Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja styczeń 2026 🎈

Ja bardzo często korzystam z chatu gpt ale w życiu bym nie pomyślała zrby używać go do wygrania w konkursach czy np pisania na forum. Jak ktoś korzysta z czatu to bez problemu rozpozna teksty pisane przez AI. Trochę to słabe że większość odpowiedzi w konkursach jest pisana przez AI i to można bardzo łatwo rozpoznać ale na szczęście z tego co widziałam to rzadko wygrywają odpowiedzi wygenerowane przez AI. Ogólnie czat gpt ma charakterystyczny styl wypowiedzi, zawsze używa bardzo dużo słów i to takich pocieszających, pokrzepiających i bardzo często takich których się nie używa na codzień. A później w konkursach widać że większość odpowiedzi jest bardzo podobna i napisana w charakterystycznym stylu dla AI

Tak chat GPT ma swój styl pisania dlatego jak ktoś robi kopiuj wklej to jest to prymitywna zagrywka. Wszytko jest dla łudziłaś trzeba z tego korzystać rozsadnie

ja nie lubiłam nigdy języka polskiego, a co dopiero pisać ja nazywałam laniem wody na kartkę, na jakiś temat mamy się rozpisać na 5 ston gdzie wystarczyłoby 2 strony :joy:

robie zamówienie co myślicie o macie do wanienki która jest o 10 cm za duża w szerokości i o 10 w długości?

1 polubienie

No będzie się wywijać . Lepiej kupić bardziej dopasowaną🙃

Ja nie mam ig ale zobaczcie w regulaminie konkursu lovi bo czesto tam sa podpunkty co do odpowiedzi generowanych przez ai.

Ja osobiście lubię czat gpt ale głównie jeżeli chodzi o moją pracę. Pracuję w trzech językach polskim angielskim i hiszpańskim i czasami po prostu nie mam pomysłu jak coś powiedzieć a żeby nie powielać tego samego zdania No to fajnie Jak wrzucisz do chata GPT to zdanie i on pokazuje ci sugestie Jak można to w inny sposób ubrać w słowa. Też bardzo mi się podoba jak bardzo pomaga przy tworzeniu CV uważam że to jest dobre. Jednak tak jak mówicie w wielu momentach ludzie przeginają z korzystaniem z takich ułatwień i zaczyna być to też męczące

Ogólnie chat gpt myśli po „angielsku” stąd ma nienaturalne wypowiedzi które czasami po polsku brzmią śmiesznie. W pracy muszę posługiwać się językiem angielskim i jak czasami musiałam szybko napisać maila to chat gpt idealnie się do tego sprawdził. Ogólnie super że w moim korpo chat gpt służ jako narzędzie pracy :slight_smile: jak potrzebowałam zrobić jakąś formułę w Excel a nie wiedziałam jak to też super się sprawdzało, także AI to super narzędzie ale jeszcze trzeba z niego korzystać z głową bo czasami też potrafi napisać głupoty

1 polubienie

Ja też korzystam w pracy tworząc jakieś opisy czy układając agendy czy po prostu jak potrzebuje coś zrobić a robię to pierwszy raz to podpowiada różne opcje co jest super.

Zależy też jak podchodzą do tego konkursu , bo ja się akurat spotkałam z tym że ewidentnie tekst z chat gpt pisany wygrał , no nie mówię że wszędzie tak jest nieraz doszukują się właśnie tych prawdziwych tekstów.

1 polubienie

Ja też często go używałam szukałam tam porad na szybko i też wiem i zaraz poznaję kiedy zostało napisane przez niego , najlepsze jest to jak ktoś próbuje potem zmienić w środku zdania specjalnie błędy że niby samemu się pisze , lub inne błędy

A co mowi regulamin tego konkursu ?

Ja też niestety się z tym nagminnie spotykam! Mimo, że widać że dana odp jest pisana z chata to tak naprawdę ciężko to udowodnić. I weź tu teraz się wykłócaj z organizatorem że wygrał chat - to Cię zjedzą że nie umiesz przegrywać :grinning:

Strasznie smutne to jest, że właśnie takie komentarze wygrywaj gdzie ktoś napisze do czatu i trwa to kilka min a ktoś się wysili , napisze ładnie słoiki słowami i nie wygra :frowning:

Rzutem na taśmę ale też wzięłam udział.
Przepraszam, zrobiłam Ci małą konkurencję ale oczywiście nie liczę na wygraną :smiley: w ostatnim czasie nie mam szczęścia.
Jest sporo komentarzy, myślę że zwycięzców wybiorą przez losowanie.
@Mama03 próbuj! W ostatnim czasie sporo jest konkursów na IG czy FB ;).
@Molly nie wiem co to jest za platforma, zresztą ten przedział to dotyczy wieku matki? 18-24?

Co do ChataGpt to mi się już ulewa od tego…
W sieci mnóstwo przerobionych zdjęć, w konkursach generowane odpowiedzi idt. Niestety wśród moich znajomych używany jest nagminnie.
Fajne narzędzie, ale to nie prowadzi do niczego dobrego, bynajmniej moje jest takie zdanie.

Niestety z tym czatem jest tak jak ze wszystkim koncepcja była dobra miało być fajne wspieranie a przychodzi co do czego ludzie po prostu nadużywają wszystkiego.

1 polubienie

niektórzy z 5 kont pewnie uczestniczą
1:300 to nic
5:300 0.016666 prawie 0.02 , i tutaj zaczyna się szansa

też wzięłam udział, msm nadzieję że nie będzie loswania,bo teraz esej napisałam , teraz się zastanawiam czy na temat :joy: wymieniłam powody dlaczego i co w niej kocham i oczywiście jak się zaczęła, ale myślę że infu dostaną jak zwykle, ja też im zacznę robić reklama :joy:

A mnie nie zniecheca ta ilość osób bo zazwyczaj to są to wygrane losowe bo raczej nie chce im się tych wypowiedzi czytać, losują aplikacjami do losowania, czasami takie filmiki wstawiają na insta

Jeśli wybierają poprzez losowanie to trochę było by to słabe . Bo niektórzy naprawdę się starają i to by było takie trochę nie fair.

Już kurier u mnie był :heart: będziemy dziś testować smoczki, a butelka będzie musiała trochę poczekać na test :slight_smile:

3 polubienia

Ja właśnie dostałam maila ze dziś zostanie doręczona

1 polubienie