Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja styczeń 2026 🎈

Moja teściowa ma dom i ogrodek i praktycznie co weekend jeździliśmy do niej jak nie było małego. Zawsze pomagałam jej coś w ogródku a to wyplewić a to przyciąć, a to skosić trawkę, czy podwiązać lub podlać własne pomidorki. Opalam się tam i grillujemy południami. Własny kawałek ziemi to jest coś.

@JoannaMP Ona dla chrześniaka męża właśnie kupiła ze 2 lata temu piaskownice drewnianą zamykana, a ja się rozłożyć to są takie ławeczki z oparciem do siedzenia. Nie ma daszku ale jak jest słońce to stawia tam parasol i zdaje to egzamin. Minusem jest to że ten piasek jak się go tam zamknie a nie przykryje szczelnie piaskownicy to szybo nabiera wody i wilgoci i potem jest mokry i trzeba go sluszyć otwierającą piaskownicę jak jest słońce. No i u niej też po ogrodzie grasują koty sąsiadów i trzeba pilnować jak jest otwarta żeby nie nasikały :joy: bo taki piaseczek jest fajny, jak dużo kuweta.

W tym roku będzie pierwsze takie lato ze synek będzie pewnie się bawił w piaskownicy. Dodatki też teściowa kupiła takie baseniki dmuchane do nalewania wody więc myślę że mały będzie zachwycony.

Tez sie wlasnie zastanawiam nad tym czy nie przyciagnie taka piaskownica nowych futrzastych wspolnikow . Ale wydaje mi sie , ze latwiej jest nakryc piaskownice bez daszka

Ja już widzę jak moje pieski się tarzają w piaskownicy :see_no_evil:

Ja mam male psiaki to trzeba wyzsze ranty zrobic :rofl: zeby dziady nie przeskoczyly :sweat_smile:

Moje średniej wielkości ale jedna spokojnie da radę wskoczyć. Na bardzo wysokie łóżko bez problemu wskakuje a druga musi mieć schodki do łóżka :joy: na ogrodek też musimy pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu bo latem wyjadały nam truskawki :see_no_evil:

Ooo no to my też mamy w planach może i w tym roku , wigilię na nowym robić ale to nie wiadomo jak budżet pozwoli , trochę wystraszyłam się znowu ta wojna która się toczy na bliskim wschodzie , boję się że zacznie wszystko drożeć momentalnie i znowu wszystko wydłuży się w czasie

Jeju jakie slodziaki , wyjadaly truskawki :heart_eyes: ja tez w tym roku chcialam cos wymyslic zeby za bardzo nie psocily w ogrodzie , bo jeden to typ "przesadzic Ci to ? Mowisz slowo ja przesadzan " :see_no_evil:
@Mama.urwisa euro troszke tylko podskoczylo , moze nie bedzie tragedii

Daj znać co wymyślisz, my myśleliśmy o jakiejś siatce ale zaraz mam czarne myśli że coś sobie zrobią na siatce jak będą próbowały przeskoczyć.
Moja jedna też chętnie przesadza :joy: krzewy malin wyrwała i jedno drzewko świeżo posadzone połamała :see_no_evil:

Ja mam piaskownice bez daszka. W zwstawie byla plandeka choc oczywiscie zapominamy o niej :rofl:

Wiesz co z jednej strony euro nie za bardzo podskoczyło z drugiej strony pamiętaj że zaczyna się wariatkowo na stacjach benzynowych A wiadomo tutaj jest zawsze korelacja. Obawiam się że przez to produkty pójdą w górę. Zwłaszcza takie które trzeba przewieźć i to sporą odległość

Z tym paliwem to tragedia, ludzie wykupują i przez to brakuje :see_no_evil:

No niestety ropa poszła w górę 6,95zł …. Kosmos ale za to wczoraj mąż mi wysłał ofertę na wakacje do Egiptu za 432zl z wyżywieniem w 3* heheheh za osobę, może warto kurczę jechać na wakacje :face_with_peeking_eye::crazy_face::grin:

Właśnie tego się obawiam też , jak paliwo będzie teraz tak szybko i mocno drożeć u długo to się będzie utrzymywać to wszystko będzie szło w górę :pleading_face:

Ja się boję, czy dam radę zatankować bo nie zauważyłam, że zostało mi 80 km :man_facepalming:

@Michaska moja mama ma pojutrze lot do Egiptu i się zastanawialiśmy, czy przez całą tę sytuację ceny siadły to poza najsłabszymi hotelami wszystko trzyma ceny

My mamy bez daszku ale zamykaną , żeby koty nie wchodziły do jiej i nie robiły kupy tam :see_no_evil: fajna jest bo po rozlozeniu są z jednej i z drugiej strony ławeczki. Kupiłam na allegro impregnowaną i jestem zadowolona tylko w niektórych miejscach widzę niedoszlifowania i samemu trzeba papierem ściernym przyszlifować ,. Wiesz to wszystko robią hurtowo na szybko więc i przeoczyć mogą.
@Mama.urwisa ja tak samo widzę że ta wojna się rozkreca więc i wszystko teraz pojdzie w górę masakra , także i produkty w sklepach podrozeją.

To lepiej zatankuj, bo dojedziesz do stacji na oparach a tam może się okazać że paliwa nie ma :rofl:

U nas zabrakło na stacji ropy… ludzie w karnistry tankowali

I chyba tak bedzie najlepiej , bez daszka , ale zamykana . Tez pierwsze co to przeszukam allegro wlasnie . Chociaz myslalam tez o takim gotowym drewnianym placu zabaw , ale nie wiem czy warto , bo trzeba dosc sporo wydac a czy bedzie sie bawic to niewiadomo

U nas też braknie , i co chwilę droższe jest :pleading_face:

Mi mąż powiedział że taki drewniany domek zrobi dzieciakom w ogrodzie sam , trzhmam go za słowo :smile:
@Mama.urwisa u nas to samo , już blisko 8 zł jest masakra a mój volkswagenik na ropę jest :disappointed_relieved: