Wiesz co to już nasza polska mentalność ," jakbyś nie pierdnąl to źle "![]()
![]()
lubimy marudzić, narzekać , czasem brakuje w nas empatii, a juz najgorzej jak się ktoś mówi jedno do nas bo np tak mu pasuje w danej sytuacji , a drugie do kogoś innego - i są to dwie przeciwne wersje ![]()
No to jest super opcja. Chest też odsiedzi dają po dzieciach bo to zauważyłam u nas. W sensie wiem że niektóre rodziny z dzieciakami z tego korzystają. Uważam że to mega opcja bo przecież teraz jest wszystko mega drogie a przecież po dzieciach te ubrania czy rzeczy przynajmniej na początku są praktycznie niezniszczone
Pięknie powiedziane “skromnie ale szczęśliwie” i to jest najważniejsze
ludzie zawsze będą gadać, czepiać się, bo jakby nie było tak zawsze źle i by mogło być inaczej według otoczenia. Ale to my mamy być szczęśliwi w naszym życiu z naszymi decyzjami, wyborami i rodzinami
a ludziom i tak się nie dogodzi, więc ja podchodzę do tego tak, że to ja mam być spełniona w swoich decyzjach a ludzie i tak będą gadać ![]()
Dokładnie , ludzie lubią obgadywać wszystkich , tylko nie siebie . Lubią komentować kogoś nie zwracając uwagi na swoje zachowanie a napewno święty nie jest. Niektórzy nie mają o vzym gadać ze znajomymi to gadają o czymś życiu.
Najlepiej by było jakby każdy patrzył na siebie i działał zgodnie ze swoim sumieniem 🩵
Pięknie powiedziane , niestety rzadko spotykane w dzisiejszych czasach .
Oj tak to prawda niestety ludzie uwielbiają w towarzystwie kogoś poobgadywac
Niestety takich ludzi nie brakuje, nie wiem co im to daje
Jak to co, taka jest natura ludzka…. Myślę że każda z nas pisząc lub mówiąc coś o innym w życiu codziennym to robi w mniejszym czy większym stopniu
Dokładnie tu na forum też przytaczamy czyjeś losy , kogoś znajomego qlbo poprostu z rodziny np. Teściową ![]()
Zależy też jak się “obgaduje” czy negatywnie i specjalnie żeby obrobić tyłek czy poprostu się wspomina i nie ma sie nic złego na myśli.
Plotki, obgadywanie to już chyba taka nasza natura ale trzeba pamiętać, że faceci to większe plotkary ![]()
To prawda wszystko zależy w jakim kontekście jest „obgadywanie”. Też to słyszałam wiele razy , że faceci są większymi plotkarzami niż my kobiety ale jak pytałam męża to się nie przyznał .![]()
![]()
To tak często w formie wyżalenia się na forum o teściowej ![]()
Mój mąż to na przerwy jak idzie to tak obgadują siebie wzajemnie
sam mi opowiada , .a jeszcze jak mają w grupie jakiegoś chlopaka co trochę camajdowato się zachowuje to jak opowiada jak mu chlopaki jakieś kity wciskają a ten łapie jak pelikan, ![]()
Mój by na to powiedział ,gorzej jak baby „ ![]()
![]()
Mój mi tylko opowiada co tam gadali w robocie , naprawdę mam wrażenie że gorzej niż baby🤣
Bo oni są gorsi niz baby
a ploty firmowe to juz w ogóle inny level ![]()
Haha oj tak w sumie jak tak mąż przyjdzie poopowiada co u kogo się dzieję to lepiej niż wiadomości w tv ![]()
To mój mąż jest słabym plotkarzem, muszę wszystko od niego wyciągać ![]()
Mój nie a jak jeszcze jakieś sensacje to odrazu mi odpowiada ![]()