Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja styczeń 2026 🎈

U mnie maz w sumie czesto gotuje ale zasada jest jedna po jego gotowaniu :
" mamaaaa ty sobie posiedz z dziecmi i nie wchodz do kuchni, ja to zaraz ogarne " :rofl:

Niestety nie w moim przypadku może dlatego że mój mąż totalnie nie akceptuje mega kokosowego i na siłę wsadza mi zwykłe mleko którego nie znoszę

1 polubienie

A mój znowu nigdy nie sprząta po sobie :face_with_peeking_eye: uważa że jak gotuję to już i tak zrobił dużo, a jak nawet posprząta t i tak wg mnie byle jak i poprawiam więc uważa że bez sensu sprzątać skoro robię to drugi raz……Wiem nie jest to dobre ale już tak mam że uważam że jak sama posprzątam to wtedy jest czysto

2 polubienia

Tak chyba kazdy ma :see_no_evil::rofl:

Tak tak myślę :smiley: Ale dobrze że chociaż chcą coś robić bo niektórzy są tacy że nie zrobią nic w kuchni ani nie posprzątają

Albo sa tacy co jak sprzataja to uwazaja ze tylko oni sprzataja w tym domu i bez nich byloby brudno :rofl::see_no_evil:

Nie mam pojęcia ile prądu zżera bo mamy indukcję cały czas, no a rachunki mamy dość spore bo pracujemy zdalnie, piekarnik dużo chodzi, mamy pompę ciepła i suszarkę do ubrań (wszystko suszymy). Ale wydaje mi się że taka indukcja nie pobiera dużo prądu

To też zależy ile się korzysta z tej indukcji. Jedni gotują dużo inni sporadycznie.

Tacy są najgorsi :see_no_evil::see_no_evil:

Zauważyliście że bardzo często jest tak że jak facet nie chce coś robić to robi to byle jak, a potem jest że kobieta nie prosi o pomoc itp

Ja daje mu posprzatac ale oczywiscie ukradkiem potem poprawiam. Bo chcr zeby wiedzual ile to sie schodzi.
Moj maz nigdy nie powoedzial ze " moja zona siedzi w domu z dziećmi " bo wie ze nie siedze. ( chyba ze pije kawe :rofl::rofl::rofl:).
Ale wie ile tra ugotowanie a sprzatanie po jego gotowaniu to trwa jeszcze dluzej. Wiec docenia to co robie na codzien. Bo czasem sie wydaje ze to przeciez wstawisz obiad, wstawisz pranie i nakarmisz dziecko a reszte masz czas wolny. A jak sie obliczy ile to zajmuje to okazuje sie ze… czasu wolnego brak :rofl:
Ostatnio tak nacielam meza na krzeselko do karmienia. On karmil zioma i oczywiscie nie ogarnal tacki po. Potem mual mu dac owoce a ja bylam na paznokciach. Och ile ja sie nasluchalqm ze mu to zaschlo wszystko i musial szorowac a nie mual czasu bo Kuba chcial podwieczorek :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

@Anetteso_gmail.com wypisz wymaluj mój, dokładnie tak jest :crazy_face:

@Mamina moj też to docenia, zwłaszcza jak musi coś ogarnąć po karmieniu dziecka, czy gotowaniu albo przewinąć małego no jakoś przy nim wyjątkowo mały się kręci i wierci i zwiewa …… ja nie wiem jak to jest niby faktycznie się tylko gotuje, sprząta czy pierze, wychodzi na spacery a tego dnia ubywa tak że nawet nie ma czasu na nic więcej. Ostatnio jakoś ta rutyna mnie przybija :face_with_peeking_eye:a po całym dniu to już nie mam siły na nic

Ciągle jak wchodzę na forum i widzę ten wątek to myślę , że są już wyniki :face_with_peeking_eye::speak_no_evil:

2 polubienia

Ja mam to samo hahah

Dlatego mi się z jednej strony marzy serial z drugiej jak mąż pracuje 12-20 odbieram starszą z przedszkola i do tej 20 non stop starsza nawet przez minutę nie zamknie buzi to przysięgam ostatnie na co mam ochotę jak pójdą spać to słuchać jakiegokolwiek dźwięku

1 polubienie

Masz jakieś do polecenia , będziemy się zaczynać rozglądać za kuchniami indukcyjnymi.
@Michaska oj ja mam już tak dosyć na szafkacb mi się ten tluszcz osadza i innych rzeczach ktore tam stoją masakra.

1 polubienie

wogule udałam się na GOPS/MOPS w sprawie tych alimentów i muszę do komornika się udać o zaświadczenie o bezskutecznej egzekucji
bo powiedziała ze na wyrok z sądu się bardzo długo czeka (sprawy, kolejne sprawy, pozwany się nie zjawi i sprawa przełożona) i on to zabezpieczenie musi płacić, z funduszu jak nie przekrocze jest 1000 a jak przekrocze trochę to jest zasada zlotowka za 1 zł :grinning:
i powiedziała ze alimenty i tak i tak a szkoda czekać na ten wyrok… i alimenty napewno nie będą niższe niż 1000 bo z roku na rok wypłaty idą do góry i koszty i potrzeby dziecka rosna i zakupy są coraz droższe
bardzo fajna babka była

No to dobrze , że poszłaś a od kiedy powinnaś coś dostawać ?

1 polubienie

od tego postanowinia do dostałam jest data, bo on się nawet nie odwołał na pozew ze mu kwota nie odpowiada
zażaleń nie dostałam

siedzieć w domu i nawet nie złożyć zażalenia…

1 polubienie

No to jak nie przeleje ci to dostanie komornika i ci państwo będzie przelewać