Inka pewnie że tak ale są też naturalne opryski które pomagają a nie szkodzą. Np drożdże do podlewania ogórków. Albo gorzka sól do pryskania pomidorów
Ooo takiego pomidora to człowiek zjadłby, pachnącego słoneczkiem i jeszcze ciepłego... co swoje to swoje.
Sąsiad który wyżej mieszka nazasadzał drzewek, właśnie pomidorków, fasolki, pytał mnie czemu nie biorę z niego przykładu. Facet niedawno zawał przeszedł, teraz w upały grzebał przy tym i obecnie jest pp operacji serca.
Kargaw oo super;), a masz jakiś patent na czereśnie? Bo własnie z tym największy problem:(
Czereśnie co roku przykrywany starą siatką z trampoliny żeby ptaki nie jadły a na robaki miedzianem się pryska zaraz po kwitnieniu podobno jest ekologicznym opryskiem
Dziękuję! Poczytam o tym;)
U mnie czereśnie zjadły ptaki z całego drzewa, a to bardzo bardzo wysoko co i tak graniczyło z cudem zebrania bez podnośnika jakiegoś. :(
dwarazyH o kurka, a czeresnie takie dobre, ale zawze z nimi ciężko bo szpaki zaraz oblecą
i u mnie niestety tak było ;(
My zakładamy co roku siatkę o nawet ptaki nie zjadają
Czereśnie mniam
Ile owoców mogę tylko kupię bądź zerwę siebie i mrożę. Robię również musy w słoiczkach czy obiadki i pasteryzuję. Czasem też kupię z Hipp i też jest ok . :)