Zasady używania smoczka uspokajającego

moja akurat ma smoczki do zabawy i jeden mamy na zawieszcze żeby miała w razie w na wyjeździe,
do zasypinia jakoś nie potrzebuje dostaje pierś
sterylizuje wszystko raz w tygodniu na 7.5 miesiąca schowałam już za małe
super że te smoczki z lovi mają w tarczy wypustki dzięki temu jest sensoryka
jak się bawi smoczkami to najbardziej lubi lovi prime wkładać do góry nogami, a ma jednak duży wybór
:smiling_face_with_three_hearts: i kolekcję smoczków schowałam i na roczek planuję żeby ona wypuściła smoczka lub smoczki na balonie :grinning:

@Michaska u nas jest identycznie, mały zasypia ze smoczkiem (ulubione te z Lovi z misiem i serduszkami), a jak już uśnie to wypluwa i śpi bez :joy:
@LOVI_Redakcja super artykuł, jak zawsze pełen informacji dla zatroskanych mam :heart:

I to mi się wydaje że jest super. Dziecko samo kontroluje sobie to pomimo że jest takie malutkie
:face_holding_back_tears:

A wiesz że nie raz się spotkałam z sytuacją jak maluszek spał w wózku a mama na siłę wciskała skoczka przez zaciśnięte usta .:

To ja widziałam jakieś filmiki ze przyklejają taśmą te smoczki do policzków żeby dziecko nie wypluło. O zgrozo

O jezu nie moge na to patrzec . Tez to widzialam i dla mnie to nie jest normalne

Widziałam to i jak dla mnie podchodzi to pod znęcanie się :frowning: nie rozumiem jak tak można. Mój synek miał taki moment że nie ogarniał przy zasypianiu ze jak weźmie smoczka do ręki to nie będzie miał go w buzi :see_no_evil: i płakał i sie denerwował bo wyciągał sobie smoczka ale w życiu bym nie pomyślała żeby przywiązać czy przykleić smoczek

Też to widziałam ,
Jak dziecko spokojne nie wiem po co na siłę to robić

O tak , dobrze to nazwalas . Na tym filmiku bylo widac , ze niektore dzieci az mialy czerwone oczka po placzu :roll_eyes: a w ogole czy Ci ludzie mysla co w momencie zachlysniecia sliną na przyklad … wtedy tasme zerwa na sile ? Masakra … w dziwnym kierunku to idzie

Jejku, nie widziałam takiego czegoś, ale w szoku jestem :hushed:

Mam nadziej ze jednak tak sie nie dzieje i jednak rodzice tak nie robią swoim pociechom

U nas mamy zawsze po 4 smoczki bo dzieciaki nie wiem kiedy i gdzie te smoczki wyrzucają a nocą nie chce mi się szukać :smile: my zmieniamy smoczki dość czesto co miesiąc , co do sterylizowania to synek jak był malutki to sterylizowałam codziennie , od jakiegoś czasu strylizujemy co dwa dni , najstarsza córka znowu nie chciała smoków i wyplówała więc szybko się ich pozbyliśmy :smile:

Ja to w pewnym momencie miałam chyba6 różnych i wszystkie przepadały jak kamień w wodę haha

A ja wczoraj właśnie wymieniłam dwa smoczki

U nas na wsi chłopczyk ma 2 latka i wszędzie ze smokiem w buzi. Masakra ale co ja będę mówić rodzicom niech robią sobie co chcą. Ale to dziecko jak idą na spacer to ze smoczkiem, do sklepu ze smoczkiem, nawet na placu zabaw ma smoczka dla mnie to niewyobrażalne bo to rodzice przyzwyczaili dziecko do tego. Smoczek jest do uspokojenia jak sama nazwa mówi a nie do ciągłego trzymania w buzi

Mojej siostry syn ma 16m i też cały czas ma smoczek w buzi …. Tak się nauczył. Ale widzę że starają się go oduczyć i stopniowo mu zabierają.

@Michaska no tego to jeszcze nie widziałam :see_no_evil: masakra :person_facepalming:t3:

1 polubienie

Też to widziałam a później problem bo dziecko ciągle smoczka ma. Ja nie wiem czy faktycznie ktoś tak robi czy tylko na potrzebę filmów to robią

1 polubienie

Widziałam az mi się serce krajało

@Sylwiaa to moja jest teraz na tym etapie że sobie wyrywa i płacze że nie ma w buzi

Może to poprostu aby wywołać burze w sieci ktoś wstawił . Bo nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć po co ktoś by tak robił