Zielona piana zamiast kupki

u mnie nie zawsze synek robił kupkę po każdym karmieniu, ale często

manndarynka jeśli dziecko nie ma alergii to wykluczenie ze swojej diety mleka i jego przetworów, a także warzyw i owoców jest bezpodstawne bo kobieta po porodzie, a tym bardziej karmiąca piersią potrzebuje zarówno wapnia jak i innych mikroelementów czy witamin. Jeśli wykluczamy ze swojej diety mleko i jego produkty to konieczna jest suplementacja wapnia (Calcium gluconicum).

faktycznie moja bardzo dużo przybiera … przytyła kilogram w miesiąc.

Może jak zwolni to będzie jej lżej … kurcze gdybym mogła zabrałabym na siebie te kolki …

Myślę że większość z nas wzięła by na siebie te bóle dziecka aby tylko się nie męczylo :slight_smile:
To naprawdę ładnie cit przybrała w mc z czasem faktycznie się to unormujeci nas 4 mc i waga narazie stoi w miejscu ale twoja to musi nadrobić :slight_smile:

Kochana taki kolor kupki może być od nietolerancji laktozy, od nadmiaru żelaza (nie wiem czy podajecia Zosi jakiś preparat). Ja też bym się zastanowiła nad winogronem.,gdyż on sam z siebie jest “biegunkowy”. M ie np opieprzamo w szpitalu za sałatę lodową… Skonsultuj najlepiej z lekarzem ale weź pampera, lekarz co nie spojrzy w kupkę to nie lekarz.

Moj maly tez mial kolki, byl karmiony piersia, i po pewnym czasie zaczol miec problemy z oddawaniem kupy. Do tego wychodzily wlasnie jak opisujesz bylo to gdzies ok. 2 miesiaca zycia oczywiscie martwilam sie bo duzo czytalam o tych kupach, a do tego moj syn urodzil sie miesiac wczesniej to tym bardziej sie przestraszylam. mowilam to moiemu pediatrze i ona dala mu probiotyk ktory musialam podawac do sciagnietego mleka, odrzucilam wszystkie mleczne produkty i bylam na diecie. problem nie znikl ale sie zmniejszyl. Wiec postanowilam sie wybrac do pediatry prywatnie. O on mnie ten uswiadomil ze to normalne i tak moze byc. Problem znikl calkiem po podaniu dziecku posilkow stalych:-) teraz ma ladna kupke czasem zdaza sie ze sluzem. ale ladna