Kobietki macie jakieś polecajki co do butów na wiosnę/lato dla dwulatka?
Chodzi mi o "zdrowe" buciki
Witaj na forum #teamLOVI!
Kobietki macie jakieś polecajki co do butów na wiosnę/lato dla dwulatka?
Chodzi mi o "zdrowe" buciki
Ja lubiłam buty Befado - profilowane , z twardą piętą :) Kupowałam też półbuty z elephanten :)
Również mam buciki befado dla synka , drugi nie chodzi wiec póki co nie kupuje bucikow
Superfity są super i bardzo ładnie trzymają nóżkę. Dla mojego 2 latka mam teraz ecco butki kupione jeszcze w tamtym roku i super się mu biega.
Jeśli szukałabyś czegoś wykonanego z prawdziwej skóry, zerknij sobie do Ebuciki:
https://ebuciki.com/marki/f_mrugala/
Znajdziesz tutaj spory wybór - na przykłąd marki Mrugała.
Ja teraz zamówiłam mrugała, primigi i geoxy i chyba w tych primigach najlepiej noga wyglądała i chód był najbardziej prawidłowy.
Bardzo polecana jest firma Gucio nasz Polska . Mój mały jeszcze nie chodzi także póki co butów nie kupuje. A starszemu co ma 4latka to kupujemy w ccc . On tak zawsze zdziera buty ze są one dosłownie na chwile wiec na jakieś wyjście wesele czy coś to i tak kupujemy kolejne .
Ja właśnie szukam też butów dla córki bo zauważyłam że stopę źle ustawia w tych co ma i szukam takich co będą miały ładnie wyprofilowane dla plaskostopia
Ja tez czesto kupuje w ccc czy deischmanie mysle ze jestvgam tyle butow ze mozna cos zawsze dobrac;) co do zdrowej stopy w smyku sa tez buty z takim certyfikatem ale jakos nie koniecznie mi sie podobaly.
Na zime kupywalam buty Wojtylko i powiem szczerze ze tez fajna jakosc mala tez lubila w nich chodzic ;)
Ja kupowałam z firmy Bartek ,geoxy i syn chetnie nosił. Często też kupuje buty w ccc. Można fajne i wygodne buty tam znaleźć.
My dopiero jesteśmy przez zakupem pierwszych bucików i z tego co się orientowałam to bardzo polecane są buciki z Bartek. Chyba właśnie takie kupimy.
Fizjomommy na insta robila właśnie przegląd polecanych butów ma zapisana relacje o tym . Są tańsze jak i droższe propozycje
Ja też w tych znanych sieciowkach poluje na jakieś lekkie i wygodne buty . Zawsze zwarcam uwagę żeby były elastyczne i lekkie
a ile butów kupujecie na sezon?
bo powiem wam ze ja przy starszej corce to pamietam ze jak było lato to sandały 2 pary zdzierała jak adidasy to podobnie wiec czasami te wysokie ceny za buty to też lekka przesada;) a tez można fajne dobre obuwie znależć w niższych cenach
U nas na samym początku było Befado, takie kapcie jakby. Fajne ale nie na mokrą trawę bo jednak materiałowe. Ale dość tak synowie wybiegali w nich. Potem już różnie. Starszy to miał i z adidasa i z pumy ale jakoś bardziej je sobie wtedy szanował i dość długo wychodził. A miał też jakieś no name z allegro, tylko sprawdzałam czy skórzana wkładka o czy się odpowiednio zginają.
Sandałki z Wojtyłko też mam jedne i właśnie muszę mu jeszcze przymierzyć ale pewnie już będą za małe a nie chodził w nich prawie wcale. Jakoś w zeszłym roku miał bunt na sandały :/ ciągle w trampkach chciał biegać. Młodszy będzie miał jeszcze dobre sandałki z Befado po starszym bracie.
No a teraz właśnie zamawiałam im w CCC takie co były na promocji, choć i tak ceny w granicach 80 zł trzeba było liczyć. I brałam po 2 pary, tzn starszy ma 2 pary adidaskow bo chodzi do przedszkola to wolę, żeby jedne miał takie bardziej wyjściowe a drugie wkoło domu. A młodszy ma na razie jedną parę i tak myślę czy mu na allegro nie dokupić trampek. Kupowałam kiedyś starszemu z Axim. Kurcze jemu dałam za nie 25 zł a teraz te same kosztują już ponad 40 :/
W CCC też są buty z tym certyfikatem zdrowa stopa. Właśnie oboje synowie takie przejściowe mieli z tego.
Zamierzam w tym sezonie kupić starszakowi sandały widziałam w ccc maja elastyczne podeszwy , młodszy nie potrzebuje bucikow bo jeszcze nie chodzi :)
Na allegro ostatnio kupowalam malej buty i znalazlam jakas konvoweke kolekcji w dobrej cenie ;) wiec tez warto tam przegladac;) poki co mala smiga i sa dobre gietkie podeszwy mala w nich tupta ale juz widze ze bedzie potrzebna druga para butow bo giega wszedzie;) piasek, swiezo skoszona trawa;) kawalek kaluzy wszystko jej ;) no coz dobrze ze zaraz przejscie na sandalki;)
Co do sandalow jakie wybieracie z zakrytymi paluszkami ?
Na lato z odkrytymi i usztywnianą piętą :)
Wlasnie w sieciwkach nie raz też można znaleźć fajne mieciutkie buty i w dobrych cenach
sandałki to roznie kupowałam jak miały zakrytą piętkę to potrafiły zedrzeć i nie chciał chodzić wiec ma teraz odkryta i chętniej chodzi , już leżą i czekają na sezon a tak woli sandalki ze już by chciał w nich chodzić ;)
Dwuletniemu synowi w tym roku kupiliśmy Geoxy i bardzo ładnie się przyjęły. Dobrej jakości buciki, lekkie, z elastyczną podeszwą, małemu bardzo dobrze się w nich chodzi. I myślę, że lżejsze, jakieś tenisówki i sandałki też będziemy celować z tej firmy.
Na zimę kupiłam małemu jakieś tańsze buty z przeceny, niby w sklepie fajne, dobrze dobrane, a potem w praktyce się okazało, że tragedia i młody nie chciał w nich chodzić. Musiałam kupić drugie. Koniec końców mi się nie opyliło kupować tańszych butów :D
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.