Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja styczeń 2026 🎈

Hahaha to tez bym siedziała u Ciebie na kawie bo również mam indukcję :sweat_smile:
Jedznie z gazu inaczej smakuje ,dlatego każda restauracja ma palniki na gaz . Tez czuję różnice w smaku , choćby ziemniaki te same mam ja i teściowa a w niedzielę u niej mi smakują a u mnie już średnio .

1 polubienie

Nie no akurat gastro to ma gazówki z zupelnie przyziemnych powodow jak tanszy gaz, podlaczenie ( fazy i moc) czy sam fakt ze latwo uszkodzic plyte garami 30 litrow probujac je wsadzic na plyte. Choc bywalam w takich malych gastro gdzie w wiekssosci to byla pizza a indukcja taka jak domowa na 4 miejsca w zupelnosci wystarczaja.
Mi bylo najgorzej przyzwyczaic sie do opalania cebuli do rosolu w piekarniku a nie nad palnikiem :rofl: ale babcia ma gazówkę i dostaje szalu jak mi wykipi makaron i musze to ogarnac :rofl:

Ja też już robiłam jakiś czas na indukcji i nie byłam zadowolona, :grin: tak ciągle czytam te opinie ale i tak już jest kuchnia zaprojektowana z indukcją trzeba będzie się do niej przekonać . Chciałam zmian , to muszę tylko dobry model wyszukać :grin:

ka też myślam na indukcją, bo jednak wygląda bardziej elegancko,
albo bym chciała kuchenkę ma prąd niż na te ciężkie butle z gazem

Ja wlasnie czekam na taką kuchnię, nie mogę sie doczekać kiedy mój domek już będzie gotowy :smiling_face_with_three_hearts: i będę mogła sobie poukładać różne rzeczy na blacie :smile: u mnie będzie blatu na całą kuchnie także miejsca bedzie sporo
@Mama.urwisa u mnie też będzie z indukcją, teraz większość projektów jest z kuchnią na indukcję.

Mi się indukcja wizualnie podoba , płasko bez żadnych zakamarków i dobrze się czyści to jest super ale trzeba dobrze trafić na model sprawdzony :smiling_face:

1 polubienie

A nie masz gazu podłączonego do domu żeby podpiąć do kuchenki? Weszłam tutaj i widzę że chyba indukcja wygrywa wśród mam :thinking: ja team gaz, chociaż nigdy nie miałam indukcji. Kiedys na wakacjach w pensjonacie była i nie ogarniałam tego tak jak iPhona :rofl::rofl:

Moi rodzice mają gazową z palnikami i jak mieszkałam z nimi to też gotowałam na niej i niestety tłuszcz i osad jest na szafkach nad nią i na płytkach i fugach na scianie. Ja mam gazową z płytą a teściową indukcję i czegoś takiego nie ma. Może to też wynikać z tego że rzadziej czyszczą te powierzchnie ale i tak to się pojawia.

@Mamina ja kroję cebulę na pół lub na 4 części i kładę na patelni suchej i tak podpiekam cebulę do rosołu

@DaNutka mnie się wydaje że u mamy smakuje lepiej bo często jest tak że gdzieś smakuje lepiej, albo ma inne źródło pozyskiwania ziemniaków :yum: nie sądzę by to było związane z rodzajem kuchenki

2 polubienia

Ja na przykład mimo że mam piec gazowy nie mam możliwości w kuchni podpiąć gazu

Ja w ogóle nie mam opcji podłączenia gazu. Duży plus kuchenek gazowych jest w momencie braku prądu, ale mimo wszystko jestem team indukcja, bo wszystko robi się szybciej na indukcji. I jest bezpieczniej- jak coś wykipi to indukcja się wyłączy, a przy gazie mogłoby być niebezpiecznie jakby się zapomniało, że coś jest na gazie. No ale w przypadku awari prądu to już nic nie ugotuję

1 polubienie

No i na indukcji można nastawić czas gotowania i różne miecz jest też turbo. W gazowej można móc tylko regulować płomieniem. Ja bym wolała indukcję ale gazową też bym mogła mieć tylko faktycznie gorzej się ją czyści

A ja nigdy się i tak na indukcji nie bawię , ustawiam i mam nie potrzebuje wyłączam :see_no_evil:

Aaaaaaa to taaak , jedzenie u kogoś to zawsze smakuje NAJ :drooling_face::drooling_face::drooling_face: I MOGŁABYM jesc i jesc mówiąc dawaj dawaj jeszcze ale nie wypada hihihi :smiley:

A tez macie tak ze Kawa zrobiona przez partnera smakuje lepiej ? :rofl: robi ja tak samo jak ja robie sobie ale chyba chodzi o sam fakt ze on robi i przyniesie :rofl:

:wink: coś w tym jest :smiling_face: mnie zawsze wszytko smakuje jak jestem w gościach a w domu jak gotuję i się namęczę to potem mi się nawet jeść. Ale mężowi mojemu wszystko smakuje i je aż mi się uszy trzęsą

To fajne opcje w sumie ma ta indukcja. Z ciekawości dużo prądu zżera? Jeśli ktoś ma porównanie przed i po zamontowaniu. Nawet nie wiedziałam na że brud wokół kuchenki też ma jej rodzaj. Przy indukcji szafki się nie tłuszczą?:thinking:
@Michaska mi to jak gotuje czasami się w ogóle nie chce jesc :see_no_evil: dopóki nie urodziłam to praktycznie co niedzielę chodziliśmy do teściowej na obiad i tam zwykle ziemniaki i kotlet mi smakował a sama nie lubię robić bo szału nie ma :rofl:

Od jedzenia mogą się tłuścić szafki bo pryska ale taki osad jakby tłusty jest z tego gazu i płomienia

Akurat mnie kawa najlepiej smakuje jak zrobię sobie ja sama ale np nawet kanapka z pomidorem zrobiona przez kogoś innego smakuje inaczej :grin:

Haha coś w tym jest! U nas ogólnie jak mąż zrobi coś do jedzenia to smakuje lepiej, bo on to się stara i robi wszystko starannie, a ja sama dla siebie to robię tak na szybko, żeby tylko coś zjeść i się nie rozdrabniam :sweat_smile:

No ja nie mam takich odczuć …… raz ze za często nie robi mi a dwa ze ma ograniczony repertuar :smiling_face: ale liczy się chęć :laughing::face_with_peeking_eye: