Mam anemię ![]()
Ooo to gratulacje
tylko się cieszyć z małego nowego szczęścia ![]()
teraz mama04?
Gratulacje ![]()
to teraz przeznaczysz swoją krew na produkcję nowego dzidziusia, zatem jeszcze lepszy cel ![]()
![]()
![]()
![]()
Gratulacje ![]()
Ja np nie moglam oddawac krwi dawno temu przez niedowage. Przy 166 wazylam 58kg… no dziwna sprawa.
To była niedowaga wtedy też nadal przy tym wzroście?
Ja przy tylu ważyłam 48 kg ![]()
![]()
Mi powiedzieli yylko że jeżeli ważę mniej niż 50 kg nie mogę oddać krwi a ja zawsze miałam 50 kg to pytali tylko vzy dobrze się czuje i wogule , czy jestem na siłach żeby oddać krew , no i czy sniadanie było porządne ![]()
To ja właśnie też tak miałam powiedziane, że jeżeli nie mam tych 50 kg to z automatu mnie dyskwalifikują ![]()
![]()
O kurczę nie wiedziałam że wagę też biorą pod uwagę
Ojej ja nie wiem , ja to się chyba bym nie nadawała , nie wiem czy bym dała radę . Ale jak bym wiedziała że ktoś potrzebuje to odrazu…
Mi właśnie przychodzą smsy z krwiodawstwa że pilnie potrzebna jest moja grupa krwi mają już rezerwy ale im się kończą, mam grupę Brh- te minusowe są rzadsze więc tej grupy zawsze potrzebują , xzasami jak mają nadmiar jakiejś grupy to narazie dziękują
A to ja mam te bardziej ,popularniejsza” krew
Za to 0 krew jest potrzebowana zawsze bo jest uniwersalna więc zastąpi każdą tylko ten co ma 0 może przyjąć tglko 0 grupę krwi.
To ja mam Arh+ i może kilka razy dostałam sms że jest potrzebna moja krew ![]()
Dzięki za opisanie Twojej historii ![]()
Ciekawe czy z tymj dojazdami faktycznie by oddali koszty.
Ja szczerze nigdy nie prosiłam o zwrot pieniędzy za paliwo jakoś mi tam głupio było iść do nich ![]()
@Karolinnna to ja mam często te smsy . Aż chciałabym pomóc a nie mogę
bo wiem że kiedyś i ja bym potrzebowała tej krwi od kogoś…
No tak , różnie się może potoczyć nasze życie
nikt nie przewidzi . Bardzo się cieszę się jest dużo ludzi którzy tak bezinteresownie idą i oddają krew ![]()
![]()
Kiedyś byłam świadkiem jak taka młoda kobieta się awanturowała że musi stać w kolejce do rejestracji a jest honorowym dawcą krwi …
Ja powiem szczerze nie korzystam z tego przywileju jako honorowy dawca krwi , stoję w kolejce bo nie chce mi się kłócić z ludźmi na korytarzu, wolę oszczędzić sobie nerwów ![]()
A ta kobieta wydarła się na panią w rejestracji później wróciła i chciała jej nazwisko do skargi
a ta pani jej wytłumaczyła że bez problemu ją wpuszcza bez kolejki na badania tylko musi odstać w kolejce do rejestracji te kilka sekund ![]()
Ale zeby byc bez kolejki to nie jest tak ze kilka razy sie odda i juz ma sie przywileje. To trzeba byc zasluzonym honorowym dawca ![]()