7 mitów na temat karmienia mieszanką mleczną

To my tak złe nie mieliśmy 

dzisiaj zjadl o 20 później po 1 chwile wstał później wstał 6:30 trochę posiedzieliśmy z godzinkę chyba i przed 8 dopiero śniadanie :)

To robi dość długie przerwy ;)

musza zazdroszczę ze już tyle wytrzymuje , mój 8 miesięcznika co 3 h max 

to u mnie synek 10 miesięcy i buzi się w nocy kilka razy i to jeszcze o rożnych godzinach 

O to pierwszy raz usłyszałam od kogoś ze synek dobrze śpi i długo wytrzymuje :) 

ogolnie jestem zadowolona ze już tak fajnie potrafi wytrzymać rzadko na prawdę się zdarza ze po 3 h jest głodny 

teraz tez mieliśmy nockę ze zjadł koło 20 później po 1 wstał koło 6 posiedzieliśmy i jakoś 7:30 śniadanie było koło 12 pół słoiczka zjadł posiedział i poszedł spać wiec jak wstanie to podejrzewam ze jednak głodny może być jeszcze to będzie dojadał butle :) 

a powiedzcie mi kiedy całkowicie oduczyć dziecko jedzenia w nocy ? 
ostatnio rozmawiałam ze znajoma to ona w 9 msc przestała dawać mleko w nocy bo tak jej starsza znajoma poleciła mówiąc ze syn jej jest na tyle duży ze nie musi jeść już w nocy 

no cóż moja 19 miesiecy i dalej w nocy zjada butle;/ jedynie jak zęby wchodzą to odpuszcza;/

Lisza No to masz super ;) u nas były ciagle pobudki ;) moj syn ma skończone 3 lata i do dzisiaj czasami mi się budzi i chce mleko albo kakao ;) do 1.5 roku był na cycu i później na butli i się normalnie budził 1-2 razy na mleko ;) da się wgl oduczyć takie dziecko nocnego karmienia ? To nie jest tak , ze wstaje i potrzebuje ? 

No właśnie mnie trochę zdziwiło ze tak szybko przestała dawać w nocy butle powiedziała ze jak jej się przebudził to dała smoczek ululala i poszedł dalej spać i potrafił wytrzymać już bez tego 

Hmm może nie potrzebowal.. Nie wiem co o tym myśleć..

Ja na sile nie będę na pewno odejmowała nocnego jedzenie jestem zdania ze sam o tym zdecyduje jak zacznie przesypiać nocki juz tak ładnie to nie wiem czy wtedy awaryjnie nie zacznę mieć wody przy łóżeczku gdyby się przebudził 

Sprawdzony sposób to zmniejszanie codziennie miarki mm na taką samą ilość wody dzięki czemu po ok tygodniu dziecko bd piło samą wodę lub nic. Znam 2 osoby u których ten sposób sprawdzil sie

O dzięki Justyna za podpowiedz jak już będę ten czas to spróbuje :)

justyś przy starszej ten sposób sie nei sprawdził i pamietam ze długo piła w nocy mleko ale przy młodszej nie próbowałam;) musze sprawdzić;) chociaz dziś mi 3 butelki zjadła;( ale w ciągu dnia kręciła nosem na jedzenie to w nocy musiała dopchać mlekiem

Aniss moj syn robił to samo, jak zjadł za nalo w dzień , to w nocy mlekiem nadrabiał ..

Mój je tylko z piersi to nie mam pomysłu jak go oduczyc picia w nocy. Za to pić wody też nie chce I zaczęłam podawać mu wodę łyżeczka..  

Justys ja też karmiłam wyłącznie piersią. O butli nie było mowy. Jak chciałam oduczyć jedzenia w nocy, to poświęciłam na to kilka nocy. Jak była tylko jedna pobudka nocna, to po prostu nosiłam mała na rękach, żeby zasnęła bez jedzenia, a jak się bardziej wkurzała to podawałam jej butelkę z wodą, której oczywiście nie chciała. Chyba po jakichś trzech dniach przestała sie budzić na karmienie. Znaczy może się przebudziła, bo każdy się przebudza w nocy, ale już się mleka nie domagała. Najwyraźniej zrozumiała że nic nie wskóra o nie ma sensu ;-)

Magnoljam a ile dziecko miało ? 

Też tak spróbuję zrobić i zobaczę jaki będzie rezultat;)

Magnolijam jak podawałaś dziecku wodę skoro nie chciało pić z butelki? Ja swojemu synowi podaje w różnych butelkach to gryzie i bawi się nimi ale nie pije wody 

Ja daje mojemu albo z kubka ze słomka albo z normalnego kubka i ładnie daje sobie radę coś tam poleci ale z dnia na dzień lepiej mu idzie :)