Ta karta jest ze zniżkami głównie dla dzieci do.kina itp są promocje
https://www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-karte-duzej-rodziny hmm czyli emeryci raczej nie wchodza w gre chyba ze mają na utrzymaniu 3 dzieci;)
Tak zniżki bardziej na dzieci ,
chyba w lidlu tez akceptuja
Jeżeli dzieci są małe to tak ale kiedy już dorosłe z rodziny wielodzietnej
Aniss ale poniżej jest informacja
Od 1 stycznia 2019 roku Kartę Dużej Rodziny będą mogli uzyskać również rodzice, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu co najmniej troje dzieci.
o to nie zauważyłam;)
W lidlu z tej karty na pewno można korzystać, zawsze w gazetkach lidlowych na jednej całej stronie jest informacja właśnie o tej karcie.
Tak moja mama właśnie też jest na emeryturze i posiada ta kartę i korzysta z niej wszędzie tam gdzie jest to możliwe
musze zobaczyc co tam sie wypełnia;)
Dobrze , że są przywileje nawet kiedy dzieci są już dorosłe;)
U MNIE TEŚCIOWA MA TĄ KARTĘ I WŁAŚNIE W LIDLU Z NIEJ KORZYSTA
fajnie że są takie karty
To prawda ;)
Jeden z mitów to taki,że malucha należy karmić co 3 godziny-absolutnie nie! Maluszek butelkowy powinien być karmiony jak niemowlak na piersi czyli na żądanie. Dziecko, podobnie jak dorosły, czasem ma większy apetyt, innym razem mniejszym, raz potrzebuje zjeść po 4 godzinach, a raz po dwóch. Oczywiście nie wolno też przesadzać i dokarmiać malucha jak tylko zapłacze – musisz go obserwować. Z czasem, dzięki tym obserwacjom, będziesz rozpoznawać czy dziecko jest głodne czy po prostu potrzebuje się do Ciebie przytulić.
Mój pierwszy syn sam wstawał co 3h do jedzenia . Drugi za to częściej chciał jeść na zawołanie;)
U mnie obie corki jak w zegarku ;) cycek na zawolanie ;) w sumie dobre okreslenie NA ŻĄDANIE;)
Aniss u mnie cale karmienie syna było na zadanie ;) Czasami chciałam żeby to było co 3godziny , a nie co godzinę ;)
Mój syn był pod kątem godzin karmienia bezproblemowy - jak miał jakieś 2 miesiące wybudzał się tak co 4 godziny na karmienie, także miałam dość czasu, żeby wszystko przy nim zrobić i ogarnąć dom :)
U mnie syn póki był karmiony piersią budził się co 2-3 godziny jak przeszliśmy na mm na te chwile je co 4-5 h zależy od dnia jaki ma apetyt czasami po 3 wola ze chce :)
Mój syn do poki był na piersi , budzil mi się w nocy nawet po 6razy..