@Michaska @Wikii moj czasami mnie zaskakuje ze ma wolne i cały dzien dnia idzie sie rypac ![]()
![]()
![]()
Wow. Musisz byc super zorganizowana.
Ja od lutego podwójna mama jestem i ciężko mi na razie wejsc w odpowiedni teyb
Daj sobie czas
jak urodzilam drugiego syna to nie wiedzialam jak wydluzyc dobe.
Dopiero jak Kuba mial pol roku to zaczęłam w miare normalnie zyc, planowac,ogarniac.
Poza tym polog tez nam daje w kosc, same nie wiemy co sie dzieje, co wybrac, z czego zrezygnowac. Chcialybysmy zrobic wszystko jak najlepiej a to po prostu niemozliwe na pewnych etapach zycia ![]()
Daj sobie czas
![]()
Ja musialam byc od razu zorganizowana bo jestem sama… nie moge liczyc na mame… chlopak tez nie moze brac co chwile wolnego w pracy bo kazdy grosz sie przydaje…po godzinach naprawia samochody i tez go wiecznie nie ma… takze bylam od razu na gleboka wode wrzucona
Nie lubie takich niespodzianek ![]()
![]()
Moj mial 2 miesiace chorobowego bo dysk wysiadl to mialam 4 dzieci
a jak wudzial ze usiadlam i wlaczylam sobie jakis film na netflixie to juz gadal ze teraz to widzi jak ja ciezko pracuje w ciagu dnia ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oczywiście to zauważają, nasz odpoczynek ![]()
@kalusia161 też uważam że okres połogu jest ciężki przy jednym a co dopiero przy dwójce. Mysle ze wszystko się poukłada na spokojnie i wszystko zorganizujesz jak przyjdzie na to czas
Podwójna w sensie bliźniaki? Czy poprostu dwoje malych urwisów? U mnie jest 3 dzieciaków i rozumiem cię doskonale że czlowiek czasami nie ogarnia ![]()
Ja od pół roku jestem podwójną mamą i jest ciężko. Gdzieś dopiero około skończonego 3 miesiąca zaczęłam jako tako mieć rutynę ale nie będę ukrywała że w dużej mierze to jest spora pomoc mojej mamy
To mega fajnie że pomaga ci mama zawsze to lżej ![]()
Mój mąż raz pracuje 8-16 raz 12-20. Powiem szczerze, że gdyby nie to że mama siadzie z małą to przynajmniej ogarnę kąpiel starszej bo by było ciężko
Zazdroszczę ci bardzo ! Dobrze że macie osoby na które możecie liczyć ![]()
Nadal nie są nadane, ciekawe czy jutro będą nadane ![]()
Mysle ze jutro;)
No jestem bardzo ciekawa czy będą w tym tygodniu
Dwoje malych urwisów
prawie 2,5 roku i 6 tygodni.
@Wikii też jestem juz sama. Maż mial wolne prqwie 4 tygodnie ze wzgledu na moje cc ale już pracuje normalnie. Takze na codzien muszę sama ograniac. Wlasnie usiadlam bo dzieciaki na razie śpią.
@Anetteso_gmail.com mój mąż pracuje 7-15 lub 13-21. Ojj nie znoszę tych drugich zmian. I tego ze sama musze stawac na rzęsach zeby dzieciaki umyć, ogarnąć do spania i spróbować uspić.
Zawsze były około 19 stego , więc może tak będzie ![]()
Obstawiam, że jutro nadadzą a w piątek będą u nas ![]()
Nie wiem czy u Was w domach też tak jest, ale ja odkąd urodziłam to mam etat 24/24 dodatkowo wszystkie obowiązki jakie dotychczas miałam tak mam, tylko trochę rozwlekaja się w czasie, bo się nie wyrabiam, a w domu teoretycznie do pomocy teściowie i mąż.
A mówi się tyle, żeby wspomagać świeżo upieczone mamy…
Moja mama zawsze dużo panikuje , ja do niej mamo nie pomagasz a jeszcze utrudniasz ![]()
Noo to rzeczywiście ja też cię podziwiam 🩷