Zaproszenia na chrzest

Brzmi przepysznie i dodatkowo ciekawy pomysł! :grin:

A ja organizuję drugi roczek dla swojej rodziny w przyszły weekend i tym razem zrobię inny torcik ale też bez cukru i na bazie mascarpone

2 polubienia

Moze nie w restauracji ale w takim Pałacu…
Wiem ze to brzmi jak burżuje itp ale to poprostu stary zabytkowy palac… mamy tam wszystkie imprezy… znam wlascicieli i robia nam po kosztach :see_no_evil: praktycznie zaopatrzylam im cala kuchnie i zastawe stolowa…
Maja 6 sal… i fajny duuzy taras

1 polubienie

Ekstra, jak masz po znajomości to super

Wydaje mi się ze to kwestia gustu. My zamawialismy zwykłe zaproszenia z misiem :wink:

Nie, nie dodało mi się samo to zero :laughing:
@Ironiczniepateyczna @Michaska i 20 osób to świat i ludzie jeżeli chodzi o taką imprezę jak chrzciny, jeżeli najblizsza rodzina jest nieliczna. Ja mam czwórkę rodzeństwa, więc 20 osób to będzie z samej mojej strony.
@SzczesliwaMami @daruniax33 @mamamalwi1 to będą same chrzciny, ale z tego co zauważyłam to wśród jej najbliższych to taka moda się na coś takiego zrobiła, więc pewnie nie chce być gorsza (jej brat, komunię zrobił w podobnym klimacie).
I to fakt, że wesela są teraz na mniej osób organizowane.

@Wikii z jednej strony kieszeń troszkę boli przy takiej ilości osób :grinning: ale z drugiej strony, jeżeli to są sami najbliżsi z którymi na codzien ma się kontakt to fajnie się spotkać w tak licznymi gronie na imprezie.
Ale takie zapraszanie osób na siłę dla pokazu, to już dla mnie jest słabe.

Aaa no jeśli tak robią zawsze wszystkie imprezy to co tam, jak ich stać i tak lubią na tyle ludzi,.to niech szaleją :sweat_smile: ale to nie moje klimaty :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: zresztą to dziecko te biedne, bo parę osób obcych ptzebodzcuje, a co dopiero taka ilość gości, szok :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_holding_back_tears:

@Michaska nigdy nie robiłam tortu bez cukru … a w sumie to świetny pomysł :heart: powiedz proszę czy ten tort jest smaczny tak jak z cukrem ? Bardzo się różni ?

No tak, jak się ma sporo rodzeństwa i ono ma rodziny i dzieci to faktycznie samej najbliższej rodziny wychodzi trochę ……

W Sowie ostatnio sa torty bez cukru i dają rade

Z samej rodziny bylo 76 osob… u nas to jest tak ze widziny sie tylko w swieta… na urodziny to tylko babcia i dziadek… a imprezy typu 18 czy komunia to wtedy juz wszyscy…
Resztw to byly kolezanki siostry z chlopakami…

1 polubienie

Too 1000 zł to już dużo aby dać w kopertę a to jako chrzestni ?

1 polubienie

Moim zdaniem to tez duzo… ostatnie chrzciny mirlismy rowny rok temu to chrzestni dawali po 1000 a goscie 300-400 zalezy jaka duza rodzina ale rodzina 2+2 dawali 400

U nas chrzestni 2 lub 2,5 tys. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile:
A pozostali goście to bardzo różnie dawali :smiley:

Ooo to koniecznie daj znać , bo aż mnie to ciekawi ile się teraz daje :slight_smile: to jak idzie się na ślub i jest za talerzyk 500 zł to ile w kopertę włożyć :hear_no_evil:

1 polubienie

To u mnie nie wiem czemu ale chrzestni dali najmniej ze wszystkich gości i trochę było nam przykro

U nas chrzestny dal 1000 i zloty lancuszek z krzyzykiem a chrzestna tez 1000 i zloty krzyzyk.

1 polubienie

@Mama.urwisa nie, właśnie nie jesteśmy chrzestnymi :melting_face: ja już się pogubiłam ile to się daje :see_no_evil: ale kupiłam ładny bukiecik, aż się pochwalę :joy:

6 polubień

O jak ładny …. No tak jutro komunię

Bardzo mi siepodobaja takie bukiety