Zmiana łyżeczki

Mamusie kiedy  czas na zmianę łyżeczki z płaskiej na tą już normalną ? Na ten moment mamy 9 miesięcy i jesteśmy na płaskiej.

Jak zauważysz ze dziecko górna wargą ściąga pokarm.

My używamy tych płaskich łyżeczek szpatulek z Lovi i są rewelacyjne. Ale mamy też nieco głębsze z Canpol i też mała sobie dobrze radzi. 

Jak górna warga ściąga sama dobrze pokarm to można zmienić. Choć my pamiętam długo używaliśmy płaskiej. Bardzo lubiłam te z Lovi. Teraz przy drugiej córci też będziemy ich napewno używać. 

Polecam ci te z lovi naprawdę się sprawdzaja 

Tak te z LOVI super. Mały ma już skończony rok a ja jeszcze czasem ich używam bo lubię chociaż z normalnej też je 

U mnie córka też 9 miesięcy i używam płaskie z lovi :) Dobrze nam się nimi je :D 

U nas te płaskie łyżeczki w użytku dalszym;) do jedzenia lodów;) do mieszania mleka ;) więc niepozbywajcie się ich tak szybko;) 

Te łyżeczki płaskie są super na początek potem przy zupkach to już tak średnio się sprawdzają bo nie są takie pełne i niestety część spływa;) co do łyżeczek to warto się rozejrzeć bo nie wszystkie łyżeczki są tak samo głębokie i duże ;) 

Dokładnie, tak jak dziewczyny piszą. Możesz spróbować podać na głębokiej łyżeczce i zobaczyć czy dziecko zbierze wszystko górną wargą czy zostawi na łyżeczce.

u mnie dzieci od początku jadły z różnych łyżeczek i nawet nie pamiętam kiedy przeszliśmy na zwykłe :) z takich zupełnie płaskich też nie korzystałam, ale te z lovi najlepsze były do słoiczków 

Ja najpierw lovi potem już koło 2 lay na zwykle

My od dzisiaj testujemy tą płaską łyżeczkę od Lovi;).

U mnie dzieci jedzą z roznych lyzeczek od skonczenia ok 8 -9miesiaca. W zależności gdzie bylismy i czy mieliśmy łyżeczki dziecięce przy sobie .;) 

My testujemy płaskie łyżeczki z Lovi już od miesiąca i bardzo dobrze się sprawdzają. Myślę, że szybko nie przejdę na normalne.

Myśmy tez szybko przechodzili na zwykłe. Dzieci nigdy nie miały problemów z prawidłowym jedzeniem. Pediatra zawsze powtarzała, że co metalowa to metalowa łyżeczka :)

Inka, i jak maluszek, zbiera pokarm  usteczkami już z tej płaskiej łyżeczki?  :)

Lea ,czy u  Was jest podobnie :)?

DaNutka, tak ta płaska łyżeczka jest super;). Zbiera z niej wszystko;). Ogólnie jest taka wąska, zgrabna i jest dość długa. 

Eleganko:) 

A co lubi  wcinać naj :)? 

U mojego to zależy od dnia. Czasem ładnie współpracuje i chętnie je a czasami krzywi się jak tylko włożę mu łyżeczkę do ust i nie chce nic ściągać z niej.

Ja narazie podaję słoiczki. W sumie lubi wszystkie, nawet brokuła (a on podobno nie ma zbyt wielu zwolenników;)), chociaż troszkę bardziej lubi te słodkie z owocami. No ale warzywne też zje. Jedyne czego nie lubi to kaszka. Pluje, ma odruch wymiotny, chyba ta konsystencja jej nie pasuje..