Zmiana poziomu łóżeczka, zmiana wózka

U nas zmiana wózka była konieczna i to z dnia na dzień. Po prostu pewnego dnia Mati zaczął się podnosić w gondoli, cały spacer musiałam go trzymać żeby nie wypadł. Na drugi dzień wyjechaliśmy spacerówką i było oczywiście ok :slight_smile:

Proud Mommy i jak Marysia juz daje rade z wychodzeniem z łóżeczka? Mój maz najchętniej by wyjął wszystkie szczebelki żeby Amelki w nocy nie odkładać po nocnym karmieniu, tylko poprostu ja przesunąć. A co do stawania w łóżeczku u dzieci, kiedy tapczan jest na drugim poziomie to trzeba uważać bo dzieci szybko nabywają ta umiejętność.

po 9 miesiącu (2 tyg temu) dałam już na sam dół łóżęczko bo synek zaczął chodzić na około łóżeczka trzymając się brzegów :slight_smile: spacerówkę wymieniłam koło 6 miesiąca ale synek był na pół siedząco. tak tylko jakby miał poduszeczkę pod głową. na 2gim poziomie spacerówki. dopiero koło 8 miesiaca przesiadł się na siedzący tryb jazdy :slight_smile: i bardzo mu sie to spodobało :smiley:

Ja lozeczka obnizylam jak mali mieli 3 i. Pol miesiaca spacerowke mam od trzech tygodni poniewaz mali strasznie plakali w gondolach a 31.05 beda mieli skonczone 6 miesiecy chcialam

Łóżeczka jeszcze nie obniżaliśmy, ale w spacerówce Ala (teraz ma 5 m.) jeździ odkąd skończyła 4 miesiące z tym, że nie na siedząco tylko na półleżąco, stało się to dość wcześnie ale jest bardzo ciekawa świata i w gondoli ciągle płakała a w spacerówce ma lepsze pole widzenia do obserwacji świata.

Ja planuję jutro obniżyć wysokość łóżeczka, ale nie na najniższą wysokość, a tą pomiędzy. Mała zaczyna się podciągać trzymając za różne rzeczy i siadać i nie chciałabym by jakimś cudem udało jej się wyjść z łóżeczka i spaść. Poza tym kładąc się na brzuszku tak wysoko zadziera główkę, że oczka i nosek ma nad barierkami, więc bezpieczniej będzie jak obniżymy łóżeczko. Gondolę wymieniłam dość dawno, gdy mała kręciła się z plecków na brzuszek.

My jeszcze przed zmiana , ale jak synek zacznie siadać to będzie znak że trzeba go przenieść na bezpieczniejszy poziom, teraz w łóżeczku normalnym jak i turystycznym mamy jeszcze górny poziom. A co do wózka to faktycznie się zastanawiam, czy nie złożyć spacerówki bo wyjeżdżamy na narty a nasza spacerówka jest z funkcja spania i jest dosyć duża a zajmuje trochę niej miejsca niż gondola. W tym celu zakupiłam śpiworek taki uniwersalny do sanek, i spacerówki aby uchronić małego przed zimnem.

Ja łóżeczko mam 3 poziomowe i na 2 poziom zmieniłam jak mała zaczęła się odwracać a na najniższy jak wstawać w łóżeczku .Małej się podoba .A co do wóżka to zmieniłam około 6 miesiąca ,ma oparcie rozkładane całkiem na płasko więc nic to nie przeszkadzało bo jeździła na początku tak na pół leżąco a może nawet na leżąco a zmieniłam go bo mała była bardzo ciekawska i nie umiała wysiedzieć grzecznie w gondoli ale za to jak zmieniłam od razu zaczęła wszystko oglądać zrobiła się grzeczna i wcale nie marudziła na spacerach.

Wózek zmieniłam w listopadzie, jak Rozala skończyła 5 miesięcy no i teraz w końcu da się na spacer iść. W tym samym czasie zmieniłam poziom łóżeczka na środkowy. Łapie się za szczebelki i chce wstawać. Z nosidełka już się do siadu potrafi podciągnąć, w łóżeczku jak ją za posadzę to łapie szczeble i też siedzi.

Moim zdaniem sprawa zmiany wózka i łóżeczka to indywidualna sprawa, na sąsiedniej ulicy mieszka pani, której syn urodził się w ten sam dzień co moja Rozala i dalej jeździ w gondoli. Także jak dziecko robi się sprytniejsze to czas na zmiany :slight_smile:

myślę że ja już do miesiąca zmienie wózek na spacerówke. A łóżeczko też jakoś na dniach bo synek już powoli zaczyna siadać i wstawać

Dziś był pierwszy spacer w spacerówce i drzemki były wyśmienite i jak też zauważyłam ja z partnerem oraz ciocią - komfort jazdy znacznie lepszy… Mały w końcu widział świat (tzn. my wcześniej mieliśmy poduchę w gondoli na półsiad ale w sumie to wszystko widział w oddali) - dzisiaj robił wielkie oczy na wszystko i śmiał się; )

Łóżeczko niżej niż w połowie mamy już od 3 tygodni: ))

My zmieniamy dziś łóżeczko piętro niżej bo młody chce wyskoczyć, a co do zmiany spacerówki to zmieniliśmy jakieś 2 tyg temu ale tylko na 2 dni i wróciliśmy do gondoli. Gondole porzucimy bliżej wiosny:)

my dla bezpieczenstwa zmienilismy na srodkowy jak maly skonczył 4 msc … potem na najnizszy jakos na poczatku 6, bo bałam sie .
Dziewczyna którą kojarze zaprosiła mnie na fb … i wstawiła zdj z malym w szpitalu ( dziecko 7 msc ) Wypadło z łózeczka nieszczesliwie na glowke i zlamalo kosc ciemieniowa …Okazało sie ze ta dziewczyna pomimo tego ze maly sie podciaga nie zmienila na najniższy , a ze dziecko bylo dosc długie jak na swoj wiek …złapało z taka siłą , ze po wychyleniu upadło na panelee,

Ja na najniższy zmieniłam zaraz po świętach, jak Rozala skończył pół roku i miałam dużo szczęścia, po na drugi dzień po zmianie już zaczęła się podciągać do wstawania.

my nie cały miesiąc temu obniżyliśmy łóżeczko bo synek zaczął raczkować a od dwóch tygodniu juz wstaje

Łóżeczko zamierzam obniżyć gdy mała samodzielnie zacznie siadać ponieważ mam turystyczne a tu są tylko dwa poziomy gdybym miała drewniane to już bym obniżyła na ten środkowy a co do wózka to zmiana na spacerowy to tez wtedy kiedy dziecko zacznie dobrze siedzieć. Moja mała co prawda jeszcze nie siedzi a ja juz szukam spacerówki ale t głównie dla tego że potrzebne jest mi coś mniejszego niż wielofunkcyjny do bagażnika auta

U nas synek prawie od początku spał z nami w łóżku a co do spacerówki to synek zaczyna powoli sam siadać to pewnie też niedługo będziemy mu zmieniali bo gdzieś czytałam żeby zamieniać gondole na spacerówke jak dziecko będzie umiało siedzieć 

Łóżko obniża się kiedy diecko zaczyna siadać a później znów się obniża kiedy zaczyna stawać na nóżki 

U nas zmiana wozka nastapila w polowie 5 miesiaca. Mala jezdzila w pozycji polsiedzacej. Spacery byly istna przyjemnoscia, wszystko bylo nowe i ciekawe ;)

Ja również zamierzam obniżyć łóżeczko w momencie kiedy synek zacznie siedzieć samodzielnie, tak samo zrobię z wózkiem. Chciałabym go jeszcze przezimować w gondoli, ale zobaczymy jak to będzie :)