Zimowe noworodki

Ja nie będę kupowała malutkich rajstopek, wystarczy bodziak, pajacyk i gotowe:) zresztą chyba bałabym się że przy zakładaniu coś jej zrobię, jakoś to mnie najbardziej przeraża i oczywiście musi to być trochę niewygodne:) no i cierpliwości trzeba której mi brakuje;)

Silver90 na pewno nic nie zrobisz dziecku . Najlepiej dziecko ubierać przewracając na boczki , wtedy łatwo się ubiera i rozbiera maluszka . Na początek powinnaś kupić sobie rozpinane body , takie lepiej się zakłada maleństwu bo nie trzeba ich wkładać przez główkę .

Jakoś te rajstopki sobie odpuscilam chociaż moja mama twierdzi, ze powinnam mieć ich więcej… Ale wiadomo, kiedys ubierano dzieci inaczej :wink:

Silver dziecku krzywdy nie zrobisz. Nie martw się, ale najlepsze na początek są faktycznie rozpinane body. Chociaż ja miałam większość wkładanych przez głowę i też sobie radziłam. :slight_smile: Zobaczysz, że stres szybko minie i przewijanie stanie się najbardziej naturalną czynnością.

Rajtuzek ja osobiście nie miałam i poradziłam sobie bez nich.

A co myślicie o komoniarkach :smiley:
Chyba że było wcześniej to się cofne.
A rajstopkek mam dwie pary, jednak nie używam, nie wiem w pajacyku wydaje mi się dziecko ma wygodniej.

Kominiarki chyba dla noworodka to za szybko , chyba ze dla takiego polrocznego dziecka juz;)

Moja jest jesiennym noworodkiem, jednak malutka się urodziła 2700, przybiera ok 200g tyg. na piersi, zatem na zimę będzie wazyc ok 4,5-5 kg… Dla takich babli są kominiarki i myślę, że wygodniejsze w ubieraniu, dla dziecka w noszeniu i nie będzie się przesuwać.

Musze sama zobaczyć te kominiarki k sprawdzić, moze to dobre i ciepłe rozwiązanie

Też jestem ciekawa tych kominiarek. Nie przemawia to póki co do mnie

Też mi się wydaje , że te kominiarki to dla starszych dzieci. Tak przynajmniej kilkumiesięcznych bo dla noworodka to bym się bała:(

Kominiarka tak , jak najbardziej jeżeli tylko ma odkrytą twarz , a nie same oczy . Kominiarka ładnie z tyłu przylega praktycznie całą główka i szyja dziecka jest osłonięta , więc maluszkowi na spacerku będzie cieplutko . Myślę ,że kominiarka jest super rozwiązaniem , bo nie potrzeba już chustki czy szaliczka .

Te kominiarki maja odsłonięta buzie , wlasnie zamówiłam jak dojdzie to dam znać jak sie spisała

Tez juz zamówiłam dodatkowo są fajnie zakładane, ja zamówiłam model na rzepa z przodu.

My sie juz powoli przestawiamy na rajstopy, pogoda za oknem nie rozpieszcza :wink:
Kominiarki jakos do mnie nie przemawiaja.

Są różne modele i różnych rozmiarów, nie muszę się przejmować odsłoniętym uszkiem, wiązaniem.

Za późno się zorientowałam, że najlepiej kupić bodziaki rozpinane, wszędzie w sklepach w których byłam są zakładane przez głowę i nawet nie wiedziałam o tych rozpinanych. Co do kominiarki może i fajny pomysł, ale chyba na tą chwilę się wstrzymam:)

Bodziaki rozpinane fajna sprawa Ja mam tylko dwie sztuki, reszta przez glowe, ale jeśli przy następnym dziecku będę kupować to właśnie rozpinane.

Kominiarka naprawdę fajna sprawa jak dziewczyny dostaniecie to pochwalcie się jak to się zakłada i sprawuje.
Na początek rozpinane body są rewelacyjne.

Fajne te kominiarki, świetne, muszę pomyśleć nad ich kupnem.
Co do bodziakow to wolę te przez główkę, bo dziecku może być niewygodnie jak leży na brzuszku

A dlaczego na brzuszku Ja mam zapinane z przodu.