Zioła a karmienie piersią

Ja również dziwie się, że nie używałaś w kładek laktacyjnych :slight_smile: U mnie w nocy, bez tego chyba bym utonęła :wink:
Od początku piję herbatki na laktację Lactosan są smaczne i chyba w jakiś sposób mi pomagają więc bez nich nie ma dnia :slight_smile: Jest wiele herbatek dla kobiet karmiących można popróbować i znaleźć odpowiednią dla siebie. W aptece często można otrzymać próbki różnych herbatek i wybrać dla siebie najlepszą.

Super interesujacy artykul. Ja uzywlaam przy synku herbatki na laltacje ale zbytnio nie pomagaly…

Fajny artykuł ja nie korzystam ze środków wspomagających laktacje gdyż mam hiperlaktacje która muszę ograniczać aby zastójow nie było ani zapalen

Ja od samego początku stosuję herbatkę laktacyjną z Herbapol. Dodatkowo czasem na noc piję melisę. Natomiast koperek ogrodowy spożywam w potrawach. Dobrze wiedzieć, że mięta może spowalniać laktację, to chyba jedna z ulubionych i popularniejszych herbat. Mówi się, że “bawarka” pobudza laktację, co na ten temat sądzicie ? Po porodzie w szpitalu zrobiłam rekonesans wśród położnych, które jednogłośnie uznały, że to stary zabobon. Co nie zmienia faktu, ze bawarka jest pyszna :wink:

Zależy dla kogo mi np bawarka nie smakuje wgl jest nie dobra. Ale fakt na laktacje to raczej nie działa. Szałwi nie pić jeśli chxe się rozkręcić laktacje.

Oleska faktycznie Bawarka to mit który jest już dawno nie aktualny. :slight_smile: to bardziej efekt placebo u nas wtedy działa.

Karmiąc piersią powinno się unikać herbaty miętowej i szałwi bo obie się pije żeby np zakończyć laktację.

Mi połozna nawet powiedziała że inka nie działa więc nie mam co z nią przesadzać - pić dużo wody i tyle. ewentualnie herbatkę z Rossmana na rozkręcenie laktacji i tyle. a i by jeść odpowiednio zbilansowane posiłki - czyli mięso przede wszystkim jak usłyszałąm he eh
szałwii i mięty unikać - jak już wspomniały dziewczyny

Dokładnie szałwia i mięta do szafki :stuck_out_tongue: ubolewam nad tym bo uwielbiam świeżo zerwana miętę zalać wrzątkiem trochę cytryny pycha :slight_smile:

Oleska, bawarka to zdecydowanie zabobon, ale jeśli lubisz to pij:) dla mnie smak nie do przebicia.
Szałwia i mięta ogranicza, choć nie ma też co myśleć, że od jednej herbaty laktacja się zmniejszy, bo tak to nie ma :slight_smile:

kompot z jabłek ,rosół z kury ,drożdżówka domowa w/g mie najlepsze produkty na laktację,szczególnie kompot

Dziwne bo dostałam herbatkę na laktacje jeszvze jak chodzilam do szkoly rodzenia i wiecie że tam w składzie jest też mięta ? Hmm dziwne oczywiście nigdy nie użyłam tej herbatki bo mleka mam aż nadto.

Aisa ale w takiej herbatce tej mięty jest kropelka. :slight_smile: A żeby zatrzymać laktację trzeba by było faktycznie wypić jej sporo więc spokojnie.

Krysia ale na co stosujesz melisę i pokrywę? Na rozkręcanie laktacji?