2,5 latek nie lubi basenu

Syn to lubi książki gdzie jest dużo obrazków i mało tekstu ;) nie lubi kiedy czytam bo szybko nudzi się I nie chce słuchać he

Justyś to tj. u nas na jednej stronie nie może być za duzo napisane bo córeczka już przekręca na następną. My bardzo lubimy książeczki z Akademii Mądrego dziecka co trzeba tam coś przesunąć, odkryć

Jeśli nie chce, to nie zmuszać, może minie za jakiś czas, poczytajcie jakaś książeczkę, gdzie jest coś o basenie, porozmawiaj , może otworzyć się i poda kobkretniejszy powód :)

Justys u mnie też kiepsko z książkami ale zauważyłam że w naszym przypadku i tonacja głosu dużo robi;) no i musi być akcja;) dobra akcja;) 

Ostatnio wiewiórki które nie chciały się dzielić;) jej się spodobały;) książka od 3 lat ale obrazki częściowo czytana częściowo opowiadana jej się w miarę spodobała;) no ale niestety molem książkowym to raczej nie będzie chyba że uda nam się to wypracować;) 

Ja tez polecam książki z dźwiękami, super sprawa gdy na danej stronie czytasz np o jarmarku i można przycisnąć na kartke i słychać dźwięki ludzi na takim targu. 

racja książki dźwiękowe zawsze zachęcą dzieci. Ja też zmieniam ton głosu, zadaję pytania do tekstu i proszę by dziecko coś pokazało na obrazku i tym samym jest bardziej aktywne podczas czytania i się nie nudzi skoro bierze w tym udział 

Super jest też seria książek z futerkiem

książki z futerkiem ? o jakich mowa i takich sensorycznych ?

Jedne z ulubionych książek z Akademii mądrego dziecka;) do tego Moje pierwsze 100 słów;) mało czytania i dużo obrazków;)

akademia mądrego dziecka ma fajne książki :) mamy parę i sobie też chwalę 

lubię też serię krok po kroku od Wilgi 

O też lubimy te z futerkiem. Też fajne są takie co się dotyka takie gumowe wstawki z serii dotykam poznaję. 

Akademia mądrego dziecka moim zdaniem ma najlepsze książeczki, przynajmniej córeczka najbardziej je lubi bo na każdej stronie coś się przesuwa, coś odkrywa

Ja muszę coś dokupić bo obecne książki to tak na chwilę i kolejna ale z tymi dźwiękowymi to pamiętam ze starszą córka też je lubiła a miała ich kilka 

A macie materiałowe sensoryczne ?

Ostatnio wyciągnęłam się w te książeczki i chciałam w sumie chce nadal taka wykonać;)

Głównie z filcu ale właśnie na każdej stronie coś się robi są bardziej jak zabawka ale działają też na większe myslenie ;) coś się odkrywa coś przypina odpina;) można przykładowo zrobić choinkę a do niej poprzepinac bombki ozdoby prezenty... zależnie od tematyki jaką się wymyśli ;) może być szafa a w niej ubranka ;) okno a za zasłonka coś widać;) np. but który trzeba zasznurowac;)  

my mamy taką książkę z odgłosami i nazwami zwierząt z vitch jest super, nie niszczy się mamy ją ponad 3 lata 

Tych dźwiękowych kilka miałam :) Nawet takie co czytają całą książeczkę. Ale tych materiałowych nie. Ostatnio oglądałam tą z canpola z tej serii z leniwcem :) Wygląda ekstra ,ale dosyć droga.

Z akademii mamy kilka książeczek już od 6 lat i są nadal na topie  :) 

A teraz to często takie dotykowe czy dźwiękowe wypożyczamy z biblioteki. Wybór jest ogromny a przynajmniej mają co chwilę inna książkę 

Oo to ekstra

U nas książki to hit. Mamy ich naprawdę dużo i różnych. Córka jest jeszcze mała więc tylko książki z twardymi strona wchodzą w grę póki co

Mamy kilka książeczek z akademii i syn bardzo je lubił;)  drugi jeszcze nie interesuje się za bardzo książeczkami. Poza sensoryczna z materiału  ;)

Ma na razie na etapie książeczek sensorycznych i kontrastowych;) 

I mat 🤪