Mamaada a co na to ginekolog? Ja czułam takie jakby smyranie od 13-14 tygodnia a była to moja pierwsza ciąża
Co do kopniaków - mi te nocne o dziwo nie przeszkadzały, mąż mówił że mała całym brzuchem ruszala, a ja w tym czasie smacznie spałam :)
Witaj na forum #teamLOVI!
Mamaada a co na to ginekolog? Ja czułam takie jakby smyranie od 13-14 tygodnia a była to moja pierwsza ciąża
Co do kopniaków - mi te nocne o dziwo nie przeszkadzały, mąż mówił że mała całym brzuchem ruszala, a ja w tym czasie smacznie spałam :)
ja czasami spać nie mogłam tak kopała
Mnie teraz w nocy jak coś przebudzi i mały kopie to też nie mogę usunąć już
najpierw nie mozna spac bo kopia w brzuchu, a pozniej nie mozna spac bo placza pol nocy... i tak to sie kreci
to prawda, ale chyba juz lepiej jak kopało w brzuchu niż jak płacze po urodzeniu. Chociaż u mnie córki nawet nie płakały tak bardzo w nocy
Wiecie co już wolę to placzace ręce ale w moich rękach niż dziecko w brzuchu i zastanawiać się non stop czy wszystko jest w porządku :)
a śmieszne jest to, że u mnie przy pierwszej ciąży synek się uaktywniał właśnie na noc i wtedy troszkę dawał czadu, ale mimo wszystko i tak był bardzo delikatny.
U mnie na początku ciężko prawie wczasów nie spała
U mnie też dzieciaki zazwyczaj kopniakowały w nocy. Było ciekawie, ale jak już wybudziky ze snu to już ciężko było usnąć.
U mnie jest różnie z samego rana kopie mama daj jeść ;) a wieczorem już taka gimnastyka przed spaniem :) najgorzej było ostatnio w wannie tak się rozbrykal że aż mnie bolało
to mialas hydromasaz gratis :D:D
To prawda w brzuchu nigdy nie wiadomo czy jest wszystko napewno ok ;/ jak nie kopie to zaraz podejrzenia i niepokoj;/
U mnie nie ma tak że rano albo wieczorem rusza się bardziej czy mniej. Rusza się cały czas co mnie cieszy i już czasami boli xD w nocy też czasami daje czadu ale na chwilę a potem daje mamie spać na szczęście ;)
nie mogę się doczekać, choć póki co śpimy z synkiem i jestem ciekawa jak to będzie w niedalekiej przyszłości..
W ciagu dnia dziecko jest kołysane to mu jest przyjemnie a jak już my odpoczywamy to daje znać o sobie
Tak, dokładnie tak, jak maluch jest kolysany to nie ma potrzeby kopać mamy ;) hehe
tak dokładnie
ja pamietam ze w ciaży to malutka budziła sie o stałych porach ;) byłam w stanie wychwycić kiedy jest najbardziej aktywna;) i co ?
po porodzie wówczas były pory obiadowe dla niej;D
Dziecko pod ręką to też nie do końca taki sposób która z nas sto razy w nocy się nie budziła żeby sprawdzić czy dziecko oddycha dlatego teraz na pewno kupię monitor oddechu dla świętego spokoju :)
pewnie ze warto jak masz być przez to spokojniejsza to myślę ze nie ma co sie zastanawiać;)
ja słyszałam o przypadkach gdzie takei płytki sie sprawdziły i naprawde nie był to alarm taki omyłkowy ale taki zębyło trzeba dziecko ratować, wiec warto kupić, a mamuśki mają jakies takie w sobie przeczucie wiec jeśli coś ci podpowiada ze musisz to mieć w domu to sie nawet nie zastanawiaj;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.