Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja luty 2026 🎈

Mój syn się też zapowietrzal zawsze jak mocniej plakal

Przy takim zapowietrzeniu jak długo dziecko nie może zlapac tchu to pomaga dmuchnięcie w twarz. Gdzieś na Ig pojawił mi się filmik i przy takim zapowietrzeniu przetestowałam i podziałało

3 polubienia

https://allegro.pl/oferta/nakolanniki-ochronne-dla-niemowlat-na-kolana-do-nauki-raczkowania-dzieciece-15901375215?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=54301363-6003-4a28-b32f-4b3db913de52&utm_content=c2e5f6bd10e7#

Krótką chwilę używaliśmy takich podobnych ochraniaczy

1 polubienie

No mój to się tak mocno zapowietrzył że ja mu wszystko robiłam byle tylko nie zaczął płakać :sleepy:

1 polubienie

To mój jak płacze to tak później tak jakby szybciej oddycha i jakby ma taki odruch i nierówny oddech jakby oddechu nie mógł złapać

1 polubienie

To prawda, u nas raz też mieliśmy taką sytuację i pomogło.

Też to widziałam wlansienzeby dmuchnąć

1 polubienie

Słyszałam o tym, abym nigdy nie musiała tego próbować

U nas zapowieyrzanie to norma :see_no_evil: wtedy robi sie siny…

Ja to wiedziałam 2 lata temu przy córce i teraz mi wypadło z głowy , dobrze że przypomniałaś :ok_hand:t2:
Apropo płaczu, to czy spotkałyście się z chrumkaniem jak dziecko zaczyna przed płaczem to szybsze nabieranie powietrza? Moja córka tak robi i myślę czy to wymaga wizyty u laryngologa :thinking:

Ja się nie spotkałam ale mój się tak dziwnie zanosi po płaczu

Synek tak mial. Samo.przezzlo :slight_smile:

Ooo to nie słyszałam nigdy o czym takim

moja czasami też tak robi, ale ten płacz akurat jest bardzo przerażający… zawsze wtedy myślę ze doszło do niedotlenienia czy coś…

moja rzadko chrumknie

Masakra , najgorzej :frowning:

Moja tak się właśnie dziwnie zanosi jakby był na płytkim oddechu i jeszcze tak główką na bok rusza……

My bierzemy leki na zapowietrzanie sie… tzn u nas jest to spowodowane wada serca… ma inne krazenie plucne i poprostu nie umie oddychac podczas placzu… jak zaczyna beczec to jest cichy krzyk no bo nie ma donisnego glosu przez uszkodzone struny glosowe i potem jest cisza robi sie bordowy potem siny jak dmuchne to zalapie i na nowo…

No ale u Ciebie to całkiem inna sytuacja jest

Biedulek :frowning: no ale dobrze , że już wiesz co masz robić

Czesto po takim zapowietrzeniu sie sa wymioty… jedni mowia ze to orzez refluks a drudzy ze od zapowietrzenia :thinking: i badz tu madra…

1 polubienie