7 mitów na temat karmienia mieszanką mleczną

Ja od narodzin zaopatrzylam się w czajnik który grzeje do danej temp.

Nie był drogi, dałam jakieś 70 zł, chwila moment i mleko zrobione (oczywiście wcześniej przegotowywałam wodę)

Justys właśnie dla dużych rodzin bądź dla rolników jest limit 3000 kWh jak dobrze kojarzę. Muszę mojej mamie założyć kartę dużej rodziny bo wyczytałam, że przysługuje każdemu kto kiedykolwiek miał 3 i więcej dzieci na utrzymaniu. My dopiero założymy w czerwcu ale nie wiem czy by to coś dało bo dom jest zapisany na mamę, rachunki też są na nią, więc pewnie nikt by nie brał pod uwagę naszej karty 

Tak składasz deklaracje nas kogo jest dom. Raczej tego nie weryfikują ale no mogą sprawdzić więc lepiej pisać m podawać zgodnie z prawdą. Jak możesz założyć kartę na mamę to lepiej właśnie tak i żeby wszystko się zgadzało 

Ewunia to u was zaraz bedzie 3;D

MałaZołza szkoda, ze właśnie mało osób o tym wie, że można składać Kartę Dużej Rodziny, nawet jak już ma się dorosłe dzieci, bo jednak wszędzie jakaś zniżkę można uzyskać. 

Nawet na stacji paliw chyba Orlen z tą kartą dużej rodziny kakao paliwo jest tańsze 

Rolnicy maja limit 2600kw. W wielu miejscach widzę zniżki z kartą dużej rodziny. Tak jak i dzieci z rodzin wielodzietnych mają pierwszeństwo do przedszkola czy zlobka

Jak jest wgl z kartą dużej rodziny to jest  od dochodów czy od czego zależne?

Moja mam sobie ostatnio wyrobiła też kartę dużej rodziny i teraz korzysta z tych zniżek chociaż właściwie to my częściej np jak siostra jedzie zatankować to bierze mamy kartę i mówi że to do mamy samochodu 

MamaLaurusa kartę dużej rodziny wyrabia się dla rodziny 3+ :) 

Czrnulka jak to dorosłe dzieci?

czyli moja mama na emeryturze też może??

Trzeba mieć minimum 3 dzieci ;)

3 dzieci

Aniss tak, może :) moja ciocia właśnie na emeryturze wyrobiła sobie kartę dużej rodziny, a miała czwórkę dorosłych synów już ze swoimi rodzinami :)

Aniss tak, jak mama miała 3 dzieci i więcej to może sobie taką kartę dużej rodziny założyć:)

Myślałam, że taka kartę można założyć mając nieletnie dzieci ;)

To ja się takiej karty nie dorobię i może i to dobrze bo przy trójce i tak wydatki są nie małe 

o kurła;) to zaraz zadzwonie o niej  z takimi wieściami, ale to my też możemy wtedy z tej karty korzystać?

Czy dzieci mogą korzystać z karty z rodziny wielodzietnej ? Wydaje mi się, że tylko rodzice.

Justys dzieci również korzystają z karty dużej rodziny :)