moja ma nawet na czole, jak się zdenerwuje to widać, tak to nie. zawsze chciałam żeby córeczka miała znamie.
a mam takie pytanie kiedy dziecko wychodzą pieprzyki?
Witaj na forum #teamLOVI!
moja ma nawet na czole, jak się zdenerwuje to widać, tak to nie. zawsze chciałam żeby córeczka miała znamie.
a mam takie pytanie kiedy dziecko wychodzą pieprzyki?
Mnie się wydaje że to zależy od genów albo od tego jak dziecko jest zabezpieczone przed słońcem. Ale już w wieku 2,3 lat dzieci mogą mieć już pieprzyki
moja ma od kości łonowej podczas porodu te pocałunki aniołka
Czy wy też macie, że brzuch jest wiekszy wieczorem niż rano?
Poza tym, we wtorek będę miała robione badania pod kątem cukrzycy ciążowej. Dalej niestety szybko tyję, w tym tygodniu o 0,8kg i czuję jakby brzuch zaraz miał pęknąć. I widać, że te nadprogramowe kilogramy wychodzą na twarz i szyję. I faktycznie, jak mówiliście rosną stopy, pomału ale jednak. Ale zgagi dalej brak narazie.
A w którym tc jesteś ? To że brzuch jest większy wieczorem to normalne
też bardzo szybko tyłam w ciąży, już w pierwszym trymestrze sporo przytyłam, a jadłam i ruszałam się normalnie. Badaniem krzywej się nie stresuj
mimo że szybko tyłam cukrzycy u mnie nie wykryto
trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie
22tc
To, że brzuszek jest większy wieczorem niż rano, to normalne
nawet bez ciąży tak jest
jednak wzdęcie po całym dniu uwydatnia jego widoczność ![]()
Jak będziesz na wizycie to niech lekarz zerknie na ten brzuszek, skoro mówisz że czujesz jakby miał pęknąć to może jest zbyt mocno napięty, ja np musiałam przyjmować dodatkowo magnez, ale to oczywiście wszystko musi być pod kontrolą lekarza prowadzącego i jego decyzją ![]()
do badania krzywej cukrowej najlepiej nie jedz nic słodkiego przez 3dni (bo ja musiałam powtarzać badanie bo miałam wartości graniczne)
a szkoda czasu by tam tyle siedzieć
Warto wiedzieć
a jesteś już zapisana do szkoły rodzenia?
i jak ma zrobioną grupe krwi to 1 wynik u góry po prawej stronie pisze[NIE POTWIERDZONE] i to dla szpitala jest nie ważne i musisz zrobić 2 raz grupe krwi i wtedy bedzie pisało [POTWIERDZONY] i to jest ważne dla szpitala. To jest bardzo ważne np do transfuzji krwi.
na szkole rodzenia wszystko super powiedzą i wytłumaczą, bo lekarze mają dużo osób i nie pamiętają wiec trzeba mówić jakie badania, tak samo jak masz podejrzenie anemi warto zbadać poziom żelaza i ferrytyny.
Żelazo - co to teraz jest w użyciu
Ferrytyna -magazyn żelaza
Do szpitala trzeba zrobić więcej badań. Wymagają zrobienia ich w 3 tc i są to:
Ja też szybko tyłam w ciąży. I naprawdę nie objadałam się a kilogramy leciały
troszkę mnie to irytowało bo moja kuzynka w tym samym tygodniu a brzuch miała sporo mniejszy. No ale wiadomo każda ciąża / każdy organizm jest inny
Oj miałam to samo , na koniec dnia czułam się taka spuchła . A nad ranem już było lepiej . Bardzo nadęty brzuch się robił wyglądałam nieraz jak taki balonik ![]()
![]()
U mnie było to samo na koniec dnia byłam taka napuchnięta, a co do cukrzycy odczuwasz często taką suchość w ustach?
Mi w drugiej ciąży bez cukrzycy waga rosła masakrycznie bo j po 3 kg na miesiąc ale to w końcówce ciąży jakoś tak a w trzeciej już miałam cukrzycę ciążową.
To ja nie miałam takiego odczucia….
To dla mnie nowość co piszecie
Oo to taka osoba może byc w ciąży
często ![]()
to wszystko bardzo mnie wykończyło , bardzo woda na koniec mi się zatrzymywała
To mi w ogóle ale leżałam z Panią kto miała właśnie opuchnięte nogi bo jej się woda zatrzymywała i faktycznie to niezbyt fajne było
Dokładnie , co to za ból po całym dniu
dobrze że końcówka u mnie to nie było lato , dało się to jakoś wytrzymać ![]()
Na kontroli wszystko wyszło w porządku. Nie mam cukrzycy. Tylko lekarka powiedziała muszę bardzo uważać na swoją wagę, martwi ją że tak szybko tyję i puchnę, szczególnie na twarzy i szyi. Na stopach nieco mniej, ale już widać różnicę. Ponad 9kg od początku ciąży, a w tym tygodniu 0,7kg.
Nie mam pod ręką swojej karty ciąży ale u mnie było podobnie z tyciem. Więc jak nie masz cukrzycy to się nie przejmuj waga
jak się nie objadasz, nie jesz fast foodow i słodyczy to przecież na dietę nie przejdziesz
lekarz zalecał mi spacerować i robić jakieś delikatne ćwiczenia ale to bardziej polecał gimnastykę która pomoże mi później przy porodzie, a nie żadne kardio
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.