No tak mi mama mówiła że nie
Mogła karmić między innymi z tego powodu. Nigdy w to nie wnikałam aż muszę pociągnąć ten temat
Teraz jak czytam to faktycznie można karmić. Może miała jeszcze jakieś dolegliwości cl…
W kazdym razie najwiecej mowia Ci z najmniejsym doswiadczeniem , jesli chodzi wlasnie o starsze pokolenia , naszych mam , babć i ciotek ![]()
Ooo tak i to jest dobre podsumowanie , każdy najmądrzejszy a nikt nie powie co sam kiedyś robił tak na prawdę
Moja mama opowiadala mi historie , ze jak po porodzie lezala ze mna w szpitalu to byla tez kobieta z synem . Ona nie chciala w ogole piersia karmic , bo chciala wrocic do pracy . A chlopiec nie chcial butelki i to dziecko rak strasznie plakalo . Az w koncu pielegniarki przyszly blagac moja mame zeby dala mu jednego cyca a mi dadza wode z glukoza zeby mnie oszukac
mama sie zgodzila , ale tylko po warunkiem , ze najpierw nakarmi mnie a dopiero pozniej to 2 dziecko i ze nie bedzie mnie zadna woda oszukiwac . Teraz mowila , ze zgodzila sie tylko dlatego , ze bylo jej zal tego dziecka i bala sie , ze pielegniarki beda sie mscic na mnie , bo to wtedy dzieci nie były z mamami tylko w sali dzieci
To moi ciocia mówiła że jak urodziła mojego kuzyna to leżała na sali z panią która chciała KP ale miała problem z rozkręceniem laktacji i jej dziecko bardzo płakało i moja ciocia (miała na początku już dużo mleka) zaproponowała jej że nakarmi drugą piersią jej dziecko i ta się zgodziła ![]()
Wtedy były inne czasy …. Ja sobie nie wyobrażam dać moje dziecko innej mamie do karmienia
Nooo powiem że dawniej nie było takich bojaźliwych mam ale i medycyna, nowinki były nie aż tak odkryte jaonna dziś.
Np ja jakbym byla w takej sytuacji gdzie dziwcko płacze bo glodne i karmialabym cycem to ani chwili bym sie nie zastanawiała czy wypada czy nie , nakarmialabym wiedząc że będzie spokojne… choc na chwilke.
Ja też bym nakarmiła cudze dziecko ale swojego bym nie chciała dać do karmienia innej mamie
no chyba że by był dramat to jak mus to mus …
Ale na szczęście jest mm i nie ma tego problemu
No i co dziewczyny, chyba dziś paczki nie zostały nadane bo nic nie piszecie ![]()
Nie chyba nie , ja nie mam żadnej informacji
No to my mamy bardzo podobnie. I u nas to jest co drugi tydzień a jeszcze jak ma 12:00 20:00 to pracuję z biura. Chociaż wszystko mamy zrobione w domu że mógłby tu pracować
@Pika to wczoraj mąż miał dzień wolny dzisiaj też na szczęście mi pomaga bo mnie złapał jakiś wirus że nie mogę wstać. Ale jak wczoraj jeszcze dobrze się czułam to mi non stop przeszkadzał bo już człowiek ma wyrobione jak co ma robić i nagle czasami ręce do pomocy robią więcej przeszkód niż pomoc
Moze sie pojawia wieczorem ![]()
Moja mama też karmiła na porodówce inne dziecko bo tamta kobieta była po ciężkich komplikacjach poporodowych więc mama miała na tyle mleka że karmiła dwoje
Fajnie by było noe powoem bardzo czekam na ten zestaw , a szczególnie na sliniaczki i miseczki , mam sliniaki materiałowe ale tak mi zaszły marchewką nie da się ich doprać.
@Wikii myślę że może już ma dosyć dzieci , w tym wieku to może być też już wypalenie , takie osoby najczęściej lubią już ciszę i spokój. Mają już mniej cierpliwości.
@Michaska ja zawsze z laktatorem szłam do drugiego pokoju, krepowałabym się sciagać przy innych tak samo z karmieniem , kiedyś byłam u babci i cały pokój ludzi nie ma gdzie iść i jak chciałam na karmić to odkreciłam się do wszystkich plecami co będą się patrzeć na cyca😅
No tak, tak samo bym zrobiła. Doskonale rozumiem. Ja też nie mogę się doczekać na zastawy ![]()
@Anetteso_gmail.com to dużo zdrówka o szybkiego powrotu do zdrowia
@Kargaw widać że kiedy tak było i nikt z tym nie miał problemu
w sumie to fajnie
@ewelkar899_wp.pl fajnie by było ale po mału w to wątpię. Obstawiam poniedziałek
Jeju jakoś długo w tym miesiącu hahah
Ja tez bym nakarmila cudze dziecko jakby byl taki dramat jak opisywala mama . Chociaz z drugiej strony mega dziwne podejscie , bo wtedy ta pani miala mleko a nie chciala po prostu karmic piersia a jej syn nie chcial butelki .
Paczki są już wysłane ![]()
jutro będą pewnie u nas ![]()
Dziękuję bardzo zaczynam powoli czuć się lepiej ale mnie przemaglowało równo
@JoannaMP ciekawe jak tak historia dalej się potoczyła. Bo tamte czasy były specyficzne
Chyba nie do wszystkich wyslane… ja mam nadal ze utworzono paczke i czrka za kurierem ![]()
O wlasnie widze ze sie w apce pojawily
dzieki za info ![]()
@Mamina ty chyba chcialas aby dac znac ![]()