Dziewczyny jest wątek co na obiad , a ja już nie mam pomysłów na śniadania . Może będziemy pisały co dobrego jadłyśmy na śniadanie ?
U mnie śniadań się nie je. Dziewczyny do szkoły zabierają kanapki. A mały na śniadanie je jogurt, płatki albo parowe czy jajko
U Nas zazwyczaj jest to kanapka z serem, szynka, pomidorem, dżemem czy serkiem topionym. W poniedziałek zazwyczaj daje synowi kaszke bo chleb jest nie świeży
U mnie często jest owsianka na mleku migdałowym z owocami i orzechami , ale już się trochę przejadła , do jajek mam w ciąży obrzydzenie , bo trafiłam na zbuka , a nabiału mój organizm nie toleruje jak żyć ?
Właśnie, fajny wątek. A co dajecie swoim maluchom na śniadanie? I przede wszystkim ile mają muszki? Od kiedy dajecie im na śniadanie coś więcej niż mleko/kaszkę? (Oczywiście to zależy ile maluszek ma ząbków, bo to różnie wygląda u dzieci kilkunastomiesięcznych).
Emmkao właśnie żeby dużo dają. Mojemu późno wyszły i dopiero od niedawna je kanapki a ma 1.5 roku
Moj ma obecnie 5 lat i zazwyczaj zjada płatki w weekendy staramy się bardziej wymyślać i wtedy jajko , jajecznica , płatki owsiane , kasza manna czy jakieś placuszki czy naleśniki .
Paulina, właśnie wiem. U nas też ząbki stosunkowo późno, więc z gryzieniem jeszcze jest trochę problem i na śniadanie głównie kaszki z owocami.
Mój wogole kaszek nie chce. Kasze manne jak mu zrobię to wypije na kolacje a tych sklepowych nie chce. Czasem mu zrobię ten mleczny start to trochę poje. On woli jajko albo parowe
Moje dzisiejsze śniadanie to sałatka z soczewicy , czerwonej cebuli , awokado , pomidorki koktajlowe , ser feta , prażony słonecznik , natka pietruszki , oliwa z oliwek i sok z cytryny . Pycha
Dzisiejsze śniadanie to owsianka na mleku migdałowym z żurawina , bananem , orzechami i jabłkiem .
Dla dzieci 2,5 roku i 13 miesięcy daje owsianke na wodzie z rodzynkami , śliwka , daktylem na przemian . Jaglana kasza z przetartym owocem, kanapkę czasem , płatkami orkiszowymi z przetartym owocem .
Wprowadzałam im te śniadania od 8-9 miesiąca wcześniej kaszki organix na wodzie jedli
Ja dziś standard kanapka na śniadanie ;))
Z czym ta kanapka?
Dziś na śniadanie jedliśmy jaglankę na mleku kokosowym z bananem , orzechami , żurawiną i syropem klonowym .
Synek ma 3.5roku nie jada owsianek zup mlecznych słabo też kanapki na śniadanie.
Je omleta ns słono lub słodko, jajecznice, tosty, tosty francuskie, raz na dwa tyg parówki z szynki, czasem jakieś placki,czy bułkę z miodem. jak nam do pracy na 6.30ti bułka maślany i tubka serka lub bułka i kabanos. Czasem jeszcze jogurt z płatkami.
Natomiast ja jem wymiennue :owsianki różne, jaglanka, płatki żytnia, jajecznica, omlet owsiany z owocami, koktajl owocowy z pestksmi i płatkami owsianymi.
Mmm, ja zazwyczaj robię sandwiche Nie tylko z serem, ale często z pastami np. fasolową.
Różnego rodzaju pasty do kanapek fajnie sprawdzają się u dzieci. Łatwo je zrobić i nałożyć na kanapkę, dziecku łatwo je jeść, a przy okazji można w nich ‘przemycić’ różne składniki za którymi dziecko nie przepada.
U nas żadna pasta. Mój syn w ogóle nie je nic takiego, powodu konsystencji. Wyjątek pasta jajeczna bo uwielbia jajka ale też na początku trzeba przekonywać że to jajka
U mnie ostatnio serek wiejski (ze szczypiorkiem lub rzodkiewką) albo owsianka (zostawiam na noc w lodówce płatki górskie w mleku roślinnym) z owocami świeżymi.
Ja na sniadanie jem albo kanapki, albo platki kukurydziane z rodzynkami : )