U mnie maz w sumie czesto gotuje ale zasada jest jedna po jego gotowaniu :
" mamaaaa ty sobie posiedz z dziecmi i nie wchodz do kuchni, ja to zaraz ogarne " ![]()
Niestety nie w moim przypadku może dlatego że mój mąż totalnie nie akceptuje mega kokosowego i na siłę wsadza mi zwykłe mleko którego nie znoszę
A mój znowu nigdy nie sprząta po sobie
uważa że jak gotuję to już i tak zrobił dużo, a jak nawet posprząta t i tak wg mnie byle jak i poprawiam więc uważa że bez sensu sprzątać skoro robię to drugi raz……Wiem nie jest to dobre ale już tak mam że uważam że jak sama posprzątam to wtedy jest czysto
Tak chyba kazdy ma ![]()
![]()
Tak tak myślę
Ale dobrze że chociaż chcą coś robić bo niektórzy są tacy że nie zrobią nic w kuchni ani nie posprzątają
Albo sa tacy co jak sprzataja to uwazaja ze tylko oni sprzataja w tym domu i bez nich byloby brudno ![]()
![]()
Nie mam pojęcia ile prądu zżera bo mamy indukcję cały czas, no a rachunki mamy dość spore bo pracujemy zdalnie, piekarnik dużo chodzi, mamy pompę ciepła i suszarkę do ubrań (wszystko suszymy). Ale wydaje mi się że taka indukcja nie pobiera dużo prądu
To też zależy ile się korzysta z tej indukcji. Jedni gotują dużo inni sporadycznie.
Tacy są najgorsi ![]()
![]()
Zauważyliście że bardzo często jest tak że jak facet nie chce coś robić to robi to byle jak, a potem jest że kobieta nie prosi o pomoc itp
Ja daje mu posprzatac ale oczywiscie ukradkiem potem poprawiam. Bo chcr zeby wiedzual ile to sie schodzi.
Moj maz nigdy nie powoedzial ze " moja zona siedzi w domu z dziećmi " bo wie ze nie siedze. ( chyba ze pije kawe ![]()
![]()
).
Ale wie ile tra ugotowanie a sprzatanie po jego gotowaniu to trwa jeszcze dluzej. Wiec docenia to co robie na codzien. Bo czasem sie wydaje ze to przeciez wstawisz obiad, wstawisz pranie i nakarmisz dziecko a reszte masz czas wolny. A jak sie obliczy ile to zajmuje to okazuje sie ze… czasu wolnego brak ![]()
Ostatnio tak nacielam meza na krzeselko do karmienia. On karmil zioma i oczywiscie nie ogarnal tacki po. Potem mual mu dac owoce a ja bylam na paznokciach. Och ile ja sie nasluchalqm ze mu to zaschlo wszystko i musial szorowac a nie mual czasu bo Kuba chcial podwieczorek ![]()
![]()
![]()
@Anetteso_gmail.com wypisz wymaluj mój, dokładnie tak jest ![]()
@Mamina moj też to docenia, zwłaszcza jak musi coś ogarnąć po karmieniu dziecka, czy gotowaniu albo przewinąć małego no jakoś przy nim wyjątkowo mały się kręci i wierci i zwiewa …… ja nie wiem jak to jest niby faktycznie się tylko gotuje, sprząta czy pierze, wychodzi na spacery a tego dnia ubywa tak że nawet nie ma czasu na nic więcej. Ostatnio jakoś ta rutyna mnie przybija
a po całym dniu to już nie mam siły na nic
Ciągle jak wchodzę na forum i widzę ten wątek to myślę , że są już wyniki ![]()
![]()
Ja mam to samo hahah
Dlatego mi się z jednej strony marzy serial z drugiej jak mąż pracuje 12-20 odbieram starszą z przedszkola i do tej 20 non stop starsza nawet przez minutę nie zamknie buzi to przysięgam ostatnie na co mam ochotę jak pójdą spać to słuchać jakiegokolwiek dźwięku
Masz jakieś do polecenia , będziemy się zaczynać rozglądać za kuchniami indukcyjnymi.
@Michaska oj ja mam już tak dosyć na szafkacb mi się ten tluszcz osadza i innych rzeczach ktore tam stoją masakra.
wogule udałam się na GOPS/MOPS w sprawie tych alimentów i muszę do komornika się udać o zaświadczenie o bezskutecznej egzekucji
bo powiedziała ze na wyrok z sądu się bardzo długo czeka (sprawy, kolejne sprawy, pozwany się nie zjawi i sprawa przełożona) i on to zabezpieczenie musi płacić, z funduszu jak nie przekrocze jest 1000 a jak przekrocze trochę to jest zasada zlotowka za 1 zł ![]()
i powiedziała ze alimenty i tak i tak a szkoda czekać na ten wyrok… i alimenty napewno nie będą niższe niż 1000 bo z roku na rok wypłaty idą do góry i koszty i potrzeby dziecka rosna i zakupy są coraz droższe
bardzo fajna babka była
No to dobrze , że poszłaś a od kiedy powinnaś coś dostawać ?
od tego postanowinia do dostałam jest data, bo on się nawet nie odwołał na pozew ze mu kwota nie odpowiada
zażaleń nie dostałam
siedzieć w domu i nawet nie złożyć zażalenia…
No to jak nie przeleje ci to dostanie komornika i ci państwo będzie przelewać