Drogie Panie. Co używałyście i możecie polecić do mycia noworodka? Kupilam już olejek z migdałów i żel z musteli.
Czy sam olejek sie u Was sprawdził?
Witaj na forum #teamLOVI!
Drogie Panie. Co używałyście i możecie polecić do mycia noworodka? Kupilam już olejek z migdałów i żel z musteli.
Czy sam olejek sie u Was sprawdził?
Ja nie używałam olejków. U nas od małego są emolienty z emolium i się sprawdzają.
Ja też nie używam olejków, używam emulsje i żel do kąpieli z Emotopic. Poleciła mi je dermatolog i dobrze nam się sprawdzają :).
Przy starszej corce uzywalam oilatum potem emolium caly zestaw ale wymagala tego skora oraz zalecenia specjalisty, przy mlodszej gdyby mydlo bambino nie szczypalo w oczy to by bylo w uzytku;) a tak to plyn poczatkowo z serii linimag zestaw a potem bobini ładnie pachnie a i tej firmy uzywamy plynu do prania ubranek;)
Oliwke mam jeszcze ktora kupilam kompletujac wyprawke uzylam kilka razy do masazu brzuszka i to tyle z oliwki ;) skora nie wymagala tego kosmetyku wiec go nie stosowalam;)
Pozatym minus ze potem wszystko jednak tluste wiex ju bardziej polecam kremik ziajki;) koszt okolo 5zl;) ładnie pachnie dobrze sie rozprowadza i wchłania
Na samym początku używalam serii z Emolium, potem Dermedic, Latopic, obecnie mamy Weleda. Właściwie to wszystkie się nam sprawdzają tak samo. Jednak dla noworodka to chyba najlepsze będzie Emolium.
Olejek mialam raz, ale to jak już córeczka była większa i powiedziałam że nigdy więcej bo był bardzo tłusty a ona zanim to wsiąkło to się już wytarzała po łóżku. Dla leżącego malucha może się bardziej sprawdzi. Ale my od małego kupowaliśmy raczej kremy, balsamy.
Kupuję zazwyczaj serie, że jak żel z Dermedic to i krem.
Jak dzidzia się urodziła używałam z emolium :)
Też kupiłam emolium i kupiłam atoperal baby emulsję do kąpieli ,bo ma bardzo fajny skład :)
U nas emolium cały czas :) olej z migdałów odradzała nam położna na szkole rodzenia ponieważ nie ma tak naprawdę udowodnionego działania. Nie zaszkodzi ale też raczej w niczym nie pomoże, a na pewno nie umyje.
jeszcze jedna uwaga;) ze kupujac kosmetyki jako pierwsze do wyprawki nie ma co przesadzac bo one naprawde na długo wystarczaja;) zanim kupi sie kolejną butelkę płynu;) dlatego nie ma co kupowac zbyt duzej ilości zapasu;)
Ja używałam emolium , a teraz z Hipp płyń do kapieli z wyciągiem z ekologicznych migdałów;) to prawda, że nie warto robić większych zapasów;) chyba, że jest promka to jedna butelkę kupić na zapas ;)
My dodajemy odrobinę olejku ze słodkich migdałów do wody do kąpieli - po niej już nie trzeba oliwkować bobaska, skóra jest fajnie nawilżona. Tak co 3 kąpiel stosujemy też AA Baby 2 w 1 olejek 2 w1 do mycia i kąpieli .
Jakbyś była zainteresowana - AA Baby 2 w 1 olejek 2 w1 - analiza i opinia Srokao dostępna pod tym linkiem - https://www.srokao.pl/2021/11/analiza-aa-baby.html.
Ja przy synu uzywalam kosmetyków z nivea teraz przy córce mam linomag z obu firm jestem zadowolona
My od urodzenia używaliśmy dla synka kosmetyków OnlyBio Baby, a teraz po roku chciałam spróbować czegoś innego i kupiłam płyn do kąpieli, żel do mycia i mleczko do ciała z serii HiPP Babysanft. I to i to super :)
Ja używałam tylko olejku ze słodkich migdałów, póżniej też zaczęłam używać musteli.
Idziemka właśnie koleżanka też polecała taki sposób. Natomiast jestem zdziwiona, bo w szkole rodzenia nic nie wspominają o olejku z migdałów. Zastanawia mnie skąd więc rodzice wiedzą o takiej możliwości. Najczęściej mówi się o emolium.
Ja o olejku z migdałów dowiedziałam się od szwagierki.
Chyba najbardziej polecane jest emolium. Czemu nie wiem bo żele i balsamy równie dobrze sprawdziły mi się z linomag, dermedic czy sylveco.
Chociaż np. na ciemieniuchę pomogło nam tylko i wyłącznie emolium.
Też używałam tych kosmetyków z HiPP i bardzo fajnie się sprawdzają u nas. Na szczęście córka nie ma żadnego uczulenia na kosmetyki więc wszystkie raczej te dla dzieci są u nas ok
Miła Jagoda u nas położna tłumaczyła to tym że ona nie może polecać sposobów nie sprawdzonych i nie pewnych a ten olej jest dość nowa metodą i bez medycznych potwierdzeń. Wiem ze duzo dziewczyn stosuje i są zadowolone :) ja osobiście się nie zdecydowałam ale za to dodaje często do kąpieli moje mleko :) przeważnie to co młody nie dopije żeby nie marnować.
Co do emolium to nam polozna mowila, ze stosuje się dopiero jeśli dziecko ma problemy ze skórą- podrażnioną albo przesuszoną. Gdy wszystko jest ok - zwykłe płyny do mycia. Trochę mnie to zaskoczyło, bo przy synu przez pierwsze miesiące tylko emolium stosowaliśmy. Jednak przez 8 lat się sporo zmieniło i niektórych rzeczy się uczę na nowo ;)
To mi pediatra mówiła żeby tylko w emolientach kąpać dziecko od początku
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.