Magicznypazur oby lekarze podjęli właściwą decyzję i Twoje przeczucia co do nacisku na SN się nie sprawdziło
Magicznypazur - trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło! W tym szpitalu nie masz swojego lekarza, prawda? Czy jest szansa, aby Twój lekarz coś tam zadziałał? Jak się w ogóle czujesz?
Pcheła właśnie o to chodzi, że mój lekarz prowadzący pracuje na tym oddziale jako ginekolog-położnik i jako anestezjolog... Nie cały czas, bo jednak są dyżury, no ale jednak pracuje... A czuję się tak, że mnie krew zalewa, bo będę tu leżeć nie wiadomo ile i wielce prawdopodobne, że na darmo. Wychodzę z założenia, że jak lekarz nie wie dlaczego boli, to albo mówi, że na tle nerwowym albo, że to od kręgosłupa.
Magicznypazur a jak po tej konsultacji z chirurgiem? A co z cesarka? Nadal biorą ja pod uwagę?
Magicznypazór
Magicznypazór tacy już są niestety ci lekarze... Odnośnie twojej koleżanki powinna się domagać by chociaż próbować rodzić naturalnie. Nie jest nigdzie powiedziane że po CC nie może, jak dziecko jest dobrze ułożone i jest wszystko ok to czemu nie probować! Mi akurat w szpitalu dzień przed porodem powiedziali�
Magicznypazur to co lekarze mówią?
Niestety w wielu szpitalach jest zbyt duży nacisk na poród sn, za to w innych nie zgadzają się na sn po cesarce. Trzeba dobrze przemyśleć wybór szpitala, aby potem nie żałować. Nikt na łóżku porodowym kłócić się już nie będzie.
To prawda. Jak się liczy na konkretny poród to trzeba dobrze przemyśleć szpital
Pierwsze miałam cięcie z powodu niewspółmiernosci i sciasnionej miednicy i teraz w drugiej ciąży też lekarz na samym początku już powiedział że będzie cesarka. Chociaż wydaje mi się ze mógł z tą decyzją poczekać i zobaczyć jak rozwinie się sytuacja ale skoro tak powiedział to nie ingerowalam w jego zdanie bo wiadomo że chce dla mnie i dziecka jak najlepiej.
Patrycja. Niedopytalska nie miałam konsultacji z chirurgiem niestety. Miała być plus do tego z ortopedą. Z ortopedą niby w przyszłym tygodniu, ale kiedy to nie wiem... A w sobotę mam już termin. Co do cesarki to robią wszystko, by jej nie robić i boję się, że poród sn może mi nasilić ten ból :/
Misiowa no właśnie w tym szpitalu, w którym jestem, jest ogromny nacisk na poród sn. Od środy odbył się tylko jeden poród przez CC i to był planowany poród, wszystkie inne naturalne. Ja wybrałam ten szpital, bo najpierw lekarz mówił, że w środę wizyta, a w czwartek rozwiązanie. A po przyjęciu do szpitala, zmienił zdanie...
Magicznypazur to miejmy nadzieję że poród nie nasili ból. Ale nie dziwie się że masz obawy
Magicznypazur bardzo możliwe że podczas porodu sn będzie przez tą kość bolało jeszcze bardziej dlatego dopytaj o znieczulenie bo ból może okazać się nie do zniesienia przez co poród cięższy. Może coś wyjaśni się już po weekendzie myślę że jak nie zdecydują lekarze o cięciu to nie będą Cie tam trzymać bo i tak nic więcej nie wymyśla.
Ja do porodu idę we wtorek. Na 7 rano mam być w szpitalu koło południa zrobi mi lekarz cesarke.
Patrycja to też już na dniach będziesz miała dzieciątko w ramionach ;)
Aneczka tak już we wtorek malutka będzie na świecie :)
Patrycja. Niedopytalska niestety szpital, w którym jestem nie oferuje żadnego znieczulenia dla porodów fizjologicznych. Jedynie gaz rozweselający, który na mnie np. nie działa. Jutro powinno się okazać, kiedy będzie ortopeda. Ale jak nie mogą zrobić mi prześwietlenia, to nie sądzę, że z USG coś wyjdzie. No, ale pożyjemy, zobaczymy.
Magiczny pazur A skąd wiesz że na ciebie taki gaz rozweselający nie działa Miałaś go już wcześniej? moja koleżanka rodziła z takim właśnie gazem rozweselającym i może nie rodziła bez bólu ale Ból był znacznie mniejszy
Też słyszałam, że ten gaz na niektórych nie działa. Może i działa, ale jak ktoś ma porównanie z zzo to niestety gaz bardzo słabo wypada i dlatego takie opinie.
Patrycja to fajnie :)
No tak czasem bywa że nie na wszystkich ten gaz działa
Agata i jak tak był ortopeda?