Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja luty 2026 🎈

@Michaska @Wikii moj czasami mnie zaskakuje ze ma wolne i cały dzien dnia idzie sie rypac :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Wow. Musisz byc super zorganizowana.
Ja od lutego podwójna mama jestem i ciężko mi na razie wejsc w odpowiedni teyb

Daj sobie czas :heart: jak urodzilam drugiego syna to nie wiedzialam jak wydluzyc dobe.
Dopiero jak Kuba mial pol roku to zaczęłam w miare normalnie zyc, planowac,ogarniac.
Poza tym polog tez nam daje w kosc, same nie wiemy co sie dzieje, co wybrac, z czego zrezygnowac. Chcialybysmy zrobic wszystko jak najlepiej a to po prostu niemozliwe na pewnych etapach zycia :heart:

2 polubienia

Daj sobie czas :slight_smile: :heart:

Ja musialam byc od razu zorganizowana bo jestem sama… nie moge liczyc na mame… chlopak tez nie moze brac co chwile wolnego w pracy bo kazdy grosz sie przydaje…po godzinach naprawia samochody i tez go wiecznie nie ma… takze bylam od razu na gleboka wode wrzucona

Nie lubie takich niespodzianek :rofl::rofl:
Moj mial 2 miesiace chorobowego bo dysk wysiadl to mialam 4 dzieci :see_no_evil: a jak wudzial ze usiadlam i wlaczylam sobie jakis film na netflixie to juz gadal ze teraz to widzi jak ja ciezko pracuje w ciagu dnia :see_no_evil::rofl:

1 polubienie

:joy::joy::joy::joy: oczywiście to zauważają, nasz odpoczynek :upside_down_face:

@kalusia161 też uważam że okres połogu jest ciężki przy jednym a co dopiero przy dwójce. Mysle ze wszystko się poukłada na spokojnie i wszystko zorganizujesz jak przyjdzie na to czas

1 polubienie

Podwójna w sensie bliźniaki? Czy poprostu dwoje malych urwisów? U mnie jest 3 dzieciaków i rozumiem cię doskonale że czlowiek czasami nie ogarnia :rofl:

Ja od pół roku jestem podwójną mamą i jest ciężko. Gdzieś dopiero około skończonego 3 miesiąca zaczęłam jako tako mieć rutynę ale nie będę ukrywała że w dużej mierze to jest spora pomoc mojej mamy

To mega fajnie że pomaga ci mama zawsze to lżej :slight_smile:

Mój mąż raz pracuje 8-16 raz 12-20. Powiem szczerze, że gdyby nie to że mama siadzie z małą to przynajmniej ogarnę kąpiel starszej bo by było ciężko

Zazdroszczę ci bardzo ! Dobrze że macie osoby na które możecie liczyć :slight_smile:

1 polubienie

Nadal nie są nadane, ciekawe czy jutro będą nadane :wink:

1 polubienie

Mysle ze jutro;)

No jestem bardzo ciekawa czy będą w tym tygodniu

1 polubienie

Dwoje malych urwisów :grin: prawie 2,5 roku i 6 tygodni.

@Wikii też jestem juz sama. Maż mial wolne prqwie 4 tygodnie ze wzgledu na moje cc ale już pracuje normalnie. Takze na codzien muszę sama ograniac. Wlasnie usiadlam bo dzieciaki na razie śpią.

@Anetteso_gmail.com mój mąż pracuje 7-15 lub 13-21. Ojj nie znoszę tych drugich zmian. I tego ze sama musze stawac na rzęsach zeby dzieciaki umyć, ogarnąć do spania i spróbować uspić.

Zawsze były około 19 stego , więc może tak będzie :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Obstawiam, że jutro nadadzą a w piątek będą u nas :heart_eyes:

Nie wiem czy u Was w domach też tak jest, ale ja odkąd urodziłam to mam etat 24/24 dodatkowo wszystkie obowiązki jakie dotychczas miałam tak mam, tylko trochę rozwlekaja się w czasie, bo się nie wyrabiam, a w domu teoretycznie do pomocy teściowie i mąż.
A mówi się tyle, żeby wspomagać świeżo upieczone mamy…

1 polubienie

Moja mama zawsze dużo panikuje , ja do niej mamo nie pomagasz a jeszcze utrudniasz :face_with_hand_over_mouth:

Noo to rzeczywiście ja też cię podziwiam 🩷