Adaptacja dziecka w przedszkolu

Fajnie że dzieciaki już za młody są fajnie uczone w związku że zdrową żywnością

Dzisiaj tez wyciskalismy sok z pomaranczy !
Filip uwielbia wsadzac je do sokowirowki :rofl:

No i uwielbia robic lemoniady, najbardziej Arbuzowa :heart:
Juz sie nie moge doczekac az bedzie sezon :heart:

1 polubienie

Jak bedziemy sami konsekwentnie budować zdrowe nawyki u Maluszków to potem to zaowocuje

@MagdaP3 grunt to dobre nawyki :wink: dzieci też bardzo nas naśladują, więc dużo zależy od naszego podejścia do kwestii żywienia :heart:

Oo też już bym zjadła arbuzika :smiling_face_with_three_hearts: bo te co są teraz to nie to samo co w sezonie :speak_no_evil:

O tym też nie pomyślałam :sweat_smile: ale będę śledzić ich stronę.

Apropo arbuzów to z tydzień temu trafiłam jakoś wyjątkowo na dobrą serię i był czerwony i słodki, soczysty :melting_face:

Ja też mam wyciskarkę wolnoobrotowa pionowa o też zamierzam robić mojemu maluchowi świeże soki i sorbety. Grunt to uświadamianie dzieci co jest zdrowe. Ja już teraz przy RD staram się uczyć smoków warzyw czy owoców za którymi sama mniej przepadam żeby je lubił.

My robimy pyszną lemoniadę arbuzowa i cytrynową w Lidlomixie :heart: córka uwielbia :watermelon::lemon:

Ja nigdy nie robiła lemoniady arbuzowej ale raz piłam

Woda, arbuz, liscie miety, troszke limonki albo cytryny :heart:

Brzmi przepysznie i jak czytam to już aż czuję zapach lata! :star_struck::sweat_smile::heart_eyes:

Ooo tak, zapach wspanialy !
Nawet na zdjeciu czuc :rofl:

2 polubienia

O wygląda ekstra. To jak tylko pojawią się arbuzy to zrobię :smiling_face_with_three_hearts: dzięki za przepis

1 polubienie

Ale bym się napiła

O muszę wypróbować jeszcze nie robiliśmy, a mamy lidlo :star_struck: a fakt że dziecko chce pić /jeść to co mu zwłaszcza w okolicach 2 roku się zaczyna. A u nas w domu nie ma soków , pijemy wodę. A grzeszymy najczęściej jak dzieci śpią i pijemy cole sporadycznie jak coś słonego wleci :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: córka ogólnie nie lubi gazowanego bo wodę próbowała i zrobiła kiedyś awanturę jak tata się pomylił i jej nalał :see_no_evil: jak nadchodzi sezon letni to moje zakupy to w większości owoce bo mam owocowego potwora, kiedyś przegieła z arbuzem aż ją brzuch rozbolał :sweat:

A u nas dziś dla bobasa ugotowałam krem z białych warzyw na indyku

2 polubienia

A my kupujemy mini arbuzy i jedliśmy w zimie nawet :stuck_out_tongue: nie musisz czekać do lata :wink: :wink:

Muszę wypróbować taką lemoniadę dobpracy czy w ciepłe dni dla dzieci :heart:

1 polubienie

Ale smakowicie wygląda! Sama bym zjadła! :grin: