A czy jesteś zadowolona z tej maty Nukido bo się nad nią zastanawiam?
Nie spodziewałam się , bardzo dziękuję
ostatnio mniej mnie tu było bo widziałam że nowym dziewczyną zależy na testach a ja już kilka razy miałam okazję . Nie mniej jednak bardzo się cieszę !![]()
Moja siostra też ma taki podobny
Mialam taka mate przy 1 dziecku… bylam zadowolona… ale zaczal kot mi sie przeciagac na niej i same dziury sie zrobily ![]()
Ooo tak święte słowa.
@Michaska kask jest tani więc jak masz ochotę to kup a jak ci się nie spodoba to nie będziesz używać. Prawda jest taka że każda matka wie co dla swojego dziecka jest najlepsze a nie dla obcego. Mój mały też się wywalał okropnie i mówiono mi żeby nie kupować szelek a i tak kupiłam ![]()
i nie żałuję. Mały pochodził w tym z2 miesiąca i później się nauczył już normalnie chodzić. Bo przeciętych warg było dużo.
Na razie jestem zadowolona. W kojcu nic się z nią nie dzieje. Do niej mam jeszcze jak mały nieco podrośnie dodatkowe elementy - piankowe pionki tj szpital, policja, samochód itd bo sama mata to jakby mapa miasta
@Wikii ja nie mam żadnego zwierzaka
Święta racja. Ja mam już kask, pochodził 2 miesiące i też mu już nie ubieramy bo się nauczył
A jak ci się szelki sprawowały? Używałaś na spacerach?
Ja mam taki
I jestem mega zadowolona. Psy się przeciągają na nim i na początku drapały bo chciały tam wejść i nic się nie dzieje z kojcem. My akurat mamy sporo miejsca w salonie więc ten rozmiar jest dla nas idealny. A kupiłam kojec żeby pieski nie zabierały synkowi zabawek
No i właśnie każda mama wie co może jej dziecko. A mówienie że ja wychowuje tak i ty nie możesz i inaczej tylko musisz tak samo jest dla mnie slabe. Uzywałam tylko na spacerach po chodniku. Mały ma już złamanego zęba i bliznę po rozcięciu na wardze. On nie szedł tylko biegł także wypadków było dość dużo. Ogólnie cimpowiem że średnio byłam z nich zadowolona ale to było dla bezpieczeństwa. Po trawie to się wywalał ile chciał. Ale po chodniku co wyszedł to krew się lała. Jak jakoś tak bardzo się dziecka nie wywraca to nie polecam ![]()
ja niestety musiałam je mieć
No ten jest fajny ale do naszego mieszkania był za duży
Dokładnie nie ma co za dużo chuchać bo potem dziecko nie jest świadome wszystkiego . Ale mega ujęcia ci się udało uchwycić
mój syn właśnie taki był jak widziałam że iPad i nic mu nie jest to starałam się nie ojojowac i wtedy nic go nie bolało a wystarczyło że zareagowałam coś to nagle ból się pojawił
i to po dużej chwili ![]()
Staram się wchodzić właśnie też jak córka śpi ale moja jeszcze leży tak że ja mam większy spokój
chociaż zawsze coś się do roboty znajduje między czasem ![]()
Kurczę to fajny masz taki duży salon
u mnie to by się połowa tego nie zmieściła ![]()
Chodzisz za dzieckiem z tym telefonem czy jak ? ![]()
![]()
Wypadki się zdarzają np to jest nieuniknione
@magdallenka08971 My też mamy podobny ale syn bardzo mało w nim siedział ;p krótko dawał się tam wkładać . Potem służyło jako kojec na zabawki albo robilsimy sobie w nim domki . Długo stał ale na zasadzie domków lub miejsca na zabawki
To jest takie właśnie na chwilę
Slabe to jest znowu szukanie afery na sile.
ja nigdzie nie napisalam ze ktos ma wychowywac tak jak ja bo tylko tak jest dobrze. I nikt inny tez tego nie napisal.
Napisalam dosc merytoryczny komentarz ( z reszta nie tylko ja) i to dla kogos kto sie zastanawia czy to dobre,czy warto. Wtedy warto znac opinie specjalistow, bo przeciez nie musimy wszystkiego wiedziec. Nie sama matczyna intuicja swiat zyje.
A to co ktos zrobi z ta informacja to juz inna sprawa, jedna mama podziekuje za to,inna jeszcze zapyta kogoś a jeszcze inna napisze ze mimo iz nie jest polecany przez specjalistów to sie na niego zdecydowala i to tez jest ok ![]()
Zacytuję mój komentarz jeszcze raz tak dla przypomnienia żebyś przeczytała go ponownie. Powiedz mi gdzie w tym komentarzu jest coś co odnosi się do Ciebie? Gdzie ja napisałam że ty mówisz jak ma wychowywać swoje dziecko ? No gdzie ? No dla mnie nigdzie. To ty szukasz afery na siłę. Tutaj nic nie odnosi się personalnie do żadnej użytkowniczki forum więc nie rozumiem znów twojego oburzenia. Każda ma prawo wyrazić swoje zdanie a ty jak zwykle uważasz że każdy komentarz który nie zgadza się z twoim jest skierowany do ciebie. Mam prawo napisać co uważam tak uważam więc tak napisalam. To forum nie kręci się tylko w okol ciebie kobieto i nie każdy komentarz jest tym w którym odpowiada się tobie
Nie poddawaj sie ![]()
pisz ile wlezie , ps ja w tym mcu odpuściłam żeby dac innej nowej mamie szansę ![]()
![]()
Znaczy w tamtym miesiącu ![]()
No rzeczywiście było Cię mniej.