-)
Też nie korzystałam z tego... I niestety ćwiczenia na mięśnie Kegla też nie wiele dało ponieważ miałam nacięcie i pęknięcie krocza ?
Moim zdaniem warto się zastanowić przed kupnem tego urządzenia rozmawiając z lekarzem prowadzącym dał mi do zrozumienia że ten sam efekt można osiągnąć masażem a że na urządzeniu dodatkowo ktoś zarabia a cena nie jest niska.
Jak od 20 tygodnia dziecko mi się obróciło pośladkowo i była mała szansa na obrócenie się i z każdym tygodniem stawało to się prawie nie możliwe. To nawet nie brałam pod uwagę tego. Bo widziałam że będę miała cesarkę
Kochana szczerze to nie wiem czy aniball pomaga bo są różne opinie na ten temat. Teraz jestem w drugiej ciąży i właśnie chciałam o tym porozmawiać z lekarzem. Jak da mi coś konkretnego w odpowiedzi to na pewno się z Tobą nią podzielę. Pozdrawiam
Ja pierwszy raz słyszę o czymś takim :) daj znać czy skuteczne
Jak nieumiejętnie się nim posługuje może spowodować wcześniejszy poród. Więc trzeba uważać
Zapraszam na konkurs https://www.atrakcyjne-wakacje-z-dzieckiem.pl/2019/07/konkurs-do-wygrania-bilety-do-legendii.html?m=1
Skrzaty bez jaj... Nie masz już gdzie reklamować, tylko na forum dla mam i to w takim watku...
Halo halo. Czy ktoś tu jeszcze jest? Przeczytałam całe forum od deski do deski.... Trochę to zajęło. Jak się domyslacie też jestem użytkowniczka aniball. Postanowiłam się ujawnić dopiero po przeczytaniu całego wątku. Ćwiczyłam jakieś 3 tygodnie. Ostatecznie na liczniku maksymalny obwód to 32 cm. Niestety leżę na patologii ciąży mimo że moje dziecko ma na dzisiaj ostateczny termin porodu. W ogóle się nie pcha na świat a już jest całkiem spory bo ma 3770 g. Nienawidzę szpitali. Wprowadzają u mnie stany depresyjne. Mimo że osiągnęłam taki wynik i tak strasznie boję się porodu. Dziewczyny z sali będą miały cc i to w sumie na życzenie.... Nastraszyly mnie konsekwencjami po porodzie SN. Ogólnie dramat. Mam nadzieję że poród przejde szybko i sprawnie. Jak na razie czekam.
Pierwszy raz słyszę. Chętnie poczytam co to w ogóle jest :)
Asiula życze szybkiego porodu bez komplikacji. Ja miałam też cesarkę ale zalecona że względu na ułożenie dziecka. A jakie o jakich komplikacjach Ci wspomnialy dziewczyny po porodzie SN?
Hej aneczkaa006 ? miło że ktoś jest na forum. Myślałam, że akurat w czasie kiedy ja potrzebuje wsparcia forum umarło ? standardowe komplikacje:
Wypadanie szyjki macicy, krwiaki na szyjce macicy, nietrzymanie moczu, pęknięcie wewnętrzne...
U mnie po badaniu postęp. Ze względu na wysokie ciśnienie i poziom wód plodowych na poziomie granicznym zdecydowano o wywoływaniu porodu. Założyli mi cewnik foleya i jak dzisiaj nic nie ruszy to jutro jedziemy z oksy. Martwię się że że względu na to ciśnienie porod i taHej aneczkaa006 ? miło że ktoś jest na forum. Myślałam, że akurat w czasie kiedy ja potrzebuje wsparcia forum umarło ? standardowe komplikacje:
Wypadanie szyjki macicy, krwiaki na szyjce macicy, nietrzymanie moczu, pęknięcie wewnętrzne...
U mnie po badaniu postęp. Ze względu na wysokie ciśnienie i poziom wód plodowych na poziomie granicznym zdecydowano o wywoływaniu porodu. Założyli mi cewnik foleya i jak dzisiaj nic nie ruszy to jutro jedziemy z oksy. Martwię się że że względu na to ciśnienie porod i tak ostatecznie skończy się cesarskim cięciem. Ale wcześniej mnie pomecza skurczami... Sadyści ?k ostatecznie skończy się cesarskim cięciem. Ale wcześniej mnie pomecza skurczami... Sadyści �
Wybaczcie proszę za bałagan w poprzednim komentarzu ale tak to jest jak się je pisze przez telefon... Mam nadzieję że wyczytacie z niego sens wypowiedzi �
Asiula trzymaj się jakoś. Będzie dobrze. Szkoda tylko że w takich przypadkach zamiast od razu zrobić cesarkę męczą żeby naturalne urodzić. Ja naszczescie nie miałam takiego problemu. Miałam z góry ustalona cesarke i nie kazali mi rodzić naturalnie
Długo się nie odzywałam, ale maluszek zajmuje mnóstwo czasu. Urodziłam 24.07 siłami natury ślicznego chłopca 3710g i 35cm obwodu główki. Mimo że cały poród był indukowany, udało mi się urodzić bez pęknięcia, nacięcia czy nawet otarcia. Cała obsada porodowa była w szoku, że pierworodka dała radę. Zostałam okrzyknieta bohaterka oddziału. Równo po 2 dobach wyszłam do domu. Wszyscy się dziwią że tak śmigam. Bardzo polecam Aniball. Bez niego na bank nie dałabym rady. Sumiennie ćwiczyłam jakieś 3,5 tygodnia. 24 cm był najbardziej kłopotliwy. Żeby go przekroczyć musiałam walczyć tydzień czasu plus wystąpiło wtedy bardzo mocne krwawienie. Oprócz balonika brałam olejek z wiesiołka, piłam herbatę z liści malin i stosowałam siemię lniane mielone z polecenia pani ze szkoły rodzenia. W razie pytań piszcie śmiało.