7,5 miesięczne dziecko je tylko pierś HELP

Lisza jak masz dobre opinie o żłobku to najwazniejsze ;) Będzie dobrze ;) 

szkoda , ze u nas to tak nie działa, ze jak inne dzieci jedzą, to mój tez :/

Oby tak właśnie było :)

Lisza trzeba być dobrej mysli ;) 

Życzę żeby wszystko było ok. Czasami też trzeba czasu

Dobrze jest trafić na takie panie ,które pracują z zamiłowania do dzieci :) Co naprawdę mają do nich podejście :) To naprawdę dużo :)

U mnie córka też nie patrzy na grupę jeśli chodzi o jedzenie ...niestety. 

Mało co chce jeść i nie zachęcają ją inne dzieci ,które ładnie jedzą.

Fajnie jakby Szustkiewicz pani pracujące w żłobku bądź przedszkolu pracowały z powołania z podejściem :) byly miłe pomocne i nie przychodziły do pracy „bo musza” tylko tego same chcą i kontakt z dziećmi lubią i sprawia im to radość wtedy my tez jesteśmy spokojniejsi o nasze dzieci :) 

Dzieci od razu wyczuwają kto jaki jest i chętnie idą do takich pań pracujących w żłobku czy przedszkolu z powołania;)

Patrycja to może woprowadz jej jakoś system nagradzania za ładnie zjedzone posiłki w przedszkolu? 

Moje dzieci to takie trochę głodomorki więc ja nie mam problemu  ich jedzeniem na szczęście

Myślę, że jak dziecko nie ma problemu z jedzeniem, to każdy rodzic się bardzo cieszy. Z niejadkami jest trudniej niestety, ale jak problem jest duży, to uważam że warto wybrać się do specjalisty w tej dziedzinie.

Halmanowa prawda zawsze warto konsultować jeśli coś nas niepokoi. Jednak zdrowe dziecko i jak ładnie je wszystko to aż człowiek się cieszy

Halmanowa byśmy byli u psychologa z zaburzeniami odzywiania , u gastrologa, u neurologopedy i mówia , ze taki już jest. Moja mama mówi , ze ja tez bylam takim niejadkiem. Najwazniejsze, ze wyniki są wszystkie dobre, rozwija się i rośnie ;)

To prawda poki dziecko rozwija się prawidłowo i wyniki są dobre nie ma co się martwić :) ważne ze dzieci co kolwiek jedzą i nie chodzą głodne :) 

Najważniejsze żeby dziecko poprawnie rozwijało się;) każde ma inną przemianę materii. Przynajmniej tak sobie powtarzam kiedy syn nie chce jeść;)

Ja zauważałam że moja córka lepiej się obiadek jak jest bardziej głodna ( 2-3h po kp) także żeby też dziecko lepiej zjadło warto dać mu posiłek trochę później

My mamy tak ze o 7-8 je mleczko później 9-10 drugie sniadanie 12-13 obiadek później to ma dłuższa przerwę między 17-19 je i na wieczór 23-1 

jakos weszliśmy w taki tryb trochę podobny znajomej która tak robi u córki ale syn widzę ze ładnie dzięki temu zaczął jeść dodatkowo między posiłkami daje przekąski o ile chce i dużo wody pije 

Lisza dla dzieci bardzo ważna jest rutyna i taki stały tryb dnia. A w jakim wieku jest Twoje dziecko?

Wiem ze rutyna i stałe pory sa ważne bo czytałam na ten temat ale tez nie dokonać się z tym zgadzam bo nie zawsze mozemy tego dopilnować bedac cały dzień po za domem Np będzie już trochę inaczej jadąc Np nad morze na wakacje tak samo już te godziny miga być inne ;) 

a syn ma 9 miesięcy 

Ja też staram się trzymać stałych godzin ale kiedy gdzieś jadę z dziećmi to czasami te godziny przesuwają się. 

My zawsze ten sam schemat dnia chyba ze gdzieś wychodzimy dalej to się teoche rozjedzie