Zdrowe śniadanie

Dziś były placuszki z serka wiejskiego , maki żytniej i jajka z dżemem i owocami . Pyszneeeeeee

Dzisiaj jadłam omleta z warzywami a na obiad mąż chciał gołąbki 

Owsianki różnego rodzaju koktajle płatki kukurydziane z mlekiem czy nawet zwykły banan dla mnie super opcja na śniadanko tym bardziej ze mi nie wiele trzeba jestem osobą która nie przepada za jedzeniem śniadań wiem ze to ważny posiłek w ciągu dnia dlatego mimo wszystko staram się o nim pamiętać ale jednak dla mnie podstawa to po przebudzeniu kawka i dopiero po jakichś 2 godzinach naubieram apetytu aby cos zjesc 

Omlet lub owsianka ;))

A co polecicie na 8 msc

U nas jest to kanapka z chleba wieloziarnistego lub żytniego z serem szynką pomidorem ogórkiem, kaszki porcja zbórz z musem owocowym , jajecznica , kanapa z masłem orzechowym i dżemem. Czasem są to płatki bez cukru, kanapki z twarogiem szczypiorkowym i pomidorem lub sama kanapka z serem żółtym pomidorem i ogórkiem. U nas pomidor i ogórek obowiązkowo do kanapek.

1 polubienie

Też się staram wlansie do śniadania pomidora i ogórka dawać by jak najwięcej tych witamin przemycać , moje dzieci lubią bardzo awokadooo więc to dla nas na plus