To ja pamiętam jak starsza była w żłobku i był jeden chłopiec, co wręcz miał na każdym zdjęciu non stop smoczek a on był już w starszej grupie czyli miał ponad 2 lata prawie 3 ja byłam w szoku i trochę się bałam jak to wpłynie na moją córkę. Bo ona się odsmoczkowala w mając około półtora roku. Potem jeszcze gdzieś znalazła jakiś smoczek jak miała 2 lata i go użyła jak była chora
I po chorobie przestawiała się że go oddała? Właśnie w żłobku ciekawe jak dzieci reagują nawzajem jak jedno ma smoczek a drugie nie. Mojej koleżanki córka w żłobku potrafiła zasnąć bez a w domu cumlała normalnie do spania. Magia żłobka ![]()
Powiedziała, że jej jednak niewygodnie
Myślę że jak dziecko się oduczyło to raczej już nie wróci do tego z taką intensywnością
Dokładnie tak jak mówisz ![]()
@Sylwiaa moja córka bez smoczka nie uśnie, będzie płakać żeby jej dać i dopiero uśnie z smoczkiem . A jak uśnie to jej wyciągamy i odkladam na stolik żeby jak się obudzi w nocy z płaczem był w pogotowiu ![]()
Oo to my też mamy w pogotowiu, dobrze że świecą w ciemności szybciej znaleźć można ![]()
Dla mnie to naprawdę jest boskie z tym świeceniem w ciemności
To u mnie w pogotowiu musi być w nocy pierś…. Żaden smoczek nic tu nie poradzi🤣
Mój synek teraz jest tak zafascynowany tymi świecącymi smoczkami że wyciąga go sobie z buzi i ogląda i tak długo ogląda aż zaśnie ![]()
No tak, dla dziecka to może być ciekawe
Haha!
Pewnie się zastanawia jak to się dzieje, że on świeci ![]()
Dzieci lubią takie rzeczy ![]()
U mnie tak niestety smoczki nie świecą w ciemnosci więc często jak szukam muszę na macankę albo przyświecam sobie ![]()
@Michaska hahah no widzisz dobrze że to masz zawsze przy sobie i wiesz gdzie szukać ![]()
![]()
![]()
![]()
dokładnie, i nie muszę macanek robić
Hahahah to prawda
Hahah dokładnie
ja żałuję że nie mogłam karmić piersią ale jak widzę jak córka martretuje smoczki , synek tak samo że w sumie lepiej że karmię ich butlą ![]()
Mój na ten moment jest grzeczny i nie gryzie chodź ma 6 ząbków. Zobaczymy jak będzie dalej
U mnie starsza jak miała pierwszy ząb to później mnie tak męczyła że to był koszmar. Teraz mała też się bawi wszystkimi możliwymi gryzakami i to je wręcz maltretuje
Ja też się boję tego jak moja zeby dostanie ![]()
Mój też martretuje wszystko co mu się w rączki dostanie😅 biedne te zabawki i gryzaki, a do tego wszystkie obślinione🤣