Dziewczyny, może któraś z Was miała podobnie i coś doradzi…
3 tygodnie temu uderzyłam się w stolik i złamałam dwa palce u stopy. Nadal nie mogę normalnie chodzić, a dzisiaj dostałam gorączki i do tego mam całkowicie zatkane zatoki. Żadne leki na mnie nie działają – ani przeciwbólowe, ani na zatoki. Czuję się coraz gorzej i już nie wiem, co robić
A do tego wszystkiego – moje maleństwo potrzebuje mnie cały czas… A ja nie mam siły ani fizycznie, ani psychicznie. Gdzie tu wziąć siłę na to wszystko?
Bardzo Ci współczuję to naprawdę dużo jak na jedną osobę… Pamiętaj, że masz prawo czuć się zmęczona i przytłoczona. Jeśli tylko możesz, poproś kogoś bliskiego o choćby chwilową pomoc. Twoje zdrowie też jest ważne. Trzymaj się
Nie wiem jakich leków używasz na zatoki, ale jeśli kupisz w aptece coś z dopiskiem zatoki, np. Ibuprom Zatoki to naprawdę u mnie to robiło dużą różnicę jak miałam zapalenie zatok, bo wtedy jest w leku dodatkowa substancja.
A poza tym jeśli byłaby taka możliwość to poprosiłabym kogoś z rodziny o pomoc- mamę, teściową albo przyjaciółkę, żeby Cię trochę odciążyła w obowiązkach.
Na zatoki coś z pseudoefedryna. Pytanie czy masz gorączkę od zatok czy od palców złamanych. Masz zastrzyki przeciwzakrzepowe? Jeżeli gorączka nie będzie ci spadać jedź na sor bo przy złamaniach nawet blachych nie ma żartów. 3 tygodnie to świeże złamanie. Zrost kostny jest 4-6 tygodni ale to nie jest kość właściwa. Dopiero po tym czasie i pełnym zroscie następuje kostnienie które może trwać nawet do roku. Wtedy można normalnie chodzić i boleć nie musi wcale ale i każdego jest inaczej
Jeśli karmisz to leki z pseudoefedryną odpadają. Najlepiej podejdź do lekarza bo skoro pojawiała się gorączka to może być potrzebny antybiotyk, skoro nic innego nie działa na Ciebie. Dobrze by było gdyby ktoś mógł Cię odciążyć na chwilę i zająć się dzieckiem, żebyś mogła spokojnie odpocząć.
Tak jak @Kargaw doradza chyba też wybrałabym się do nocnej czy świątecznej opieki zdrowotnej. Jesli karmisz to nie masz za bardzo pola do popisu jeśli chodzi o leki, a też niewiadomo czy gorączka od zatok czy palców.
Na zatoki polecam wode morską i inhalacje
Bardzo współczuję, nic przyjemnego gdy ból uniemożliwia nam rzeczy które są dla nas każdej przyziemne . Uniwerse pięknie poradziła, jestem przekonana że ktoś w domu jest , lub też z najbliższych, którzy bylivy skłonni Ci pomoc w tym czasie. Mocno trzymam kciuki,!
Co do zlamanych palcy proponuje je usztywnic plastrem bez gazy. Mi tak usztywniali maly palec od stopy jak koplam w noge od lawy i zlamalam na zatoki proponuje plukanke z irigasinu albo krople Nasodern co na goraczke to niestety oklady ewentualnie paracetamol
Oj współczuję Może spróbuj poprosić kogoś bliskiego o pomoc, może warto też skonsultować się z lekarzem, skoro leki nie działają możliwe, że to infekcja, która wymaga innego leczenia
Moja mama przyszła mi pomóc, bo naprawdę już nie dawałam sobie rady. Na szczęście wszystko już mi przeszło zostały tylko bóle palców. Cieszę się, że nie mam już gorączki, choć zatoki jeszcze trochę dają się we znaki. To były naprawdę ciężkie dni, ale mam nadzieje, ze najgorsze już za mną.
No to super. Choć trochę cię odciążyła. Palce u stopy to nic przyjemnego a jednak chodzić trzeba. Irigasinem możesz płukać żeby ci przeszło już do końca. I dobrze że gorączka była od zatok
Jak staran przy pierwszym było naprawdę sporo, tak teraz wcale , już przy drugim cyklu zaszłam w ciążę karmię piersią a zewszad dobiegały nas głosy ,że należy odstawić od piersi , by móc zajść w kolejną. Drogie Panie, nic bardziej mylnego!
Nooooo u nas było podobnie :))) za 1szym razem juz odpuscilam po 3,5 roku a za drugim razem od razu ,zloty strzał , :))
Gratuluj Anetka a ktory to tydz ?
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.