Zimowe noworodki

Ja mam większość też wkładanych bodziaków przez głowę. E. Okuszko dlaczego nie wygodnie? No leżąc na brzuszku leży dziecko cały czas na zapięciach i może go to boleć po pewnym czasie. Chociaż z drugiej strony nikt aż tak długo nie trzyma dziecko położonego na brzuchu.

Jeśli chodzi o kominiarki nigdy się nie zastanawiałam ale faktycznie to fajna sprawa bo wszystko zasłonięte i nie trzeba się martwić o uszka czy szyjkę.

Ja myślałam że chodzi o lezenie na brzuszku przy zakładaniu.;p

Ja mam wszystkie body zakładane przez główke i są super, u nas sprawdzają się najlepiej :slight_smile:
Polecam jak najbardziej kominiarki miałam dla córki bo zawsze ściągała sobie czapkę a te sprawdziły się rewelacyjnie :slight_smile:

Zapiname sa fajne, ale ja duzo mialam przez głowę albo zapinane kopertowe. Kopertowe niby wygodne i latwo sie zaklada ale jak dla mnie za duzy dekold i pod szyja tak golo bylo:/ Najlepsze jednak wkladane przez głowę;)

Jak piszecie dużo pozytywnie o bodziakach zakładanych przez głowę to już nie będę kupowała tych rozpinanych:)

Silver90 wszystkie bodziaki są fajne , czy przez głowę czy rozpinane i są nie zastąpione u nas body to numer 1 z ciuszków .

E. Okuszko no to faktycznie mogłoby być niewygodnie zakładać na brzuszki hicie :stuck_out_tongue:

Silver ja najbardziej lubię przez głowę i tych mam najwięcej. Ale body generalnie nie ważne jak zakładane ważne że masz. :slight_smile:

Prawie wszystkie body mam zakładane przez główkę i są ok, mam tylko dwa zapinane i tak na prawdę z wszystkich jestem zadowolona;)

Tak mi wpadło do głowy, bo mam dwa kaftanik z zapięciem na pleckach, a nie pomyślałam o zwykłym lezeniu dla relaksu :wink:

Jak mała była malutka to zakladałam te rozpinane z przodu . Teraz caly czas używam bodów zakładanych przez głowę. Bodziaki są dobre gdyz nie musimy się martwić że plecki będą na wierzchu . Chyba również zastanowię się nad zakupem kominiarki bo to na prawdę dobra rzecz. Mała nie sciągnie jej a będzie miała uszki zakryte.

Nam jeszcze pozostało na zimę kupić jakieś wygodne kozaczki albo śniegowce dla małej , jeszcze też zastanowię się nad zakupem tej kominiarki . U nas nie widziałam w żadnym sklepie więc będzie trzeba zamówić przez internet.

Ja mam dużo bodow zakładanach przez głowę, mam kilka z H&M one sa zamieniane po bokach sa najwygodniejsze, dziecko jak leży na brzuszku to nie przeszkadzają zapięcia. I mam rownież kilka zapinanych przez środek na brzuszku najwiecej dostępnych takich jest w smyku cool club i sa najmniej wygodne. Nie lubię och zakładać. Zdecydowanie najlepsze sa te zapisane z boku i łatwo sie zakłada. Trochę za dużo bym miała stresu zakładając body przez głowę w pierwszych dniach po porodzie :slight_smile:

Moona my tez właśnie jestesmy na etapie poszukiwania kozaków na zime, ale mamy wielki problem bo wszystkie sa za waskie w łydce. Juz nie wiem gdzie szukać:/

Bodziak to podstawa:) w lidlu są buciki dla młodych dzieciaków tam sprawdźcie a może akurat:)

Ewelina ja się wybieram na poszukiwanie w bucików w przyszłym tygodniu , może uda mi się coś kupić .
A mierzyłaś córeczce takie sznurowane z zamkiem z boku ? Może poszukaj takich a akurat będą pasowały na małą .

Jak do tej pory nie znalazlam takich, a rzeczywiscie to chyba najlepsze rozwiazanie w naszym przypadku. Bede szukac dalej, przeciez musza gdzieś być;)

Na pewno gdzieś znajdziesz :))

Może w CCC coś znajdziecie lub fajne widziałam buciki Kornecki.

Duży wybór w CCC i deichannie

Najlepsze to sa takie sznurowane z zamkiem po bokach, widziałam takie w ccc z lasocki dla dziewczynek