Teresa a nie myślałaś by je usunąć? Ja również mam z nimi problem i zastanawiałam się nad ich usunięciem, póki własnie problem nie jest aż tak duży. Niestety trochę to kosztuje, nie ukrywam też, że boję się bólu.
Jak już się jest po zabiegu to boli strasznie. Ale lepiej usunąć póki problem nie jest duży. Żylaki mogą pęknąć. U mnie teściowej jak usuwali żylaki to tego samego dnia wyszła do domu. Ale ona robiła to w prywatnej klinice, a w klinikach podobno tak jest. Dostała zalecenie żeby w domu nie chodzić.
Nie każdy zabieg jestvskuteczny i kończy się powodzeniem. U cioci nie udało się ich usunąć, miała również pianowanie żył (skleroterapię pianą żylaków kończyn dolnych).
Ten zabieg jest bezpieczny i mało bolesny.
Wskazaniem do tego zabiegu jest przewlekła niewydolność żylna. Co jest ważne, po zabiegu wskazany jest ruch
Ale także praca w pozycji stojącej sprzyja niestety powstawaniu żylaków a jak już się pojawią to problem mamy duży.
Hej dziewczyny nie pisałam bo byłam w szpitalu.
Oczywiście chcę usunąć żylaki, ale dopiero jak skończę karmić małą. gdy urodziłam drugie dziecko miałam powierzchowne zapalenie żył, seria badań i zalecenie do usunięcia, ale dopiero jak nie będziemy już chcieli dzieci, bo gdy powiedziałam że planujemy jeszcze jedno lekarz powiedział, ze z operacją się wstrzymać bo podczas ciąży przy powiększaniu wagi ciała jest większe prawdopodobieństwo że żylaki się pojawią, a wtedy jest gorzej je usunąć.
Teraz już dzieci nie planuję więc na operację pójdę, ale puki co muszę sie wyleczyć z zapalenia żył które dostałam po tzreciej cc. Teraz 6 tygodni oszczędzania się na maxa a pierwsze 4 ciągłe leżenie. Masakra jakaś bo nie dość że boli rana pooperacyjna to jeszcze nogi i ciągle ktoś musi mi pomagać przy córeczce.
Tereso, najważniejsze ze masz pomoc i wsparcie. Lepiej pooszczędzać się kilka tygodni niż zbyt nadwyrężyć bo wtedy możesz sobie tak pogorszyć, ze usunięcie żylaków będzie niemożliwe
Skoro pomoc jest ci potrzebna to korzystaj niż byś miała sobie kłopotu narobić. Dobrze, że masz pomoc przy coreczce.
Teresa dokładnie tak, moja mama na usuwanie poszła po ostatniej ciąży i ja również czekam aż skończę karmić małą, więc jeszcze jakieś 2 lata.
W prywatnych klinikach to w ogóle rano jedziesz na zabieg, a wieczorem wracasz do domu, także super. Niestety jest to też dość kosztowne, dlatego my już odkładamy na moje nogi
Moja teściowa wyszła po dwóch godzinach z takiej kliniki i to też nie jest dobre rozwiązanie. Po takim zabiegu trzeba leżeć.
Ostatnio zastanawiam się nad najlepszym lekiem na problemy żylne, i tak sobie przeglądam internet aż znalazłem
Varosin Forte Max. Ktoś z was go zna? Chcę poznać opinie przed zakupem. Opinie o tym leku znalazłem na tej stronie:
http://wylecz-zylaki.pl/ Nie chcę kupić leku na pusto, stąd się zastanawiam. Dzięki!
Aneta, zależy jaki to zabieg. Moja ciocia miała piankowanie żył - skleroterapię pianą i po zabiegu nie mogła ani leżeć ani siedzieć. Zgodnie z zaleceniami miała chodzić 30-40 minut aby uruchomić pomoę mięśniową i nie pozwolić aby ten środek tzw. „Piana” zalegała. Wiesz jaki zabieg miała Twoja teściowa?
Miała zabieg na żylaki.
Takich zabiegów jest kilka jednak dość popularny to ten o którym wcześniej pisałam. Po nim należy chodzić około 30-40 minut. Jeśli Twoja teściowa by siedziała lub leżała to mogłoby być to niebezpieczne dla jej życia nawet
W zaleceniach miała leżeć i lekarz jej mówił by w domu leżała.
Ja stosowałam pończochy i dodatkowo jak była możliwość to starałam się nóżki na poduszki na górę, żeby też odpoczywały Jeśli chodzi o same pończochy, sporo się naszukałam, żeby mi pasowały same w sobie a do tego żeby cena nie zwalała z nóg… Trafiłam na ten sklep ceny mają rozsądne jak na moje - https://anti-med.pl/16-ponczochy ale zawsze może uda Ci się znaleźć jakieś innej w innych cenach
Ja się na tym sklepie zatrzymałam i byłam zadowolona
A jakie pończochy uciskowe polecacie? Stricte samonośne czy może takie na wzór rajstop, zachodzące na brzuszek? Powoli zbliżam się do terminu w którym muszę zacząć nosić pończochy i sama nie wiem jakie wybrać. Najbardziej boję się okresu letniego �
W megamedic maja fajne rajstopy ciazowe uciskowe , ale w lato nie wyobrażam sobie nosić jakichkolwiek rajstop czy pończoch…
Ja póki co też :( ale niestety będę musiała...
Ja też w trakcie ciąży nie nosiłam rajstop ani pończoch.
Ja na szczęście nie miałam tego problemu ,ale slyszalam o rajstopach firmy JOBST ponoć są mega dobre ,ale też i cena nie jest jakaś mała, może spróbuj poszukać z tej firmy .
Życzę Powodzenia :)