Sama nie pamiętam już kiedy przespałam całą noc…było to pewnie 6 lat temu przed zajściem w pierwszą ciążę i również czekam na noc po której obudzę się rześka i wypoczęta jednak jestem świadoma tego, ze szybko to nie nastąpi tym bardziej, że synek ząbkuję i mamy tyle pobudek w nocy, ze nie policzę ich na rękach może gdybym dodała nogi to bym się wyrobiła
Iwona z ząbkującym Maluchem faktycznie jest ciężko. Mój Synek ostatnio przespał całą noc ale to tylko jednorazowe i następnej nocy już normalnie się budził. Jednak wczoraj Synek spał od 3 do 11:30 więc i my z mężem mieliśmy możliwość się wyspać.
w naszym przypadku córeczka totalnie nie zwróciła uwagi na zmianę czasu a nawet jej się pogorszyło bo chodzi jeszcze później spać jak przed zmianą chodziła spać 20/21 tak teraz chodzi 22/23 mamusiu litość przecież to powinno w drugą stronę działać w jej przypadku a tu taki klops…
U nas wyjątkowo szybko poszło. Pierwszą dobę przesunęłyśmy drzemkę, a potem już ładnie wszystko się unormowało i wróciłyśmy do godzin drzemek i spania na nowy czas. Choć ten jeden dzień trzeba było się przemęczyć z marudą. Za to dzisiaj pół nocy nie spała i pewnie ząbki…