Moja teściowa ma dom i ogrodek i praktycznie co weekend jeździliśmy do niej jak nie było małego. Zawsze pomagałam jej coś w ogródku a to wyplewić a to przyciąć, a to skosić trawkę, czy podwiązać lub podlać własne pomidorki. Opalam się tam i grillujemy południami. Własny kawałek ziemi to jest coś.
@JoannaMP Ona dla chrześniaka męża właśnie kupiła ze 2 lata temu piaskownice drewnianą zamykana, a ja się rozłożyć to są takie ławeczki z oparciem do siedzenia. Nie ma daszku ale jak jest słońce to stawia tam parasol i zdaje to egzamin. Minusem jest to że ten piasek jak się go tam zamknie a nie przykryje szczelnie piaskownicy to szybo nabiera wody i wilgoci i potem jest mokry i trzeba go sluszyć otwierającą piaskownicę jak jest słońce. No i u niej też po ogrodzie grasują koty sąsiadów i trzeba pilnować jak jest otwarta żeby nie nasikały bo taki piaseczek jest fajny, jak dużo kuweta.
W tym roku będzie pierwsze takie lato ze synek będzie pewnie się bawił w piaskownicy. Dodatki też teściowa kupiła takie baseniki dmuchane do nalewania wody więc myślę że mały będzie zachwycony.
Tez sie wlasnie zastanawiam nad tym czy nie przyciagnie taka piaskownica nowych futrzastych wspolnikow . Ale wydaje mi sie , ze latwiej jest nakryc piaskownice bez daszka
Moje średniej wielkości ale jedna spokojnie da radę wskoczyć. Na bardzo wysokie łóżko bez problemu wskakuje a druga musi mieć schodki do łóżka na ogrodek też musimy pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu bo latem wyjadały nam truskawki
Ooo no to my też mamy w planach może i w tym roku , wigilię na nowym robić ale to nie wiadomo jak budżet pozwoli , trochę wystraszyłam się znowu ta wojna która się toczy na bliskim wschodzie , boję się że zacznie wszystko drożeć momentalnie i znowu wszystko wydłuży się w czasie
Jeju jakie slodziaki , wyjadaly truskawki ja tez w tym roku chcialam cos wymyslic zeby za bardzo nie psocily w ogrodzie , bo jeden to typ "przesadzic Ci to ? Mowisz slowo ja przesadzan " @Mama.urwisa euro troszke tylko podskoczylo , moze nie bedzie tragedii
Daj znać co wymyślisz, my myśleliśmy o jakiejś siatce ale zaraz mam czarne myśli że coś sobie zrobią na siatce jak będą próbowały przeskoczyć.
Moja jedna też chętnie przesadza krzewy malin wyrwała i jedno drzewko świeżo posadzone połamała
Wiesz co z jednej strony euro nie za bardzo podskoczyło z drugiej strony pamiętaj że zaczyna się wariatkowo na stacjach benzynowych A wiadomo tutaj jest zawsze korelacja. Obawiam się że przez to produkty pójdą w górę. Zwłaszcza takie które trzeba przewieźć i to sporą odległość
No niestety ropa poszła w górę 6,95zł …. Kosmos ale za to wczoraj mąż mi wysłał ofertę na wakacje do Egiptu za 432zl z wyżywieniem w 3* heheheh za osobę, może warto kurczę jechać na wakacje
Ja się boję, czy dam radę zatankować bo nie zauważyłam, że zostało mi 80 km
@Michaska moja mama ma pojutrze lot do Egiptu i się zastanawialiśmy, czy przez całą tę sytuację ceny siadły to poza najsłabszymi hotelami wszystko trzyma ceny
My mamy bez daszku ale zamykaną , żeby koty nie wchodziły do jiej i nie robiły kupy tam fajna jest bo po rozlozeniu są z jednej i z drugiej strony ławeczki. Kupiłam na allegro impregnowaną i jestem zadowolona tylko w niektórych miejscach widzę niedoszlifowania i samemu trzeba papierem ściernym przyszlifować ,. Wiesz to wszystko robią hurtowo na szybko więc i przeoczyć mogą. @Mama.urwisa ja tak samo widzę że ta wojna się rozkreca więc i wszystko teraz pojdzie w górę masakra , także i produkty w sklepach podrozeją.
I chyba tak bedzie najlepiej , bez daszka , ale zamykana . Tez pierwsze co to przeszukam allegro wlasnie . Chociaz myslalam tez o takim gotowym drewnianym placu zabaw , ale nie wiem czy warto , bo trzeba dosc sporo wydac a czy bedzie sie bawic to niewiadomo
Mi mąż powiedział że taki drewniany domek zrobi dzieciakom w ogrodzie sam , trzhmam go za słowo @Mama.urwisa u nas to samo , już blisko 8 zł jest masakra a mój volkswagenik na ropę jest
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.