Też się tego bardzo bałam i nadal boję . Najważniejsze to zachować mimo wszystko zimną krew i szybko działać .
Najlepsze że jak teraz myślę sobie że byłam w ciąży i oglądam zdjęcia to nie mogę uwierzyć że tak wyglądałam i nie mogę sobie przypomnieć już teraz jak to było ![]()
Brzuszek zawsze można sobie zrobić kolejny ![]()
Po dzisiejszej wizycie maluszek ma całe 1 kg to tak jak obstawiałam . I waga również poszła w górę , całe 3 kg
tyje się też szybko no ale nie przeżywam bo najważniejsze jest dobro dziecka ![]()
A skąd wiadomo czy to czkawka ? Może u mojego też tak jest a ja nie mam pojęcia jakie to uczucie . ![]()
W drugiem trymestrze też leciała mi waga a w trzecim stanęła w miejscu także nie ma się czym przejmować , to już duży chłopak ![]()
![]()
Nie da się pomylić czkawki z niczym innym , takie refuralne podskakiwanie i będziesz czuła ją tam gdzie ma główkę , ja dzięki czkawce wyczuwałam że jest pionowo odwrócony, a na końcówce już czułam że jest ciut niżej
No tak mam takie aż czasami mną tak rusza , nie wiedziałam co to myślałam że tak dziwnie kopie ale teraz wiem że kopie inaczej ![]()
Właśnie mi się tak wydawało że pomału rośnie , że malutki jest ale może teraz dopiero waga mu ruszy , za tydzień zaczynam 3 trymestr zobaczymy jak to będzie ![]()
Wtedy to maluch ruszy szybciutko
a byłaś na tych trzecich prenatalnych?
Nie ale może jeszcze będzie nawet nie wiem w którym tygodniu się robi to ostatnie . Też myślę że on wie najlepiej kiedy robić . Ogólnie na każdej wizycie mam robione dokladne USG , sprawdza rozwarcie czy jest wszystko ok . Ciśnienie wagę .
Teraz dał mi badania do zrobienia trochę mi ich dał ale tak musi być ![]()
Twój lekarz prowadzący robić ci badania prenatalne? Je się robi między 28 a 32 tygodniu , ja poszłam w 30 ![]()
Ja byłam na wszystkich trzech ale z tego co wiem dwa
pierwsze są refundowane przez NfZ, za 3 się już płaci
Tak mój , dlatego to jest super bo place jak za normalną wizytę . Chociaż teraz się przeniósł więc pewnie będzie drożej. Ja nigdzie nie jeżdżę na prenatalne . Więc skoro on mi teraz takie mega dokładne robi te wizyty to możliwe że nie będzie tych prenatalnych . USG to co wizytę mam mega dokładne wszystko tam sprawdza . Teraz już mam częściej wizyty ![]()
Więc możliwe że te ostatnie prenatalne będą jakieś inne i też będę mieć gdzie indziej . No nie wiem pierwszy raz jestem w ciąży więc nie wiem jak to będzie wyglądać
Ale prenatalne nie są obowiązkowe z tego co wiem. Ja chodziłam bo mój nie miał takiego nowoczesnego aparatu 3D a chciałam mieć taką pamiątkę
Jak ci robi dokładne badania to dobrze
słuchaj się lekarza on wie co robić nie jedną ciążę już prowadził ![]()
U mnie ma mega sprzęt, wszystko ładnie widać , place trochę za wizytę ale chyba jeszcze nie jakoś dużo jak słyszałam do innych gin . zdecydowałam się prywatnie to chce mieć dobrze robione .
A przy okazji jak nie mówię specjalnie jeździć na prenatalne to dla mnie na plus ![]()
@Karolinnna co to tego nie mam zastrzeżeń, napewno przy kolejnej ciąży też go wybiorę bo naprawdę jestem zadowolona . ![]()
No to dobrzeee ze masz do kiego zaufanie ![]()
ja mam nadzieje ze ten do którego chciałam iść w pierwszej kolejności bedzie miał miejsce gdyb się zdecydujemy na Drugie ![]()
![]()
Ja też miałam prywatnego lekarza i to nie taniego
ale nie miał tak nowoczesnego USG … oczywiście było wystarczające do prowadzenia ciąży ale jednak nie tak nowoczesne żeby zrobić 3D zdjęcia czy wszystko ocenić
Ja też prywatnie chodziłam ale właśnie sprzęt mimo wszystko nie robił pięknych ujęć 3d/4d . Musiałam to zrobić zupełnie u innego lekarza
Ja też chodziłam prywatnie i też jak Ty
Może zwolnią się miejsca zobaczycie jak będzie
najlepiej iść do takiego jakiego się chce ![]()
@Michaska u mnie zmienił lokal , ma wszystko wyremontowane , nowoczesny sprzęt także jestem mega zadowolona , ja mam właśnie 3D zdj robione . Ładnie wszystkie wychodzą . Zbieram sobie za każdym razem inne . Nie mogę się doczekać aż będzie całego widać . ![]()
![]()
To super , że masz taki fajny sprzęt i najważniejsze , że jesteś zadowolona
a taka pamiątka jest piękna i kiedyś pokażesz dzieciom to będą się cieszyć