Ja miałam z Oillan ;)
Oillan ten ma dobre sklady, albo jeszcze Only Bio
Ja na początku też myłam tylko w olejku ze słodkich migdałów córkę;)
Hagi Baby naturalny żel do mycia ciała. Prosty, świetny skład, w którym jest olej ze słodkich migdałów. Fajnie nawilża skórę i nie wymaga ona nakładania kremu czy balsamu.
My uzywamy żelu hipp do ciala i wlosow. Delikatny i z dobrym skladem:). Dla mnie to lepsze niż mycie olejkami. Na początku może się to sprawdzić ale jak maluszek zaczyna ulewac, zbiera się kurz w zgięciach, na szyjce to wolę jednak użyć żelu mam poczucie, że jest "domyty" :). Słyszałam w szkole rodzenia o olejkach i to jest może i dobre ale co kto woli u nas sprawdzil się właśnie hipp :)
Przy noworodku żadnych żeli nie używałam jedynie krochmal na małe problemy skórne. Tak naprawdę zaczęliśmy po 2 mż stosować delikatny żel od Sylveco z dodatkiem olejku
Malina też teraz używam HiPP i polecam ma dobry skład
Kargaw ma dobry skład i jeszcze wlasnie nie szczypie dzieciątka w oczy jak coś przy kapieli skapnie np przy myciu główki:)
Ja polecam derma baby, jest bardzo delikatny i ma prosty skład
Ja polecam Sylveco, Only Bio, Hipp. Choć na początku wystarczy olejek ze slodkich migdałów do wanienki, samym żelem myłam tylko pupkę
Też żelem myłam tylko pupke a raz w tygodniu całe dzieciątko. Polecam HiPP ma bardzo dobry skład
Ja od siebie polecam żel do mycia ciała i włosków Hipp od 1 dnia życia. Ładnie pachnie i nie podrażnia, nawet jak piana dostanie się do oczu to nie ma płaczu podczas kąpieli.
U mnie dzieciaki nie mogly mkec ani hipp ani bambino itp do dnia dzisiejszwfo bazujemy na produktach SVR . Cala rodzina sie kopie w zelu :-) ma delikatny zapach dla wrazliwej skory jest i nie szczypie w oczy. Tak samo balsam tez mam z tej firmy i rowniez polecam. Jest od 1 dnia zycia :)
U nas super sprawdza się emolium. Gdy córka miała ŁZS to nam to zalecili i do tej pory używamy. Sprawdza się również super hipp który pięknie pachnie.
u mnie ten olejek ze słodkich migdałów w zupełności wystarczył.
Ja kupiłam kosmetyki do pielęgnacji z Musteli- zarówno żel do kąpieli, jak i później balsam do smarowania. Wiele znajomych mam mi polecało te kosmetyki, więc też je kupiłam.
Ale na szkole rodzenia mówili, że przynajmniej w pierwszym miesiącu życia skóra noworodka jest tak delikatna i jest jeszcze na niej jakiś ślad mazi płodowej i lepiej nie używać wtedy żadnych kosmetyków, tylko myć w samej wodzie. A dopiero później zacząć wprowadzać różne kosmetyki.
Też mi tak mówili ale dla mnie to dziecko umyte w samej wodzie było po prostu nie świeże i brudne. Ja myłam od razu w płynie delikatnym bo ten dzidziuś pachniał ![]()
U mnie sam olejek migdałowy świetnie się sprawdził skóra była nawilżona i bez podrażnień. Mustelę też używałam i byłam bardzo zadowolona
Kompletując wyprawkę też zaopatrzyłam się w kosmetyki z firmy Mustela.
Ostatnio Mirela i only bio