2,5 latek nie lubi basenu

Oj tak

Błędy zawsze jakieś mogą zdarzyć się ale fajnie jeżeli dzieci lubią czytać czy oglądać książki..  Mój lubi przeglądać ale kiedy jemu czytam.to nie chce słuchać;) chyba , że krótkie teksty he

Ja bardzo polecam serię Pan Kuleczka - syn jak był młodszy uwielbiał te książeczki :) 

Ja nie znam tych książek o Basi, ale widzę, ze nie pomagają:D

Justyś, jeśli lubi oglądać to polecam serie ja ulicy Czereśniowej. U mnie od dawna córka chce żeby oglądać przed snem. Są różne części i codziennie córka wybiera sobie inną 

oj tak ulicy czereśniowa jest super :d moja cóka uwielbia tą wyszukiwankę i mamy 4 części :) syn też lubi, ale on do pokazywania , a córka to juz historie opowiada. To fajna aktywizująca książka 

Oj tak na insta widziałam je i fajne wyszukiwanki i nada się do każdego wieku. 

Tez mi się wyświetliło na insta

Czereśniowa poznałam niedawno ;) fajna propozycja dla maluchów;) 

Mysmy teraz mieli książkę zamiast kalendarza adwentowego - na każdy dzień inna opowieść. Dzieci bardzo to polubiły i czekały po kąpieli z książka 

No genialna !

Mój synek dostał ode mnie 4 części Ulicy Czereśniowej, ale na razie chyba jest na to za mały... bo w ogóle go nie interesują te książeczki (ma 16 miesięcy). Za to jest ogromnym fanem serii Jano i Wito.

No to zdecydowanie za mały na te książki bo tam się dużo dzieje jego mózg tyle na naraz nie ogarnie w tym wieku. Z papilonu są fajne wyszukiwanki dla młodszych dzieci i mają duże obrazki , więc nie ma takiego natłoku w ulicy Czereśniowej . Ona taka dla.dzieci od 3 roku życia . 

Mazia tak zauważyłam, że córka też ma problem jak za dużo się dzieje na kartkach;/

Myśmy ostatnio z biblioteki pożyczyli "Gdzie jest Wolly" :D (chyba dobrze go napisałam) wspomnienie dzieciństwa :) i o dziwo byli zainteresowani i szukali go 

Warto porozmawiać z dzieckiem, może poda powód dlaczego tak się dzieje...

U nas w tym wieku to była kicia kocia i pucio bo mało tekstu, a dużo obrazków i w sumie do tej pory tak zostało. Dopiero teraz czaaasem da się namówić na nic innego, ale też nie może być za dużo tekstu bo jest protest :)

Córka zaczyna przynosic do czytania dłuższe książki. Wolę zdecydowanie te ktotsze. Więc rozbijamy teraz jedna opowieść na kilka wieczorów 

pucio i kicia kocio są najlepsze na początek :)  

mój syn długo nie wytrzyma jak jest mało obrazków, ale córka często wybiera już te dłuzsze bo je lubi Mówi, że takich dla maluszków nie chce ,a brat tak długo nie wytrzyma jak ona i tu się pojawia problem 

U mnie kicia kocia to prawdziwy hit !

U nas Pucio zrobił furorrę